reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja tez dzidziusia poczulam końcówką 20tc.
Mania moj termin to tez 3.11 ;)
Wakacje-chyba jednak Zakopiec. Nawet przegladalam łatwe trasy dla rodziców z dziecmi żeby choć troszkę będąc tam poczuć klimat gór ;)

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na zaparcia polecam orzeczy szczególnie włoskie

K8sad wspolczuje boli, na pewno jest ci dużo ciężej niż z pojedyncza ciąża.

Kejti kciuki za porządki na nowym mieszkaniu, może jakieś fotki?

Mama czworki jak chodzę to małego tez nie cxuje, podejrzewam ze go kołysanie usypia, za to jak się poloze to ciągle go czuję, zastanawiam się kiedy przesypia te 20 h

Firana ach zazdroszczę tego Zakopca, podrów ode mnie Tatry, uwielbiammm

Diabliczka są takie blokady na uchwyty, miałam zamontowane na wysokości dziecka

Jostyna tsk jak piszesz grunt to nie panikować wtedy dxieci się nie przestrasza

A ja dziewczyny pisze prace dyplomowa z tej mojej oligofrenopedagogiki i aż mi się serce kraje czasem... i o matko która już godzina....

Śpijcie dobrze

Martini ja myślę o Madurowiczu bo mój lekarz prowadzący tam pracuje i we wcześniejszych ciążach zawsze tam leżałam, nie powiem że jest tam cudownie, zależy na jaki oddział się trafi. Ładnie wygląda Profamilia ale nie wiem czy nie trzeba teraz płacić skoro NFZ nie chce dać im kontraktu.
Mania ja też martwiłam się, że nie czuję ruchów bo na początku są bardzo delikatne, myślałam, że to jelita :p Poczujesz je z dnia na dzień.
U mnie dziś zapowiada się piękny dzień.
Dzwoniłam do swojego lekarza i na zaparcia gdy już nic nie działa dostałam syropek Duphalac. Może i którejś z Was pomoże.

Dziewczyny mam problem mój 4 latek wstał i skarży się na ból paluszki u ręki , paluszek jest ewidentnie spuchniety i czerwony , pytam co się stało mówi ze uderzył się w przedszkolu o szafkę , w przedszkolu był ostatnio w piątek , ma też mała ranie dokładnie strupek na tym paluszku , posmarowalam mu altacetem po czasie maścią ze sterydem i antybiotykiem wrażenie gdyby to od ugryzienia i nadal boli go moje pytanie czy iść do ośrodka zdrowia do internista czy na sor , boje się ze na sorze mnie odesla z kwitkiem jak usłyszą ze w piątek się to stało eh zawsze coś ... za spokojnie by bylo

Magdalena jak trafisz z naglym przypadkiem to Cie przyjma, inaczej tylko prywat. Moja znajoma tam rodzila , wlasnie jadac z akcja porodowa - bardzo sobie chwalila. Ja mam tam dosc daleko, dlatego obstawiam ktorys z tych dwoch szpitali.
Zastanawia mnie czemu 90% ruchow czuje w tym samym miejscu stale tak nisko - po srodku brzucha...

Hej dziewczyny.
Mam taką nerwówkę, że zaraz chyba zawału dostanę. Dziś sądny dzień- połówkowe. wydaje mi się, że jeżeli dziś ma nic poważnego się nie ujawni to pozostanie tylko ryzyko zapalenia siatkówki i ew. wady układu nerwowego, ale to drugie zdarza się raczej rzadko przy toksoplazmozie. Najbardziej boję się diagnozy małogłowie lub wodogłowie. Na zmianę chce mi się to śmiać to płakać. Rozstrój nerwowy na całego. Sorki, że tutaj o tym, a nie na wizytowym- mam nadzieję, że darujecie.

Linka- a nie wbił sobie czasem nic w ten paluszek?Drzazgi na przykład? Ja bym, chyba jednak do przychodni uderzyła, bo na sorze raz, że mogą Cię odesłać z kwitkiem bo tam urazy do 24 godz. przyjmują, a dwa, że zawsze długo schodzi.

O sposobie moim na zaparcie pisałam już wielokrotnie. Jest to sposób dosyć radykalny i trzeba z nim ostrożnie bo można w drugą stronę przegiąć. Woda z kiszonej kapusty- działa zawsze niezawodnie prawie natychmiastowo, przynajmniej na mnie;-) ;)
Zmykam na razie- odezwę się po badaniu.

reklama
Do góry