reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Witam się i ja po weekendzie :)

nadrobiłam ale za dużo tego by wszystko spamiętać ;)

ogólnie to ja żadnych bóli brzucha nie czuje chyba, że się gwałtownie przekręcę
a mojego małego zaczęłam od 3 dni wyraźnie czuć zwłaszcza wieczór jak się położę ale w większości to czuje jakby się obracał i kręcił

Dobra najpierw od zaparc bo zapomnę.

Ciepła woda z cytryną na czczo :)

Witam nowa mamę.

U nas z rocznicami to różnie. Sama zapominam o prezencie ale mojemu nie wybaczam jak zapomni :)

Co do ucieczek dzieci, sama upiekłam kilka razy,oby moja córka nie miała takich pomysłów :)

A co do jedzenia ja to wszystko oczami. :)
Mam chandrę ze tyje ale jak mała kopię to wszystko mi przechodzi. :)

Ah jeszcze krzywa cukrowa. Robiłam już raz nie pamiętam który tydzień.
Teraz mówiła że między 24a 28,ale że w 24mam iść żeby w razie co zareagować szybko.

Mania ja poczułam dopiero w dzień ojca to już Też ponad 20tydxien był. Miałam rękę na brzuchu i poczułam takie kopnięcie, podobno dzieci lgna do ciepła ale ile w tym prawym to nie wiem.

Mania lada dzień i poczujesz! Przy pierwszej ciąży akurat u mnie to był 20+3tc

Kejti mi chyba rok temu samochód sam zablokował dzieci, zawsze zabieram ich nawet na sekundę do sklepu itd..staram się myśleć naprzód ale jak ma się cos zdarzyć to pomimo wszytsko co ma być to będzie pomimo oczy dookoła głowy. Wtedy byłam z nimi w sklepie, potem zapięłam chłopców do fotelików i położyłam torebkę w samochodzie z kartą (bo zmiast kluczy mamy karte elektryczna i odpalamy na starst/stop zamknęłam tylnie drzwi i już nie mogłam otworzyć od kierowcy. Samochód sam się zablokował. Oczywiście karta i tel w samochodzi i dzieci. Tragedia... Chciał mi pomóc chłopak jakoś drutem otworzyć drzwi ale się nie udało no i w końcu zadzwonił po pomoc drogowa i facet mi otworzył. ale co ja się najadłam strachu to moje. A dzieci nic, starałam się ich zabawiać oby tylko nie płkali i się nie przestraszyli.

Mania spokojnie masz jeszcze chwilkę i poczujesz :*
Ale historie z tymi dziećmi nieźle :/
Moja babcia opowiadała że mój tato jak był malutki to schował się uwaga...w piecu!!!
Pytam się jak? Kiedyś były duże kaflowe piece np do robienia chlebów i był otwarty a że dziecko ciekawe to wszedł i sobie usnął tam ( był wyczyszczony także dużo miejsca ) Babci teściowa tak pilnowala[emoji14]. Potem było szukania co nie miara , teraz człowiek się śmieje ale w takich momentach strach zagląda...
Ja dzisiaj mam fatalny dzień ,zero cierpliwości. W miarę już powkladalam rzeczy do szafek ale Sz dawał dzisiaj ... sprawdzał moje granice wytrzymałości. Teraz mamy szuflady luźne i jest problem bo otwiera :/ poza tym szafki z uchwytami a stare były z galkami i gumeczki zakładałem. Sciagal sobie ale wiedział ze nie może, teraz wszystko nowe to ciekawy...przeraża trochę to mnie bo ale...
Wczoraj chodził za mną kebab strasznie a dzisiaj zjadłabym maca

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Diabliczka pokaż nam kuchnie :)

Mój mały też ostatnio cierpliwość testuje chociaż jutro jedzie na wakacje - jednak. Nie wiem jeszcze na jak długo, muszę pomalować jego pokój, rozpakować wszystko do końca i przywieźć meble. Już mam dość życia na kartonach a jutro jeszcze TA ciotka przyjeżdża.

reklama
Co do zaparć to mi pomaga bardzo rano ciepła woda w cytryną i miodem, czasem jem activie albo siemię lniane.
Linka – no pewnie nie ma sensu żebyś Ty też się męczyła i nie spałą cała noc. Tym bardziej że później cały dzień jesteś z dziećmi.
Magdalena – witaj! Zobaczysz wszystko będzie dobrze i w listopadzie będziesz miała Maleństwo po drugiej stronie brzuszka. Piękne imię masz dla córeczki.
Princeseczka też mamy w sierpniu pierwszą rocznicę ślubu i myślę intensywnie nad prezentem ale nic mi póki co nie przychodzi do głowy.
Diabliczka rany jakie u Ciebie pyszności, oglądając zdjęcia robię się głodna. O rany ale Twój tata miał skrytkę, fakt teraz te historie wydają się zabawne ale wtedy nikomu nie było do śmiechu.
Gaga widzisz w końcu doczekałyśmy się też kopniaków.
Mania spokojnie już nie długo poczujesz na pewno ;*

Do góry