reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

W temacie wakacji, my też zdecydowaliśmy na Polskę, boje się gdzieś lecieć. Upał, obcy kraj dodatkowy stres nie jest potrzebny.
Próbujemy znaleźć jakiś nocleg w zakresie Krynica Morska- Łeba dla 6 osób dorosłych w terminie 18-23lipca i to graniczy z cudem :) Chyba w namiocie będziemy spać :p Wolałabym nie jechać w ciemno i na miejscu dopiero szukać, ale coś czuje że tak się skończy :/

reklama
Mamusia92 w dzień jak naje się tabletek to funkcjonuje , gorzej w nocy bo jęczy budzi mnie , na szczęście przeszłam do pokoju dzieci i z nimi spie , miał trochę pretensji ale mu szybko przetłumaczyłam ze jak tak bardzo chce to pod koniec ciąży tez będę go budzić kilka razy w nocy jak będzie chciało mi siesiusiu

Princeseczka mała 3 raz będzie cewnikowana strasznie ociagaja się z tym cewnikowaniem bo nie przybiera na wadze , siostra jest na telefonie ciągle bo w każdej chwili mogą zadzwonić ze ma przyjeżdżać ... podczas tamtych cewnikowana wstawił małej 2 senty , teraz dokładnie nie wiadomo za co się wezmą bo ona ma tam wszystko nie tak jak trzeba i naprawiają powolutku , wychodzi w trakcie co , niby mają w planach odłączyć lewe płuco bo nieda się go uratować , zwapnialo a obciąża dodatkowo chore serduszko .

Linka jestem z Łodzi i mam 32 lata. To moja pierwsza utrzymana ciąża, tak naprawdę dopiero 2 tyg. temu na badaniu usg dotarło do mnie, że jestem w ciąży. Wcześniej bałam się cieszyć. Ale gdy dowiedziałam się, że będę miała córeczkę oszalałam z radości :D

Chodzę do szkoły rodzenia ale bardzo chętnie poczytam rad od doświadczonych już mam np. jak radzicie sobie z zaparciami? jaki laktator kupić? itd.

Co do tematu wakacji to w tym roku musieliśmy zrezygnować bo mój lekarz raczej nam odradza podróże.

MartiniM czyli nie tylko ja wolałam zostać - my odpuściliśmy Lanzarote tez stwierdziłam ze wole w po niz płuc sobie w brodę potem całe zycie gdyby nie daj bóg cos sie wydarzyło .

O kirde linka wyszedł z domu i nie słyszała ? No ja teraz kusze bardzo uważać , dobrze ze mam taki korytarz na sieni jeszcze gdzie cieżko drzwi chodzą , ale musze wyrobić sobie nawyk zamykania Drzwi na klucz ... Dobrze ze nic sie nie stało i ze skończyło sie tylko mandatem ...

Magldalena witaj trzymamy kciuki musi byc dobrze w listopadzie będziesz tulić swoje szczęście :)

Laktator Link do: Laktator elektroniczny Prolactis LOVI ratował mnie bardzo a przechodziłam 2 lub 3 razy zapalenie piersi finalnie karmiliamy sie ponad rok - musiałam odstawić by zacząć sie starać o drugiego bejbika :) z zaparciami nie pomogę bo tez mam problem od 2 tygosni ale chyba musze więcej pic ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Witaj Magdalena :) Rowniez jestem z Łodzi, wiec w koncu ktoś "bliski " :)
EM Ka wlasnie ja tez sie obawialam ,ze polece tam i akurat zacznie sie cos dziac,tutaj jestem na miejscu i juz czlowiek glupie wakacje by sobie wypominal do konca zycia.

Na wakacje chcialam strasznie jechac..P juz szukal ofert bior podrozy..i co?..cale szczescie ze nie zdazylismy sie zdecydowac na cos.. teraz moje wycieczki to kurs łóżko-łazienka.. chyba lepiej zostac w domu albo jak jechac to tak zeby w kazdej chwili moc wrocic jakby z dnia na dzien cos zaczelo dziac sie niedobrego
co do dzieciaczkow i tego po potrafia zrobic jak sposci sie je z oka na chwile..moja kolezanka opowiadala ze jej znajomej synek polknal baterie z zabawki, nie zauważyli tego..tragicznie sie skonczylo :(
Magdalena witaj ;)
mam wyniki posiewu.. wynik: nie wyhodowano bakterii tlenowych, jutro wizyta u gina i zobaczymy czy dlugsc szyjki zmienila sie, czy bedzie ten pessar czy cos innego..

reklama
Witaj Magdalena! Super ze sie udalo i trzymam kciuki za malenstwo:-) u mnie z miesiaczki wychodzi na 2 listopada a z usg na 24 pazdziernika takze podobny wiek ciazy:-)
Dziewczyny na zaparcia to pijcie duzo wody i mi pomaga actuvia. Na pazdziernikowych kiedys przeczytalam ze pomaga woda z cytryna na czczo. Tylko juz nie pamietam czy to moze byc zwykla mineralka czy przegotowana

Do góry