reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam nowa mamusie. :)
Dziewczyny A ja stwierdzili wam problemy z tarczyca ? Rozumiem że badanie tsh Ale jaki był jego wynik? I czy to tylko takie badanie wam robili?

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Ja sie zle czulam, bylo mi slabo, bylam strasznje zmeczona, bylo zimno mialam sucha skore, wiec poszlam do rodzinnego lekarza i dal mi caa morfologie plus wlasnie tsh, anty TPO, ft3 i ft4 no i tak to wszystko sie ujawnilo, ze jestem niedoczynna ;) a anty TPO mam caly czas coraz wiecej

reklama
Mnie pediatra to wykryla jak miałam 15 lat po dotknięciu mojej szyi, miałam taką wypukłość. Nigdy za bardxo moja choroba mi nie przeszkadzała jedynie ciążę to jest dla mnie ogromny stres. Ja mam bardxo wysoki wynik przeciwciał ponad 6 000. Dodatkowo często chodzę na usg tarczycy co by jakiś guzów nie dostać. Moja tarczyca praktycznie nie istnieje bardxo się zmniejszyła miejscami jest zwapniona. Lekarka mi powiedziała ze kiedyś takie tarczyce się wycinalo ale teraz zostawiają je w spokoju.

Ja mam grubą szyje i często lekarze mnie kierują na tsh, ale zawsze w normie.

Co to jedzenia ja mam ochotę na wiejską z keczupem i ogórkiem kiszonym. Od słodkiego też mnie odrzuca. Heh... poprzednio miałam tak samo. Ale byłoby fajnie mieć znowu dziewczynke, choć wiadome, że zdrowie priorytetem :-)

Joasia ja słodkiego tez nie tykałam dopiero jakąś pod koniec ciąży a mam chłopca. Teraz mam identycznie i sama jestem ciekawa płci.

Mnie pediatra to wykryla jak miałam 15 lat po dotknięciu mojej szyi, miałam taką wypukłość. Nigdy za bardxo moja choroba mi nie przeszkadzała jedynie ciążę to jest dla mnie ogromny stres. Ja mam bardxo wysoki wynik przeciwciał ponad 6 000. Dodatkowo często chodzę na usg tarczycy co by jakiś guzów nie dostać. Moja tarczyca praktycznie nie istnieje bardxo się zmniejszyła miejscami jest zwapniona. Lekarka mi powiedziała ze kiedyś takie tarczyce się wycinalo ale teraz zostawiają je w spokoju.
Mi też co pójdę do lekarza to się mnie pytają o tarczyce. Robiłam kiedy wynik to miałam lekko podwyższony Ale lekarz powiedział że jest ok.

Dlatego pytałam dziewczyny o objawy :) bo też wiecznie miałam problemu wskazujące na tarczyce Ale wyniki niby ok.
Dzięki za odpowiedź dziewczyny :)

Chcecie się pośmiać ?:)
Ja 2 lata temu w cieśni szyi wykryłam sobie guzka (ten rowek, gdzie się kończy szyja a zaczyna mostek) - spory jak pomidor koktajlowy. Dostałam skierowanie na biopsję cienkoigłową (BAC)
Babka pobrała wycinek do badania i bez mojej zgody tą igłą usuneła całą zawartość tego guzka ... wyniki biopsji były ok. Ale gdyby nie były a ona już opróżniła zawartość to byłoby po mnie... tak powiedział endo. Teraz zamiast jednego większego .. mam kilka winogron :sorry:

Jestem, moj obiad robi bo po dziś plecy pękają. Mam pierogi z mięsem i barszczyk, tak mi się chciało, że szok. Ja mięso.. Szynka chyba tez.. Ogólnie ciepłe posiłki i nic słodkiego.
Na jutro jak pisalam mielone z surówka z kuszonej zrobię i pl ziemniaki mój dzis kupił.
Ile jecie tego kwasu? Dziś mój kupił mi fajny magnez i tam też kwas jest i nie wiem czy mogę tak dużo..

Poczytałam was bo leze ale poodpisuje potem bo już stół szykują a ja mega głodna bo rano tylko ta mcdonaldowa muffina.

Moje usg najwcześniej za 2 tyg. Ale chyba wyczekam i będzie za 3. Bo to przez brzuch.. Jak będzie dobrze, to wtedy też będzie więc wole poczekać.

Idę jesc.

Aaa za dziecka Mialam problemy z tarczyca, ponoć wyroslam i to było normalne. Teraz chyba Mialam robione znowu badania, za tydzień sprawdzę wynik.

reklama
Lilith ja brałam kwas 1mg + 1mg substancji aktywującej bo podobno mam problem z przyswajaniem czy coś takiego. Teraz nie ma tego akurat w hurtowni i musiałam zakupić standardowy 0.4mg

Do góry