reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Martusia, nie przejmuj się tym co ludzie powiedzą, a co komu do tego. To już nie XVI wiek, a i Twój mąż nie jest królem Francji czy innego kraju że musi mieć następce tronu :) będzie kolejna córunia tatunia i tyle ;)

reklama
Martusia ja mam trzy siostry. Nitk nigdy we wsi nic zlego nie mówił. Nie miałyśmy brata. Wspieramy sie do teraz. Nasza mama zawsze byla z nas dumna. A ludzie jej zazdroscili.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny
Czytam to forum od początku i od początku tu jestem. Wcześniej trochę pisałam teraz już nie bo szczerze mówiąc ja nie mam o czym bo ja ciągle leżę leżę i leżę i patrzę się w sufit, nie tak jak niektóre z was maja ciekawe życie podróże, pójście do sklepu a nawet przyrządzanie jedzenie. Dla mnie to teraz niemożliwe niestety.
Ale chciałam tylko napisać że z szyjka nie ma żartów, ktoś napisał żeby nie panikowac ale niestety trzeba. Skracajaca się szyjka a nie daj Boże niewydolna to trzeba k a kontrolować, ktoś kto przez to przeszedł lub przechodzi to wie o co mi chodzi.
Więc pamiętajcie dziewczyny to dla waszego dobra.
Bardzo miło was się czyta, piszecie o ciekawych rzeczach ja niestety nie mam o czym

Ziemniaczek to pisz nam jak się leży, wiesz raz taka pozycja raz taka to zawsze coś :) nie no śmieje się łez i wypoczywaj ale zagladaj do nas i pisz:)

Dziewczyny ja wczoraj pojechałam po kanapce i w sumie cała poprzednia ciążę chodziłam po śniadaniu - tak mi gin pozwalał.

Martusia a zdradzisz w która stronę i czy daleko od białego? Może w stronę moich rodziców tam po sąsiedzku maja 5 dziewczyn i też się śmiali ale kiedy to było. Najmłodsza prawie 18 ma. W tych czasach to bym się nie spodziewała.
A z tym że czujesz zawód..mysle że przejdzie. Ja sama myślę że gdyby był chłopiec to bym się trochę czuła zawiedziona ale tak jak mówisz najważniejsze że zdrowe. A córeczka tatusia napewno będzie i niech ludzie mówią co chcą

Martusia moja ciotka ma 4 córy, chcieli syna, ale niestety nie udało sie. A teraz rodzą im sie wnuki i oczywiście same chłopaki, juz trzeci w drodze.
Nie przejmuj sie, będziemy mieć zdrowe dzieci i to najwazniejsze. To nie te czasy, ze ludzie palcami pokazują, a zreszta najwazniejsze żebyście wy byli zdrowi i szczęśliwi a co was ludzie obchodzą. Ja bym chciała córę, a bede mieć syna. I tez sie cieszę. Mam 37 lat, dwuletniego synka, jeszcze niedawno myślałam, ze w ogóle nie bedzie mi dane mieć dzieci. I uwierz mi, ze to jest dopiero tragedia jak sie chce a nie wychodzi, a wszystkim innym sie udaje.
Głowa do góry, jak sie urodzi to płeć zejdzie na drugi plan.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ksad jesli ciezko Ci juz pracowac to mysle ze ze zwolnieniem juz nie bedziesz miala problemu.. pogadaj z gin w poniedzialek moze..

Ziemniaczek pisz cokolwiek nawet co ogladasz w tv albo co czytasz :)

Martusia niestety tez znam takich ludzi i z mojego smiali sie jak dlugo bylismy razem a bez dzieci to ze nie umie robic ze nie wie jak sie zabracdo tego alvo jeszcze gorsze rzeczy... dopiero wszystkim szczena opadla jak jako jedyny z licznego rodzenstwa ma syna co dla nietorych jest wazne ze wzgdu przeniesienia nazwiska dalej... ale ja nie muse mowic gdzie ich wszystkich mialam nie :) moj zreszta tez.. takze rozumiem rozczarowanie bo najgorzej jest sie nastawiac ale uwierz to bedzie najukochansza coreczka i twoja i tatusia tez :)

martussssia rozumiem Cie... Sama niedawno pisałam, że tak bardzo pragnełam córeczki, szukałam już różowych sukieneczek. a USG pokazuje syna. Ale w Twoim poście najbardziej zdenerwowało mnie to co napisałaś - że ludzie się smieją z sąsiada... JAKIM prawem????!!!! Niech się lepiej zajmą wychowaniem własnych dzieci.... bo jeśli wyrosną również na ludzi " smiejących się z płci' dziecka - to raczej to jest powod do śmiechu i rozpaczy.... !!! XXI wiek... MASAKRA!
Zaraz się urodzi Twoja śliczna córeczka... i przypomnisz sobie, że jej uśmiech jest najważniejszą rzeczą na świecie :) A jeśli lubicie wielodzietną rodzinę... to za rok, dwa... :)

Ziemniaczek nie panikuj tylko leż i ciesz się z każdego dnia, bo im dłużej dzidzia siedzi w brzuszku tym lepiej a jak się nie zamartwiasz i nie użalasz to też będzie lepiej. Grunt to dobre myślenie a będzie wszystko dobrze. Złe emocje też mogą szkodzić myśl pozytywnie a szyjka będzie na swoim miejscu. AAA i ciesz się z leżenia, potem nie będziesz miała az tyle czasu na leżenie wiec korzystaj.

Martusia rozumiem, że jesteś zawiedziona z córki ale ciesz się ze zdrowia dzidzi... a gadanie ludzi można wsadzić głęboko.. Ja teraz czekam na trzeciego synka a tez cały czas słyszee odkąd jestem w ciąży zee aby córka aby córka. Marzyłam o córci ale jak wiem o synku to się bardzo ciesze!!! i gadanie mam głęboko! ;) ;)

reklama
k8sad a dlaczego masz isc na patologie?
Martusia moj tak bardzo chcial chlopaca, ze raz mu powiedzialam ze jak bedzie dziewczynka to ja sama sobie wychowam..ale tak w glebi jakby mial i 10 dziewczynek to bylby szczesliwy ze je ma i u was tez tak bedzie :*
Ziemniaczek witaj w klubie..dziewczyny ja sie tak boje..znowu cos i jeszcze w momecie kiedy zbliza sie ten nieszczesny tydzien .. ;( dzwonilam do mojego gina ze ten od polowkowych powiedzial mi ze ta dlugosc ma tyle i tyle i koniec zero zlecen ,porad co dalej robic..no nic..moj powiedzial ze nie jest dobrze ale jeszcze nie panikowac,mam brac nospe lezec i pojsc do specjalisty ktory bedzie na mnie czekac bo to jacys znajomi,bo moj idzie na urlop..ech no az sie poplakalam ;(

Do góry