reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam się i ja w ten upalny dzień, na szczęście dziś wychodzę dopiero po 16 i to jadę samochodem z mężem, wczorajszy spacer mnie wykończył.

Zuzanna, może te testy tak wychodzą, bo u małych dzieci nie są jeszcze miarodajne? Nie znam się na tym, ale podobno do 3 r.ż. nie wychodzą wiarygodnie te testy, bo układy pokarmowy i immunologiczny nie są jeszcze dojrzałe. Mam nadzieję, ze szybko uda się pomóc synkowi.

Dominika, przykro mi :( Mam nadzieję, ze jakoś sie ogarnie, bo na uzależnienie mi to wygląda... Diabliczka ma chyba rację, żeby trochę odpuścić i się nie denerwować.

Milagros, samych cudowności :) Gratuluję ruchów :)
Ja też już od tygodnia czuję zdecydowanie mocniej niż wcześniej, no i dużo częściej, puknięcia i trzepotania :)
Dobrze pamiętasz :) Małgosi poprawiło się po ograniczeniu leku, jeszcze nie jest dobrze, ale zobaczymy jak będzie po całkowitym odstawieniu.
Ja też dżemów nie robię, bo jestem leniwa i nie chciałoby mi się w takie upały smażyć/gotować przetworów, poza tym nie miałabym gdzie przechowywać.

Idę zrobić sobie drugie śniadanie, Małgosia właśnie wstała z drzemki, więc dla niej niedługo obiad, miłego dnia :)
Mila juz niemowlakowi mozna zrobic testy i nawet te skorne. Kiedys tez tak myslalam ze dopiero od 3 r.z . Chodzi o to.zeby dziecko chciaz raz ptzyjelo dany produkt na ktory moze.wystapic alergia . Wiec na mleko od samego poczatku, oczywiscie mowa o alegrii bmk ige zalezna.
U nas nie powi nic nowego ale goraco potwornie . Dzieciatko moje nie moze sobie poradzic z tym upalem i ja tez :-) dobrze ze koniec dnia bliski.:-)

reklama
Domi u mnie od zawsze te przeklete gry sa w domu , bo mieszkajac z rodzicami brat nie robil oporcz pracy nic tylko gral.. przez co byly ciagle wojny z ojciem..co on robi ze swoim zyciem..teraz ma 30 lat i nadal nie ma innego zainteresowania, wyprowadzialam sie to bylego chlopaka wciagnelo i znow zaciskanie zebow..ale do czasu..teraz jestem z chlopakiem ktory tez sobie kupil konsole a wiedzial ze mam uczlenie na to..i on ogolnie nie ma czasu grac ale jezeli zaczynal grac to zbieralam swoje najpotrzebniejsze rzeczy i wychodzilam z domu,wychodzilam albo na czas jego grania albo juz nie wracalam na noc..dobijalo go to ze nie wiedzial co w tym czasie robie..zawsze mu odpowiadalam ze nie nudzilam sie :) .i przyszedl taki dzien ,ze przy mnie nie gral albo pytal czy moze chwile..teraz juz jest spokoj :) smieszy mnie jak kolegom mowi przy mnie ze ma zakaz grania w domu :D
co do upałów to jeszcze nie odczulam w tym roku :) w domu ciagle chlodno bo wiatrak na pelnych obrotach :), jak wychodze cos zalatwic to zawsze samochodem i klima świerzusio co zrobiona wiec wieje konkretnie, a spacery tylko wtedy jak jest znosna pogoda :) takze da sie zyc :)

Ostatnia edycja:
Jestem dziewczyny i jedynie się wymeczylam strasznie w hm są wyprzedaże owszem ale dużo więcej w necie :( tylko poogladalam i zamawiać będę z internetowego ... jankowi jedynie koszulkę zakupiłam i mój też sobie koszulkę kupił i koniec końców był wściekły i żeśmy się porzali , bo stwierdził juz w domu ze buty sobie chciał kupić i mu nie pozwoliłam , a nawet nie pytał nic kompletnie powiedziałam mu ze jak chciał to mógł sobie kupić ja go nie pytam czy mogę sobie kupić buty sukienkę czy coś innego kupuje i tyle a on jakieś dziwy wymysla

Nie wiem jak z tymi masazami już, mnie moja lekarka nakierowala do gościa który ma papier na masowanie ciężarnych, może to jakoś inacZej się odbywa? Byłam już na masażu na początku ciąży.

Linka ja Też nie lubię odsyłać, kupiłam wcZoraj dwie pary sandalkow w ccc na promocji łącZnie za 60zł :)

U nas też gorąco 30stopni w mieszkaniu, dobrze ze kupiliśmy wiatrak.
Co do masażu w ciąży nie jest zalecany , ale wszystko.zależy której okolocy ciała :-) faktycznie tak jest , że intensywny masaż okolicy ledzwiowej może pobudzić macice do skurczy. Myślę , ze Twoja dr wie kogo Ci poleca i generalnie Terapia dla kobiet w ciąży wyglada inaczej , pozycja jest inna, ale jeśli są do tego wskazania jest możliwa. Pozwoliłam sobie wtrącić się , jest to moja profesja, a może rozwieje wątpliwości :-)

Co chodzi o gry to widzę, ze nie jest to odosobniony temat :-) kiedyś się przyjmowałam, płakałam, prosiłam. A teraz mam to w nosie :-) tylko u nas nieraz odbywalo sie to do godziny 2-4 , a rano nie mogłam go zwlec z łóżka. A rano po takich incydentach byly awantury. Doszliśmy do takiego pprozumienia, ze jesli chce grać usypia dziecko , jak placze jak on gra biegnie do niego , a rano wstaje wtedy kiedy ja bez marudzenia. I jakos to funkcjonuje:-)

Ja robię sobie sama paznokcie. Mam pracę w której nie mam szans na swoje ładne paZnokcie.
Gaga hybryda z semilaca jest dobra, przynajmniej dla mnie. Baza z semilaca i neonails się gryzie więc uprzedzam :) puchnie od razu lakier. Albo trafiłam na jakiś felerny.

Zuzanna dziękuję za dodanie paru słów :) muszę w końcu zrobić porządek z kręgosłupem bo nie wyrobie. :( idę właśnie zamówić w końcu tego rogala do spania...

Co do temperatury u nas 35stopni. W mieszkaniu 32, mamy klimatyzator ale szczerze to nie wyrabia... jestem zwloki.

reklama
Milagros słyszałam własnie o tym semilacu tylko tu już trzeba zainwestować troszkę, więc na początek wzięłam tanie bo się dopiero będę uczyć ;)

Do góry