reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej
Zuzanna, nika jak czytam o peoblemach brzuszkowych Waszych dzieci to dziekuje Bogu ze moj tak wszystko latwo przyswaja...

Milagros super ze tak sie wybawilas :-)
achh zazdoszcze Wam tych wesel.. ;-)

Ja glukozy tez sie boje a bede musiala jechac sama wiec tym bardziej.. tez przez skoki cukru mdlalam... :-\

Linka moj tez by caly dzien siedzial na podworku ale ja uciekam kiedy tylko moge.. udanych zakupow:-)

Jostyna latem dla dzieci wydaje mi sie ze wies najlepsza :-) sama tak sie wychowalam.. i wiecej swiezego powietrza bo w miescie to nie ma czym oddychac..

ja zaraz wyruszam znow.. a powiem Wam ze slabo mi sie robi co rusz i az sie teraz boje nawet kawalek sama oddalac sie od domu no ale wyjscia nie mam..

Dominika sama nie wiem co ci poradzic bo ja to jestem krzykacz a to niestety nie dziala.. moj tez ma raz takie akcje za chwile milutki... mysle ze trzeba przeczekac...

Milego dnia :-)

reklama
Dzień dobry :)
Mi się udało wstać dziś o 7 ;) a za chwilę jadę z sąsiadka do Wadowic :)
My mamy wesele w ostatni weekend lipca ale mój mi mówił że nie pójdziemy z czego się ciesze bo wcale mi się nie chce ;)

dominika głowa do góry :( Rpzumiem Cie doskolnale, miejmy nadzieję że mąż lada moment się uspokoi . Mój też bardzo często gra w gry, śmieci albo kurzu nigdy nie widzi- dopóki mu nie pokaże że pora na nie... Najgorszej z tą agresją ...Może ten powrót jednak coś zmieni? Macie zamiar wrócić na stale do PL?

Milagros ja też myślałam o masażach , ale gdzies wyczytalam że może to wywołać/ przyśpieszyć poród?... nie wiem ile w Tym prawdy, ale odpuściłam...
Dziś wybieram się z koleżanka na basen pod parasol :)

Aob czekam na mojego aż wróci z pracy , ale już dzwonił ze za gorąco i trzeba się zastanowić czy oby na pewno dobry to pomysł , on żadnych wyjazdów nie lubi tylko dom i dom

Przyszła mi paczka z decatlon dla najstarszego nakupowalam i co zamiast sandałów róż 37 zamówiłam 27 mam nadzieje ze będą dobre na 6 latka bo nie lubię bawić się w odsylanie a i tak michasiowi tez miałam kupić ..

Nie wiem jak z tymi masazami już, mnie moja lekarka nakierowala do gościa który ma papier na masowanie ciężarnych, może to jakoś inacZej się odbywa? Byłam już na masażu na początku ciąży.

Linka ja Też nie lubię odsyłać, kupiłam wcZoraj dwie pary sandalkow w ccc na promocji łącZnie za 60zł :)

U nas też gorąco 30stopni w mieszkaniu, dobrze ze kupiliśmy wiatrak.

Dzięki za słowa pocieszenia. Będzie mialb3 tygodnie na przemyślenia. Dzwonił dzisiaj i normalnie rozmawiał. Ciężka ma pracę rozumiem to bo rpbibna dachach a jest teraz naprawdę gorąco ale to nie powód żeby się na nas wyzywać. Ja też święta nie jestem bo się nieraz dre ale nie stawiam gier na pierwszym miejscu. Kiedyś byłam w łazience wolałam go paręnaście razy musiałam czekać aż skończy grać bo inaczej nie przyjdzie. Ja mu kiedyś powiedziałam ze jakby mi się coś stało to zanim by przyszedł to moze być za późno. Normalnie irytuje mnie ta jego gra niech gra jak mnie nie ma

Witam się i ja! Dzisiaj wcześniej wstałam i ogarnęłam już prasowanie, obiad gotowy, mąż posprzątał całe mieszkanie i teraz będziemy leniuchować. Może wybierzemy się na małe zakupy bo strasznie marzy mi się jakaś długa sukienka.
Z tego co mówicie wygląda na to, muszę jeszcze poczekać na konkretne ruchy córeczki trochę się uspokoiłam bo zaczęłam się martwic.
My w tym roku chyba zrezygnujemy z dalekich wyjazdów poza tym nie mamy klimatyzacji w samochodzie a to w takie upały podstawa.

Firana – niestety w Zakopanem nie mogę nic polecić ale za to w tamtym roku byliśmy w Białce Tatrzańskiej i polecam Markowy Dworek, naprawdę fajne pokoje, czysto i pysze jedzenie a do Zakopanego bardzo blisko a też bardziej spokojnie i można odpocząć.
Diabliczka – z tego co wiem to jeśli matka nie ma jeszcze wytworzonych przeciwciał to opryszczka może być niebezpieczna dla dzidziusia i może dojść do zainfekowania. Ale najbardziej niebezpieczna jest opryszczka miejsc intymnych, która przed 20 tyg może doprowadzić do poronienia , a później do przedwczesnego porodu. Najbardziej narażone dziecko jest przy porodzie.
Iza – ojej to tatuś dostał cudowny prezent na dzień ojca. Może dzidziuś czekał z tym kopniakiem na właściwy dzień.
Dominika – bardzo współczuje problemów z mężem L nie rozumie, że Ty nie możesz się denerwować? Przecież nosisz jego dziecko więc powinien o Was dbać i cieszyć się. Może spróbuj z nim poważnie porozmawiać i wytłumacz mu, że musi CI pomagać i że potrzebujesz jakiegoś zainteresowania z Jego strony. Kurczę takie sytuacje są bardzo przykre.
Milagros – gratulacje pierwszego kopniaczka :)
Linka – udanych zakupów, może uda CI się upolować coś fajnego na tych wyprzedażach.

Dzień dobry.
U nas od rana już straszny skwar. Byłyśmy rano w biedrze. Potem pewnie najszybciej wyjde z domu przed 20, bo mąż wraca i pójdziemy po niego na stacje.
Dobrze, że udało się całkowicie odpieluchować Zu przed tymi upałami, to sie nie smaży w pampku.

Na wakacje to nie wiem czy gdzieś pojedziemy. Mąż bedzie miał urlop od 18.07, a to już brzuch bedzie coraz wiekszy. No i choroba lokomocyjna mi sie włącza. Dobrze, że te międzyzdroje objechalismy cało i zdrowo, to może odpuszcze inne wyjazdy. Bede sie oszczedzac, żeby w sierpniu choć na chwilę pójść na wesele do kuzyna.

Co do opryszczki, szkoda że nie zajrzałam wczoraj. Ja jestem opryszczko świrem i jestem strasznie wyczulona. No i zabijam prawie w zarodku. 3 dni i po sprawie. Jak pojawi się już cokolwiek to od razu spalam spirytusem, potem na to plasterek. Spiryt zapobiega zainfekowaniu przez bakterie i powstrzymuje dalsze rozprzestrzenianie i wychodzenie obok nowych bąbli. Na koniec, czyli po tych dwóch-trzech dniach można dać coś na gojenje. Normalnie smaruję witaminą A, ale w ciąży to miałam już raz i po prostu wierzyłam. Mycie rąk to podstawa.
No, jak będą już dzieci to, żeby wam broń Boże nie przyszło do głowy nigdy oblizywanie smoka czy całowanie w usta. Wirus pojawia sie w ślinie nawet 2 d

ni przed wyjściem syfa. No, a zarażenie niemowlaka może się skończyć tragicznie.
Opryszczka narządów rodnych jest wskazaniem do cc.

Wyprzedaże są boskie, ale to i tak trzeba mieć worek pieniędzy. Może naciągane męża jak wróci, bo coś podejrzewam, że dostał wyrównanie na koniec.

No, a co u mnie... ruchy już czuje pod ręką. Wczoraj obserwowałam jak mi brzuch skacze, ale cały czas sie boje, że szyjka tym razem też będzie słaba.

Witam się i ja w ten upalny dzień, na szczęście dziś wychodzę dopiero po 16 i to jadę samochodem z mężem, wczorajszy spacer mnie wykończył.

Zuzanna, może te testy tak wychodzą, bo u małych dzieci nie są jeszcze miarodajne? Nie znam się na tym, ale podobno do 3 r.ż. nie wychodzą wiarygodnie te testy, bo układy pokarmowy i immunologiczny nie są jeszcze dojrzałe. Mam nadzieję, ze szybko uda się pomóc synkowi.

Dominika, przykro mi :( Mam nadzieję, ze jakoś sie ogarnie, bo na uzależnienie mi to wygląda... Diabliczka ma chyba rację, żeby trochę odpuścić i się nie denerwować.

Milagros, samych cudowności :) Gratuluję ruchów :)
Ja też już od tygodnia czuję zdecydowanie mocniej niż wcześniej, no i dużo częściej, puknięcia i trzepotania :)
Dobrze pamiętasz :) Małgosi poprawiło się po ograniczeniu leku, jeszcze nie jest dobrze, ale zobaczymy jak będzie po całkowitym odstawieniu.
Ja też dżemów nie robię, bo jestem leniwa i nie chciałoby mi się w takie upały smażyć/gotować przetworów, poza tym nie miałabym gdzie przechowywać.

Idę zrobić sobie drugie śniadanie, Małgosia właśnie wstała z drzemki, więc dla niej niedługo obiad, miłego dnia :)

reklama
Do góry