reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam się i ja
Ja standardowo nie dawno wstałam i myślę co na obiad wyciągnąć

Milagros najlepszego na nowej drodze zycia, miłości i zrozumienia :*

Diabliczka nie wiem czy dałabym rady tak wstać

Ja nie kupuję na dzień ojca bo mój nie żyje :( zależy jak się ogarne to podjade na cmentarz znicza zapalić a jak mi się dziś nie uda to w niedzielę z moim podjade

reklama
Karetka do mnie :) kręgosłup mi zblokowalo,ale już wszystko dobrze, wyszalalam się że aż :D A żebyście widziały miny gości jak się dowiedzieli ze w ciąży jestem i na drugi dzień jak brzuszek zobacZyli :D
Jadę załatwiać papiery napisze do was wieczorkiem :*

Rodziłam na Józefowie, zresztą zawsze mi tu jakoś bardziej po drodze bo mam blizej. Może jakiś ostry dyżur w nocy mieli? Na Józefowie jak był ostry to tez sie zdarzało, ze korytarz był zapełniony.

Milagros wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!!!

A ja ostatnio mam labę jesli chodzi o poranne wstawanie. Młodego przestawiłam ze spaniem, chodzi godzinę pozniej czyli okolo 20 i śpi do 8 rano. Moj wyjechał na dwa tygodnie i jest u mnie mama, zeby mi pomagać. Wiec rano robi mu kaszę i go ubiera a ja moge sobie jeszcze godzinkę poleżeć w łożku, bo ostatnio mam problemy ze snem.

Dziewczyny powiedzcie mi jak byłyście w ciazy u stomatologa i leczylyscie kanałowo to bez znieczulenia? W poprzedniej ciazy nie popsuł mi sie ani jeden ząb, teraz posypały mi sie juz ze trzy, a ze dwa z nich bolały to podejrzewam, ze moze byc kanałowe. Mam strasznie wrażliwe zeby i panicznie boje sie bez znieczulenia. I teraz sama nie wiem co robić, czy w ogóle narazie dac sobie spokój a wyleczę po porodzie, tym bardziej ze juz nie bolą.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Basieńka tez marzyłam o córci, ale chyba bedzie drugi synek.
Ale jak to mówili w rodzince.pl plus jest taki ze pozniej tylko jeden ptaszek do upilnowania hihihi
Ja juz sie oswoiłam z myślą drugiego syna, niech bedzie tylko zdrowy. Bede miala taką obstawę, że ho ho, trzech facetów.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Priinceseczka ja jak moj wroci z pracy to podjade i mysle mojemu tatkowi kupic jakas dobra nalewke ale.zobacze na.miejscu moze cos mi innego wpadnie do glowy :-) a tesciu daleko to tylko maz zadzwoni a ja nigdy mu nie skladam z takiej okazji zyczen i tak samo tesciowej bo niestety nie sa dla mnie ani troche jak rodzice i nawet dla swojego syna tez srednio takze wiecie..
a synek nie odpusci :-) on wcale nie chce wracac do domu i zawsze musze go na sile brac... zreszta teraz spi w wozku i od okolo 8.30 jestemy na podworku.. za 1-2h jak wstanie.moze uda mi sie go na chwile zaciagnac zeby chociaz cos na.obiad przygotowac :-)

Dominika tylko tak odpoczywaj tez troche :-)

Diabliczka ja szybko poszlam spac a i tak sie.nie wyspalam takze wiem co czujesz...

Basienka tak to bywa czasem dlatego lepiej sie nie nastawiac... ja w pierwszej ciazy tez mocno sie nastwilam na synka i udalo sie ale dopoki nie mialam 100%pewnosci ze to chlopiec to strasznie.przezywalam usg.. teraz nie mysle juz o tym i z racji ze nie chce mi sie sortowac ciuszkow to nawet az rak nie przeszkadza mi ze nie wiem kto tam u mnie.siedzi :-) przywykniesz i nie bedziesz widziala poza nim swiata :-)

Milagros brzmi to strasznie...
Samych pogodnych dni i duzo zrozumienia i szacunku Was zycze :-* milosci pewnie wiecej Wam nie trzeba ale oby zostala na zawsze tak wielka jak jest teraz :-*

Nika ja jeszcze nie.leczylam zebow w ciazy ale wiem ze jest specjalne znieczulenie dla ciezarnych..

Edit.

My juz w domu -na szczescie :-) matka gotuje bigos bez miesa haha bo nie ma ale kielbaska bedzie :-) maz sie zdziwi ale coz.. ja i tak jem sama kapuche :p

Ostatnia edycja:
Basienka-ja rozumiem Cie doskonale. Tzn.ja nastawialam sie na synka i nosze syneczka a moj maz nastawial sie na corke... widzialam jego zawoedziona mine :-( wodze ze teraz sie oswaja... szkoda mi go troche bo widze jak szalaje za corkami naszych braci (jego brat ma corke i moj takze). No ale co zrobic hihi :-) mam nadzieje ze za naszym synciem rowniez bedzie tak wariowal ;-)

Nika-a tego czy byl dyzur to juz nie wiem...
Co do leczenia to ja leczylam i faktycznie mialam soecjalne znieczulenie. Co prawda nie bylo to leczenie kanalowe do konca bo korzenie mam ale kanaly byly czyszczone takze tez dosc gleboko wiercone bylo. 3 wizyty prywatne z jednym zebem mi wyszly... szkoda tylko ze przeswietlenia w ciazy nie mozna zrobic. Pani dentystka kazala przyjsc po rozwiazaniu.
Wiem.ze na pewno jeszcze jednego mam do roboty ale z nim sie wybieram i wybrac nie moge:-/ moze jak bedzie jakis chlodniejszy tydzien to pojde. Bo tamtego leczylam w marcu i juz wtedy bylo mi strasznie goraco na fotelu:-/

Aob-aa zjadlabym bigosiku. Dzisiaj stolujemy sie u mamy i bede wcinac chyba golabka :-D
Dobrze ze malego udalo sie zabrac jakos do domu:-D

Milagros-powiedz jak tonbylo z tym kregoslupem dokladnie. Masakra :-( ale dobrze ze zabawa byla super udana:-) dobrze sie czulas? My 9 lipca idziemy na wesele i tez mam nadzieje ze uda nam sie wybawic :-D

Basienko to tez moja pierwsza ciąża i nastawiłam się na początku na córeczkę jak gin na prenatalnych powiedzial ze raczej chlopak to juz się tak nastawiłam ze nawet dola miałam po ostatnim usg jak moj gin prowadzący powiedział ze raczej dziewczynka. Mam nadzieję że w sob.poznam mojego pogomka na polowkowym

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Basienka ja na piwo miałam w pierwszej ciąży i łyka brałam od małża a teraz nie da mi nawet kropelki...nie i koniec.
Rozumiem Cię doskonale bo mam to samo...to nie jest tak że się nie chce tego dziecka ale ukłucie jest
Gaga dalabyś bo byś musiała. A co jak inne dzieci wstają ok 5...masakra
Millagros i kurczę i co dali na ten kręgosłup ?
Samych szczęśliwych dni kochana. Opowiadaj dokładnie jak było. Jakieś wpadki zdarzyły się?
Nika mój chodzi zazwyczaj 21:30-22:30 i wstaje koło 7-8:30
Można znieczulenie ale nie wszyscy stomatolodzy to praktykują. Jeśli Cię boli to zrób teraz. To już połowa ciąży

Dzisiaj jestem bez sił

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry