reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Priinceseczka - a czy miałaś wcześniej już opryszczkę? Oby plastry szybko pomogły :)
Iza - nie jestem pewna ale tą glukozę robi się gdzieś między 24 a 28 tygodniem.
Mam pytanie, w którym tyg czułyście ruchy dziecka w pierwszej ciąży? Bo ja póki co to nie czuję chyba, czasem jakieś delikatne jakby smyranie czy puknięcie ale też nie jestem pewna czy to są ruch.

Basienka-a mnie takie trapezowe nie pasuja...poszerzaja mnie strasznie. Juz nawet w tej sylwestrowej czuje sie grubo mimo ze jak ja kupilam to byla super. Teraz przod juz zahacza o brzuszek a reszta ze wzgledu na to ze przod krotszy a tyl dluzszy tez jakos dziwnie sie uklada :-/

Basienka my ostatnio byliśmy w Egipcie ..cudownie :) mmm...bajka :) pustynia , wielbłądy,rafy koralowe teraz też oglądaliśmy oferty ale trochę strach :( jakby coś złego zaczęło się dziać to bym oszalała z nerwów :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
1466706493-1d1mld.jpeg
a to nasz hotel nocą :)

Mamusia,tak mialam. Gin.uspokoil ze to juz przeszlo polowa ciazy i ze skoro juz mialam to organizm ma przeciwciala. Zebym iwazala aby jej nie przeniesc i w razie jakby sie nie goilo to w poniedzialek zadzwonic.

A co do ruchuw takich ze wiedzialam ze to ruchy na 100%to w 18tyg+3dni poczulam. Wczesniej tez bylo takie smyranie,niewiadomo co...

Dziewczyny-ile jaj tygodniowo mozna zjesc? Taka mam ochote na jajecznice :p ale juz raz jadlam jajecznice z 2 jaj a drugi raz zjadlam na twardo.

Priinceseczka no właśnie też tak słyszałam najgorzej jeśli wcześniej nie miało się opryszki. Uważaj żeby gdzieś nie zabrudzić i powinno się zagoić.

Priinceseczka, raczej dobrze się czuję, szczerze to nie mam czasu skupić się na sobie, może to i lepiej... Czasem brzuch mnie ciągnie, np. dziś, jak szłyśmy na rehabilitację, no i lekarz wczoraj znowu mówił, że macica spięta, chociaż wcale się nie stresowałam, zażyłam nospę i 4 x mg...
Ja jajek nie liczę, czasem nie jem wcale przez kilka tygodni, a potem codziennie ;)

Aob, dziekuję :* kontrolę u hematologa mamy 04.07, potem jeszcze hepatolog...

Ivi, kciuki za magisterkę :)

Diabliczka, ja smaruję Małgosię kremem z Rossmanna Babydream SPF50, jest bardzo wydajny, przeważnie zostaje mi na rękach, to potem wsmarowuję jeszcze w to, co ja mam odkryte :D

Milagros, ale miałaś przeżycia... Fajnie, że zabawa udana :)

Zuzanna, współczuję takich kolejek do lekarza :( Sama coś o tym wiem, ale my na szczęście nie czekamy na miejsce na żadnym oddziale. Może prywatnie uda się coś przyspieszyć?

Obciążenie glukozą właśnie podobno robi się dopiero po 24 tygodniu, a ja już miałam w sobotę, bo lekarka mnie wysłała... Straszne to było dla mnie, podobnie jak w pierwszej ciąży strasznie słabo mi się zrobiło w okolicach 30-40 min.po wypiciu, wzięły mnie pielęgniarki do siebie na leżankę. Poleżałam ze 20 minut, kolejne pobranie krwi, trochę mi przeszło, wstałam, ale po ok. 20-30 min. znowu słabo, tylko już nie tak jak wcześniej i dałam radę... Męża wzięłam ze sobą, pamiętając, że poprzednio właśnie o mało nie zemdlałam.

reklama
Hej dziewczyny , sporo czasu mnie nie było, ale czytałam Wasze posty kiedy tylko mogłam :-) ostatnio nie mam zbyt dużo możliwości , bo znów perypetie z synkiem . Nie dość , że wchodzi w fazę buntu i wiele mnie.kosztuje trzymanie nerwów na wodzy gdzie ja straszną holeryczką jestem. Glownym problemem jednak jest znów zdrowie brzuszka synka. Mam nadzieję, że kolejne dZieciątko los oszczedzi od tych wszystkich problemów zdrowotnych. Przez cały kwiecień mały miał przewlekłą biegunkę 7-8 kupek dzinnie , wszystkie wyniki ksiazkowe . Dopiero po odstawieniu jakiegokolwiek mleka uspokoiło się i jest znośnie. Mimo to nie jest wciąż dobrze , mały jest ciagle na lekach i czekamy na naszą kolej na oddział alergologiczny o zgrozo 6 miesięcy szkoda , że dzicko nie ma problemu za pół roku tylko teraz :-( szukamy nadal lekarza , który mógłby pomóc mojemu synkowi , bo chyba nie ma nic gorszego jak niemo. Pytanie do Was dziewczyny z Krakowa czy kojarzycie dr Tokarza alergologa pediatre? Jakies opinie na temat dr może macie ? Będę wdzieczna. A zmieniając temat , prawdopodobnie będę miała synka :-) i się bardzo cieszę chociaż lekarz ma potwierdzić dopiero 19 lipca , mimo że moim marzeniem była córka to teraz jak już prawie jestem pewna cieszę się bardzo z chlopczyka i moim marzeniem jest tylko to żeby był zdrowy :-) Mam nadzieję , że nie macie bardzo za złe mojej nieobecności. Pozdrawiam Was wszystkie :-)
Nie daleko Krakowa przyjmuje w beblo dr Jaworek pulmunolog alergolog dziecięcy, moim dzieci pomógł jeśli chodzi o alergie i astmę jest bardzo dobry w tym co robi można się wystraszyć na początku bo ma dziwne podejście i zalecenia wizyta u niego to koszt 50 zł jedziesz i w każdy dzień cie przymierza bez problemu

Do góry