Przez te upały ledwo żyje i cieżko mi za Wami kobitki nadążyć
EM Ka tak jeździłam ponad 250km w jedna stronę do Katowic. W 2013r. załapałam sie do programu rządowego in vitro.
Brałam pod uwagę rownież Warszawę, bo mam duzo bliżej, ale jak program ruszył to był taki boom na te najbardziej znane kliniki, ze musiałabym czekać pol roku dłużej albo i więcej, w niektórych wstrzymali zapisy bo tyle mieli chętnych. Postanowiłam wiec zaryzykować i wybrałam mniej znana klinikę - gyncentrum w Katowicach. Zreszta o tyle dobrze, ze mamy tam rodzine w okolicy, wiec jak była potrzeba to mogliśmy nocować kilka dni. Dlatego tez te Katowice były nam nawet "po drodze".
Z pierwszego podejścia mam synka, a teraz wróciliśmy, bo chcieliśmy rodzeństwo dla małego. Zreszta nie było na co czekać, mnie wiekowo bliżej juz do 4 z przodu niż do 3, dodatkowo przy obecnych rządach nie wiadomo co bedzie dalej z in vitro, a na naturalsa wg lekarza raczej nie mamy szans.
Diabliczka byłam w wątku październikowym, ale moj syn ostatecznie wyskoczył wczesniej, bo juz we wrześniu. Dziewczyny poszły na wątek zamknięty. Ja po urodzeniu syna byłam kompletnie zielona w temacie dzieci, ich pielęgnacji itp i nie miałam czasu na udzielanie sie na forum, wiec chciałam byc wobec nich uczciwa i zostałam na otwartym, choc czasami zastanawiam sie co u nich i maluchów słychać.
Priincrseczka ja chodzę do dr Woźniaka, pierwsza ciaze tez u niego prowadziłam. A Ty do kogo?
Dobrze, że tylko na strachu się skonczylo? Moze czymś sie zdenerwowałaś albo cos złego sobie przypomniałaś?
Ja normalnie tętno mam ok 70/minutę, a w ciazy prawie dwa razy tyle 120-140. Ale tez chyba taka moja uroda bo w poprzedniej ciąży jak leżałam w szpitalu to cały czas z aparatem na palcu, ktory mierzył mi tętno,robili mi ekg, echo, podłączali holtera i nic nie znaleźli. A miesiac czy dwa po porodzie wróciło do normy.
Ja teraz mam fazę na gazowane, po prostu umieram bez. Jak wody mineralnej gazowanej nie piłam przez kilka lat to teraz tylko taka. Aob śle mi teraz ślinka cieknie, nabrałam takiego smaka na radlera mmhmm szkoda że już tak późno......
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app