reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

AOB Dla lekkiej obrony męża powiem, że niewielkie (powtórzę niewielka ilość) coli jest czasami nawet bardzo pomocna, przy problemach z żoładkiem, wzdęciami a nawet na ból gardła. Skutecznie czyści z bakterii nasz przewód pokarmowy. Mi osobiście kilka łyków pomaga, swoim synkom też czasami pozwolę,ale powtarzam, że tylko w nagłych sytuacjach bo codziennie ja i dzieciaki pijemy wode, prosto z kranu(akurat u nas ma super wskaźniki). No tylko faktycznie 1,5 roku to trochę jeszcze za wsześnie nawet na minimalne ilości po 2 roku już bardziej ale tylko ilości minimalne.

reklama
Hej dziewczyny[emoji4]

Milia, dobre wieści przynosisz. Niech córcia wraca do zdrowia, oby faktycznie okazało się ze tą padaczka sie cofla i już żadnych leków nie trzeba.

Ivi, kciuki za magisterke. Mam nadzieję ze się wszystko uda ogarnąć do końca lipca i będziesz Pani mgr[emoji12]

Mamaczworki, duże poświęcenie ale czego się nie robi dla tego małego szkraba. Tak jak dziewczyny wspomniany, zacznij zażywać jakieś probiotyki co by żołądek i wątroba za bardzo nie ucierpiały.

Ivi pisz spokojnie i oczywiście kciuki za obronę.

Mama czwórki faktycznie długo będziesz brać ale skoro to dla dobra dziecka to bralabym bez zastanawiania tylko jakieś osłonki by ci się przydały jak nie bierzesz.

Aob faktycznie za 1,5 roku to za mało na picie coli

A właśnie Milagros coś się Noe odzywa po weselu pewnie spędzają jakieś upojny miesiąc miodowy :)

Dominiko dobrze że bez płaczu a tak się obawiałaś
Firana gratki ruchów
Joasia powodzenia
Koalka te przebarwienia są duże? Bardzo widoczne? Jak to wygląda...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ivi-trzymam kciuki i juz czekam na relacje! Na pewno dasz rade!

Ja bylam w biedronce, kupilam rajstopy ciazowe i mala skladana suszarke podrozna-akurat przyda sie moze tez na porodowke bo mi sie strasznie wlosy przetluszczaja. Musze myc je codziennie :-/

Jostyna ejjj czyzbys byla z nim w zmowie hehe :) a tak serio to wiem slyszalam o takim dzialaniu ale wiesz on jak juz bym nic nie powiedziala to by mu dawal caly czas ile by chcial... wole to sama kontrolowac :)

Priinceseczka ja tez mylam codziennie wlosy i nawet jak wody mi odeszly to najpierw umyc glowe obowiazkowo :) maz sie smial zebym sie jeszcze umalowala haha :) ale ja mialam krociotkie wlosy i to nie wygladalo.. po porodzie i tak wygladalam jak idz stad i nie wracaj hehe dlatego postawilam zapyszczac wlosy bo szybko chcialam miec drugie dziecko.. teraz jak nie wychodze to myje co drugi dzien i dodatkowo moge wziazac je co ulatwia sprawe :)

Aob o tak najlepiej jak jest w temacie żywienia dziecka kontrola i pełna świadomość matki- z tym się zgadzam w 100%...wiadomo, że faceci czasami mają myślenie dzieci hehe swojego też bym opierniczyła.;)
Co do włosów ja myję dwa razy w tyg ale nie ze względu na przetłuszczanie ale czystości. Z przetłuszczaniem nie mam problemu. Ostatnio odkryłam super patent z olejkiem kokosowym i włosy po, sa pięknie lśniące i nawilżone ;)
U mnie dzisiaj dzień robienia dżemu truskawkowego ;);) kilka dni temu robiłam pierwszy raz i po kilku dniach otworzyłam spróbować czy w ogóle się udał no i pychota....;) wiec dzisiaj 8 kg mam truskawek;)

Witam się i ja :)

Ivi kciuki zaciśnięte :) na pewno zdarzysz z pracą i obronisz się bez problemu:)

Milia super ze Małgosi wyniki się poprawiły:) oby było coraz lepiej :)

Jostyna dzemik własnej roboty pychotka robilabym jakby te truskawki były tańsze

Ja oczywiście znów późno wstalam, mój wczoraj na mecz sąsiadów zaprosił to później musiał być grill i oczywiście cały syf został się mi na dziś do sprzątania, ale na szczęście została mi już tylko podłoga do umycia
Straszny dziś upał u mnie i duszno do tego nawet na pole nie wychodzę bo chyba bym padła
Ja też nie mam problemu żeby mi się włosy przetluszczaly

Jostyna wlasnie faceci sa jak dzieci :) i wszystko w temacie :) wiecej nie trzeba tlumaczyc :) moj maz nalogowo pije cole.. ja czasem tez ale jednak wole wode ng bo z kranu u nas jest nie za bardzo..

Gaga grill fajnie ale sprzatanie srednio[emoji14]
Posprztane? Spij poki mozesz ile wlezie :)

Pamietacie ze dzis pierwszy dzien kalendarzowego lata? :) i u nas tez goraci duchota wiec lato jak znalazl...

Jak ktos jest zainteresowany to orange daje darmowy internet z okazji awansu Polski w Euro :) ale tylko na 3 dni ale w sobote jak zdobeda punkty to chyba tez ale pewna nie jestem :)

reklama
Aob dalej mi ta podłoga została :D bo wzięłam się za obiad a jak zjadłam to pszlam spać i teraz wstałam ;)

A widzialyacie mamy marcowe już się pokazały, rzucę okiem na ich wątek przypomnę sobie pierwsze stresy ;)

Do góry