reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam spędziłam wczoraj cały dzień nad rzeczka grill i te sprawy , mój pokazał chłopca jak się robi statki z kory drzew i liścia hi hi i puszczali na wyścigi ubaw mieli po pachy , wieczorem obowiązkowo mecz , sama oglądałam i o dziwo był na tyle ciekawy ze nie znudziła się po 15 minutach ...

reklama
Karerineczka ooo do ogrodu tez lubi nawet kiedys jakies drzewka kupowalismy mu...
Fajnie z tym wypinaniem maluszka :-) moj to chyba ma juz swoja ulubiona strone- zreszta ta sama co starszy brat czyli pod watroba :-)
A apetyt mam ogromy a ze moj Niko tez zaczal wiecej znow wcinac to ja przy nim ciagle podjadam cos:-)

Diabliczka chyba ciezko moze byc z ta zgaga.. mysle ze i teraz mozesz miec ale zycze Ci zeby nie.. ja juz rennie nosze przy sobie :-\ a poki co lapie jak leze..
A lody mmmm zjadlabym :-) i jeszcze w tym dobrym wafelku :-)

Martiusia pisz co Ci tam sie bedzie podobalo i jakos sie wkrecisz :p

Ja apetyt mialam wilczy do okolo 12 tyg a później wszystkie objawy które i tak nie były dokuczliwe ustały :) żadnych boli,zgag..gdyby nie kopniaki i giga cycki to nie czułabym że jestem w ciąży :) a o grillu maaarze :d

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Martini piękne imię i piękne dziecko wyszło :D Także polecam :) Nasza Blanka jest niesamowicie wrazliwą, uczuciową i ciepłą dziewczynka :)

Keejti córeczka ma ponad 3 latka :) Ja chodzę do bociana do dr Pietrzyckiego a Wy?

Katerineczka ja też zjadłabym konia z kopytami!! W pierwszym trymestrze jadłam same zdrowe rzeczy bo miałam na nie wielką ochotę, a teraz coraz częściej mam ochotę na śmieci w dużych ilościach :/

Diabliczka mi na ból głowy w poprzedniej ciąży (miałam okropne dzień w dzień) pomagało smarowanie czoła amolem. Looooddy zmora tej ciąży :p cały czas bym jadla :)

Aob dzięki postaram się więcej udzielać :)

Cześć :) haha nie chcecie wiedzieć ile ja wczoraj zjadłam oO

Linka to fajny dzień, my może dziś gdzieś razem jak pogoda dopisze bo mój dwa dni teraz w domu.

Laski ja pół nocy nie spałam wieczorem zaczęło mnie bardzo mocno kluc w klatce piersiowej tak bliżej środka u wysoko z prawej strony. To taki ból że aż się popłakałam i budziłam w nocy z bólu. Mój chciał karetkę wzywać. Jak złapie jak się porusze to nie mogę oddychać. Co to może być? Kiedyś miałam z lewej strony nerwobol i skurcz mięśni miedzyzebrowych ale to bolało w inny sposób. Poza tym ja się nic wczoraj nie denerwowalam. Pełen luz i nagle zaczęło. I jest tak że jak się położę w konkretnej pozycji to jest ok czuje lekko a jak się chodź trochę porusze to się duszę i okropnie boli aż łzy lecą.

Hej hej dziewczyny :-)

Katerineczka-hihihi gratuluje :-) u mnie tez na przedniej scianie i ruchy w srodku czuje kilka razy w ciagu dnia ale wyrazne wypychanie to juz rzadziej. Wczoraj wolalam meza bo akuarat maly sie wiercil i ja czulam w srodku a on trzymal reke na brzuchu i nie czul. Pozniej jak odszedl od brzuszka to ja polozylam reke i maly przysunal ale mocno ze poczulam na dloni :-) smialam sie do meza ze synus sie przy nim wstydzi mocno kopac :-D

Kejtii-wydaje mi sie ze to jakis nerwobol chociaz przyznam ze ja czegos takiego nie mialam. Lapia mnie czasem nerwobole czy skurcze (dzisiaj w nocy mialam w kydke brr) ale czegos takiego nie mialam. Pogadaj z lekarzem i tym. Magnez bierzesz? Ja jeszcze nie ale na poniedzialkowej wizycie musze pogadac z ginem.

Dziewczyny wspolczuje Wam zgagi. Mnie lapala na poczatku ciazy ale nie byla jakos strasznie uciazliwa a teraz poki co spokoj.

Co do apetytu to umnie tez sie zwiekszyl ale chyba zoladek mam mniejszy. Mam.problem ze zmieszczeniem niektorych dan gdzie przed ciaza zjedzac je bylam jeszcze nienajedzona :-D a teraz jem jem ale za chwile czuje ze jeszcze jeden kes i bedzie wc.

Witam się z "rana".
Pogoda u nas paskudna, ciekawe jak będzie w weekend...
Kejti co do takich bólów, Mam takie często, pytałam lekarza, mówił że może to być od zwiększającej się objętości płynów w organizmie. Ale ja stawiam na nerwobol, nie zapominaj że on występuje ze zawsze w stresoweh sytuacji. A bardzo często kiedy się wyciszasz i rozluzniasz.

Tak wam zazdroszczę ruchów. Ja mam chandrę z tego powodu, każdy ciągle pyta o ruchy bo brzuszek duży, a jak mówię że nie czuje to każdy oczy wywala ze jak to ze już powinnam.... przykro mi z tego powodu.

Aob czasami wieczorem mam zgage ale wypije pół szklanki mleka i mija, ale jakby miało mnie trzymać pół dnia chociaż bym dostała szału. Więc bardzo Ci współczuję :(

Ja apetyt też mam chyba większy, ale staram się kontrolować co jem żeby nie zrobić z siebie śmietnika.
Za to czuje się ciągle zmęczona. Nie mam na nic siły, ale to też ta pogoda bo ciągle pada.

Hej, hej:-)

Milagros A u Ciebie który to tydzień? Bo u mnie juto zacznie się 18 i też nic jeszze nie czuje. Tłumaczę sobie ze pierwszą ciążą to jeszcze mam czas, ale ja z tych niecierpliwych i też mi troszkę przykro.

reklama
Keejti Pierzynski to ten jeden z najprzystojniejszych ginekologow? Dobrze kojarzę? Myślisz że ten nerwobol jest z powodu ciąży?

Milagros każda z nas poczuje ruchy. Ja wiem, że jest przykro... Każda z nas ma inaczej umiejscowione łożysko także spróbuj zachować spokój:) Niedługo będziesz się chwalić że Bąbelek się rusza :)

Do góry