reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Czesc Dziewczyny. Dawno mnie tu nie bylo.
Mam do Was pytanie, czy ktoras spotkala sie z torbielami splotu naczyniowkowego? Dzis na usg wykazalo ze moj maly ma takie dwie torbiele. Lekarz co prawda uspokajal ze w 90% sie wchlaniaja do 30tc i jesli nie ma jakis innych wad ktore wskazywaly by na aberracje to nie jest to niby nic takiego. Za dwa tyg dokladne usg aby potwierdzic ze nic poza tym niepokojacego nie ma. Dziecko dzis (18+6) rozwija sie dobrze, 310g, wszystkie wielkosci ciut ponad norme.
Stres mnie dopadl ech.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane, przepraszam, że nie dawałam znać, wczoraj nie miałam w ogóle czasu po powrocie, bo mąż do dentysty i zostałam sama z Małgosią, dziś od rana chciałam wejść na BB i dopiero teraz się udało i doczytałam Was...
Lekarka na początku nie chciała nas wcale przyjąć, kazała nam iść do jakiegoś faceta zapytać, ale po chwili zawołała, zapytała, czy mamy jakieś wyniki i tylko męzowi kazała wejść z nią do gabinetu, ja zostałam z Małgosią. Obejrzała wyniki, wypytała o wszystko - szczepienia, choroby, leki, ostatnie usg jamy brzusznej, zleciła badania i zapisała nas na 20.06 na wizytę. Powiedziała tylko, ze to nie białaczka i że stan groźny jest jak leukocyty spadną do 2,5 tys. Jakoś mnie to nie uspokoiło, no bo norma od 6, Małgosia miała 3,7, po tygodniu 3,5, więc jeśli spadać będą dalej, to kilka tygodni i kto wie... Poza tym jeszcze w domu doczytałam, że przy neutrofilach - rodzaju białych krwinek odpowiedzialnych za walkę z bakteriami - poniżej 0,5 konieczna jest hospitalizacja, bo organizm jest zupełnie bezbronny wobec bakterii (norma jest od 1,5), a Małgosia miała 0,48 i 0,45... Tak więc nadal się zamartwiam...
Potem byliśmy zapisać się do poradni hepatologicznej i tam pani powiedziała, że "pilne" to się pisze na skierowaniu do szpitala, a nie do poradni i że termin na październik... Ale znalazła coś na lipiec w końcu. Tam akurat tak bardzo mi się nie spieszy, nie wiem, czy słusznie wprawdzie, ale próby wątrobowe nie były jakieś dramatyczne, podniesione owszem, ale jakoś wydaje mi się, że hematolog teraz ważniejszy. Tym bardziej, że to wspólna poradnia dla chorób infekcyjnych i hepatologii i po prostu się obawiam, że Małgosia coś tam złapie.
Więc zobaczymy jak wyniki, wizyta 20.06 i zapytamy od razu, co ta lekarka sądzi o wizycie w tej drugiej poradni.
Od 4 wczoraj nie spałam, budzik mieliśmy na 4:30, ale kot mnie obudził, a wcześniej spać poszłam po 23, no i wykończona byłam...
Jesteście wspaniałe, że myślałyście o nas i przepraszam, że się martwiłyście przez brak wiadomości ode mnie...

Linka, rozglądałam się za Tobą, ale widzę, że Ty później byłaś w Krakowie, udało Ci się synka jakoś sensownie zapisać?

Agulek, ja niestety nie wiem :( Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

MartiniM, myślę, że jak najbardziej, magnez w ciąży trzeba uzupełniać.

Joasia, gratulacje dla męża :)

Mamo czwórki, przykro mi bardzo z powodu mieszkania :( Kiedy idziecie do laryngologa? Oby jak najszybciej udało się ustalić ten zabieg, no i zdrowia dla teścia, oby było jak u Diabliczki.

Ivi, to pech... zdrowia dla córci i uważaj na siebie. Może uda się jeszcze ustalić nowe terminy ciut później? Czy już całkiem trzeba przełożyć magisterkę na wrzesień?

Gaga, rozkoszny ten Twój piesek :)

Agulek pojęcia nie mam ale jak lekarz kazał się nie martwić to może poczekaj do wizyty? Szkoda maluszka bo nerwy czuje.

Milia dobrze ze się udało chociaż częściowo. Oby Małgosia szybki wracała do zdrowia. Do 20 niedaleko napewno więcej się dowiecie. Trzymaj się kochana!

Agulek ja też się nie znam, ale słyszałam wiele przypadków ze same się wchlaniaja. Oby u Was też wszystko było dobrze :*

Milia super że udało się tak szybko na wizytę! :) trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko było dobrze i żeby Małgosi wyniki się poprawiły :*

Dziś biorę ostatnia tabletkę duphastonu, troszkę się stresuje jak to będzie. I padam na pysk. Poszłam zrywać dziś tapety do mamy. Szybko mnie pogonila, a mi się tak podobało hihi jak dziecko :D

Mama 4 jutro kolejny dzień :*

Malgosia witaj ;)

Princeska ja teX mam jeszcze etapu ns sen ;)

Ivi zdrówka !

Martinim na pewno możesz nje zaszkodzi ;)

Agulek tak mój Nikos miał
I sie wchłonęły jeszcze
W brzuszku bez stresu:* po porodzie zrob jesli nie zrobią Ci w szpitalu usg przezciemiaczkowe .

Mila fajnie ze lekarka przyjęła ostatecznie - swoją droha myślałaś o bkm krwi pepowinowej moze w
Najgorszym wypadku by cos pomogła krew rodzeństwa ? A jak nie bedzie potrzebna teraz czego życze ! To zawsze jest na węzełki .. My mamy z niko i teraz bierzemy tez na bank.

Agulek to nie jest wskazanie do amnio-
Mnie tez oczywiście namawiali z tego powodu a mój prowadzący powiedział
Ze o tym to nawet by nie mowic
Pacjentce by nie denerwować bo w wiekszosci sie wchłaniają. A jesli nawet nie bo czytałam przeciez cały net w
Poprzedniej ciazy , to jest cała masa dorosłych ludzi którzy maja cos takiego
I w żaden sposób nie wpływa to na ich żucie - bedzie dobrze !

Swoją droga kurde chyba lekarze maja dodatkowo kasę za
Skierowanie na amnio bo mam wrażenie ze to jakies szaleństwo jest ;/

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Malgosia witaj :)
Ja też nadrabiałam i nadrabiałam aż w końcu spasowałam bo się nie dało[emoji14]
Jak się czujesz?
Agulek ja nie pomogę
Milia dobrze że wizyta w miarę szybko. Trzymaj się kochana i co najważniejsze myśl pozytywnie. Uszka do góry
To samo miałam pisać co Em ka i krwi pepowonowej. Mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby...
Martini weź magnez a przy okazji wspomnij gin i.skurczach itp
Ivi tule w ciężkich chwilach :( okłady sobie rób
Millagros ha tez mialam obawy biorac ostatni ale jest w miare ok . Czasami pojedyncze skurcze

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Agulek mój synek tez miał dwie, wykryte po porodzie, zamartwialam się strasznie nie wiedząc co to jest, ale się wchłonely bardzo szybko. Miał dwa usg przezciemiączkowe. Podobno sporo dzieci to ma.

Em ka a polecasz konkretnie jakieś miejsce gdzie najlepiej przechowywać krew pepowinowa? Ja też o tym myślę

Milia wiem jakie to uczucie zamartwianie się o zdrówko dxuecka ale skoro lekarka mówi ze to nic poważnego to nie martw się. Z twojego opisu wygląda na konkretną babkę nie owija w bawełnę.

Aob dlaczego smutkujesz?

reklama
I nas jutro malują dachy i chłopaczek podpowiedział mi że bezpieczniej aby mały nie wdychal tego bo zawiera ksylion. Także jutro dzień a może i noc i teściowej. Fajnie tylko dużo miejsca do rozrabiania. W domu to każdy kąt zna więc luz a tam to mi jutro nogi w d wejdą :/

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry