reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Mama czworki im mniej obowiazkow tym gorzej z organizacja.. tez nie rozumiem o co moze chodzic tesciowej, co tam sobie mysli robiac obiad tak pozno... ja wolalabym przygotowac wszystko co mozliwe z samego rana i juz miec z glowy..

Milagros to masz teraz sporo na glowie ale widac ze panujesz nad sytuacja majac konkretny plan dzialan :-) dasz rade ze wszystkim i niedlugo bedzie po :-) zostana.wspomnienia :-)

Milia to dosc wczesnie ale moze zdaza juz podojezac ludzie do pracy zanim dojedziecie do miasta..

Ide juz spac a wlasciwie dopiero... coraz pozniej mi to wychodzi hehe :-) dobranoc

reklama
Milia- Teściowa pierze całymi dniami, czy czyste, czy brudne to pierze, pierze, pierze i jeszcze raz pierze. Jedni są uzależnieni od papierosów, inni od komputera, jeszcze inni od sexu, a ona od pralki . Godzinami potrafi to pranie rozwieszać, ściągać, składać i przekładać.Ot- taka mania. Dobra, nie nagaduję już na nią bo mi żaba na języku wyrośnie, albo teściowa czkawki dostanie;-) ;)

Milagros- ale Ci fajnie z tymi przygotowaniami. Szczerze Ci zazdroszczę, to niezapomniane chwile w życiu.

Dziewczyny, właśnie odebrałam online wyniki moczu i wygląda to podejrzanie. Ślad białka i ketonów, liczne szczawiany wapnia, i dość liczne bakterie. Zna się któraś na tyle dobrze, żeby to zinterpretować?
Jeszcze myślę , że może próbka była źle pobrana, bo nie dość, że po południu to jeszcze nie chciało mi się do wanny wchodzić, więc chusteczkami nawilżonymi się podmywałam i od razu pobrałam próbkę( sorki za szczegóły) Rano wizytuję to się pewnie sytuacja wyjaśni.

A dziewczyny ja to wgl mam takie podejście już ze moja mama jest przerażona ze zapomnę przyjść do kościoła hahahaha :D mam tak ustawione ze ze wszystkim zdążę i się nie stresuje A ona robi to za nas obie już po nocach nie śpi :D
I wiem że moje lekkie podejście ja denerwuje. A ja wychodzę z założenia że skoro jest co jeść i pić bo jedzenie sprawdzone orkiestra sprawdzona to więcej do dobrej zabawy nie potrzeba A na resztę nie mam wpływu to po co zawracać sobie tym głowę :) suknia i garnitur sa, obrączki też A reszta jakoś pójdzie :)

Mama czwórki jak najbardziej może to być przez sposób pobierania moczu jaki opisalas, też miałam podobny przypadek tylko wtedy lezalam w szpitalu a teściową możesz przysłać do mnie bo akurat mi się trochę prania uzbierało i nie mogę się za to zabrać ;)

Milagros dobrze , że masz tak wszystko rozplanowane :)

Ja się właśnie objadlam kisielem pomarańczowym :)

mamo czworki- co do moczu to u mnie był podobny wynik i lekarz powiedzial ze to moga upławy mi tak zanieczyszczac mocz. Też pytał w jaki sposob był pobierany i zeby pobrac go ze srodkowego strumienia. Wczesniej sie dokladnie podmyć. Co gorsza dał globulki, upławow było mniej przez ok.tydzien (moglam spokojnie chodzic bez wkladki iczulam sie sucho) i teraz znowu jest ich duzo... może taka moja uroda...

Aob to moze jutro spróbuje tak zrobić jak mówisz te klub :)

Dziewczyny spokojnie macie czas na ruchy długo jeszcze - my czujemy bo po 1 to kolejna ciaza , ja po 2 jestem znow mega chuda i to tez jest powód z którego mogę czuć wczesniej.

Joasia sle cudnie z tym morzem mm:)

Linka to mój tez mnie dzis przegonił
Po parku takim ogromnym a na koniec nie chciał wracać na nóżkach efekt tego taki ze wzięłam Magnez nospe i dodatkowo dupka i leżę odpoczywam , jutro zabiorę go do dziadków a ja odpocznę :) o tak taki plan :) dzis udało mi sie podjechać do tej ikea, potem
Ten park i wróciłam to na szkolenie a maz z dzieckiem wiec obiadu brak bo w tej ikea w końcu nie wzięłam ale
Maz mowi ze cos jadł
W
Pracy i nie jest głodny wiec gitara , pierwszy raz nie namawiałam go by wieczorem ze mna zjadł bo narzeka ze za dużo przybiera znow w naszej ciazy :) tez Wasi mężowie tyją z Wami , w moim przypadku w pierwszej ciazy przytył łącznie 6, ja 20:) on ma teraz +4, ja zaczęłam z 58, zeszłam do 52,5 teraz mam 55,5 - o lodówka sie otwiera słyszę :)

Martinim jest wątek wizytowy zapraszam Cie na niego :) gratuluje wizyty :) terminy wysyłaj do aob :)

Kejti oby antybiotyk pomógł !

Mama4 w czemu teściowa
Okupuje ten pokój? I skoro dziewczynki tam spia to czemu nie moze teściowa zgodzić sie na zrobienie dziewczęcego pokoju np? W ogole podziwiam tyle osób na jednym mieszkaniu , ja jedynaczka maz tez i mimo ze jestesmy bardzo towarzyscy to kubiny jak dzieci spia czesto nawet posiedzieć każdy w innym pokoju , ja mam czas na forum np on cos swojego i odpoczywamy w ten sposób :)

O tez juz myslalam K tym plecaku! Alw jakoś sie wstrzymuje jeszcze ...

Mama4 a nie możecie jej znaleźć mniejszego mieszkania kawalerki ?
Ps jeslibylabys zainteresowana to o czym piszesz to fajny temat na coaching :)

Diabliczka masz ? Masz jakies fajne stronki z przepisami cos polecasz ?:)
Tak tez mamy rzucanie na ziemie i o tyle
W domu nie zwracam uwagi tak na zewnątrz cieżko mi go olać...

O placki ziemniaczane ! Ej rano mi smaka robiliście na śledzia zjadłam na kolacje a teraz te placki ... Musze mamie powiedzieć albo w przyszłym tyg se zronie :)

Mila oby Was jutro przyjęli daj znac w wolnej chwili !

Milagros to Wy juz na swoim ? :)
Podziwiam majtki dla meza matko nawet nie pomyślałabym o tym sam musiał o sienie zadbać jak wybrał farniak to pojechałam
Z nim zobaczyć i tyle:)
Z muszka dzień przed ślubem jeździł bo cos sie stało finalnie miał 4 jedna dobra reszta słaba :p

Mama4 powtórz badania tez miałam w którymś podwyższone białko a w kolejnym ok.

No maz wcina pizzę czuje zapachy hehe :) dobranoc brzuchatki :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em ka ja mu nawet nie powierzam kupna skarpetek bo z domu to totalne bezguscie, jak byś zobaczyła co mu doradzała teściowa to byś osiwiala, nie ma już ani jednego ciucha wybranego przez nią, wszystkoo wywalilam. Garnitur też ją wybrałam bo on totalnie nie wiedzial co się nosi w tej epoce . Zresztą w zeszłym roku kupował też jeden bo szliśmy na ślub, i jak zobaczyłam co mu mama kupiła rok wcześniej to kazalam to w piecu spalić. Szerokie nogawki, za długa marynarka i wielkie klapy A on chudzina 60kg.
Przeprowadziliśmy się w ostatni weekend kwietnia :-) w końcu :D

A żeby przygotowania nie poszły za lekko właśnie tak grzmotnelam w ścianę ze poszedł mi paznokieć, i to pod żelem wiec jutro będę oceniać straty czy nie zerwalam go bo dziś tak boli że boję się dotknąć :(

reklama
Em ka ooooo tak :) mój też przechodzi ze mną ciążę [emoji16][emoji16]
Mila mocno trzymam. Będziesz miała możliwość napisania w trakcie do Nas jak stoi sprawa?
Ja obudziłam się po 1 i zjadłam bułkę z jabłkiem oooo a miałam wziąć tabl na tarczyce. Już 2 dzien nie mam siły i zasypiam z młodym. Fakt że dzisiaj ok 23 ale...
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry