reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Em ka mój to mnie tak drażni ze nawet nie pytaj haha :D
Princeseczka mogą teściowa nawet nie zainteresowała się co za garnitur gdzie i jak w nim wygląda. Taki typ.
Ale do komentowania pierwsza.

reklama
Dziewczyny teściowe jakie są takie są.. ale cieszcie sie nimi :( ja nie mam ani teścia (zmarł wiele lat temu, jak TŻ był nastolatkiem) ani teściowej (jest w zakładzie opieki, cieżko chora na Alzcheimera). A tak bardzo brakuje kogoś z rodziny do pomocy, pogadania czy choćby żeby na spacer dzieciarnie wziął/wzięła.. :( A mam tylko moją mamę tak na prawdę. Więc.. spróbujcie nie patrzeć na ich złe strony tylko na te dobre.. bo na pewno są :(

Czesc;) mama 4 myślę że kwestia pobrania próbki, dobrze że w porę pomyślałaś o nowej i napewno będzie dobry wynik:) trzymam kciuki za mieszkanie.

Milagros fajnie że wszystko gotowe mój welon wisi w szafie:d a u nas ja jeździłam mój teściowie i siostra mojego i ja wybieralam garnitur a koszuli może w 5 sklepach szukaliśmy bo chciałam taki sam odcień i z kawałkiem materiału od sukienki chodzilam;) wszyscy cierpliwie czekali aż wybiorę no i pomagalam teściowej się ubrac:d od butów sukienki i torebki po fryzjera.

Milia trzymam kciuki żeby ktoś Was przyjął i oczywiście za dobre wieści.

Ivi ja pamiętam mój też od pierwszego dnia leciał chętnie. Teraz też go planuje zapisać na 100h miesięcznie mam za 400zl ale w super zlobku i bliziutko on się wybawi a mi lżej będzie w końcówce ciazy i przy maluszku.
Napewno sobie poradzi ze spaniem jak popatrzy na resztę dzieci. A po tym okresie zostaje czy z Tobą będzie w domu z powrotem? Bo może być ciezko;)

Keejti - do czasu zakończenia mgr będzie w przedszkolu - jak się sprężę, mam nadzieje że do końca przyszłego tygodnia, max do końca czerwca skończę. A w wakacje wszystkie dzieciaki w domku chcę mieć :) niech się nacieszą domem :) od września już do przedszkola, chyba że będzie tak lekko łatwo i przyjemnie że ją zostawie.. bo to super przylepa jest:) przekochana :) tylko właśnie przez to nie miałam jak się uczyć :(

Hej dziewczyny[emoji4]

Produkujecie tutaj aż oczy sie cieszą czytajac..

Milia, kciuki żeby córkę przyjęli bez żadnych zbędnych problemów.

Ivi, Ja też nie mam teściowej, nawet jej nie poznałam bo zmarła jak M miał 17 lat na nowotwór piersi. A fakt ze córką tak chętnie do przedszkola poszła to ni tylko się cieszyc[emoji1]

Mama4, i jak wyniki? Odebralas? Mam nadzieję ze w porzadku[emoji4]

Milagros ale ci zazdroszczę. Ja to bym chciala swój ślub powtórzyć. Dla mnie to był najpiękniejszy dzień w moim życiu i życzę Ci oby i dla Ciebie taki był.

Ivi super ze cora tak zaakceptowala nowe srodowisko i dobrze jej tam widac :-) ja to sie zastanawiam jak moj by zareagował ale watpie ze tak bez niczego.. wczoraj ciotka z ktora codziennie duzo przebywa miala go 2godz to nic mu sie nie podobalo i ciagle poplakiwal a zobaczyl swojego ojca i od razu smial sie w glos... a ostatnio zasypia sam ale tylko na.naszej kanapie a ja musze lezec obok albo w wozku na spacerze...
teraz sie nie stresuj tylko pisz sobie ta prace :-)

Co do tesciow to mam ich na koncu Polski ale nawet jak byli blisko wcale sie nie interesowali i nie znali wnuka.. a mamy tez nie mam wiec znam ten bol...

Mama czworki jak teraz wyszly wyniki?

Milia masz dostep do internetu? mam nadzieje ze przyjeli Was..

Joasia jaki wynik w tym konkursie? :-)

Milagros ja tez sie przed za bardzo nie przejmowalam dopiero w trakcie ale to pewbi goscie tak dzialali mi na nerwy ze nie moglam doczekac sie konca:-)

Wyniki wyszły już znacznie lepsze, tylko ślad ketonów pojawił się w moczu. Cukrzyca jest wykluczona bo ja ze względu na rodzinne obciążenie mierzę cukier bardzo często , a zwłaszcza w ciąży i cukry mam ok 4.5 na czczo. Gin. powiedział, że to prawdopodobnie od infekcji dróg oddechowych , którą aktualnie przechodzę

Ivi- córeczka na pewno bardzo dobrze sobie poradzi. Spanie to niestety był ciężki temat dla mojej Zosi, ale jakoś pomału przywykła. Tyle, że ja ją zawsze usypiałam, ew. babcia. Kładłam się koło niej, głaskałam, przytulałam i tak zasypiała i może trochę głupio ją przyzwyczaiłam, stąd pewnie jej brak akceptacji usypiania w przedszkolu. U Was będzie łatwiej bo jest rodzeństwo w grupie, więc myślę , że córeczka świetnie się zaaklimatyzuje.
Co do teściów to jest tak, że ja ich lubię i szanuję. Uważam, że po prostu zbyt bliskie relacje mogą paradoksalnie szkodzić dobrym kontaktom. Jak człowiek za dużo czasu spędza z drugą osobą to pewne rzeczy zaczynają go bardziej drażnić i nawet małe wady urastają do rangi tych nie do przyjęcia. Uważam, że brak teściów nie jest dobry, ale nadmiar kontaktów również może być szkodliwy.

Linka- spokojnie. Na pewno zaraz będzie. Pogoda jest niepewna. Niby ciepło- ludzie chodzą w krótkich rękawach, ale przed chwilą grzmiało, także w każdej chwili może lunąć i się ochłodzi. Edit: Już jest burza gdzieś w Krakowie, bo sygnału z satelitki nie mam

Ivi uszy do góry . Nie martw się tym bardziej że mała szczęśliwa i nie płacze. Różnie reagują dzieci,także weź się w garść i wykorzystaj ten czas na pisanie
Masz rację co do teściów bo docenia się dopiero jak zabraknie...Tak się mówi że nic nie wnoszą ,wtracaja się itp ale...są
Gaga no to ładnie sobie pospałaś ♡
Linka bo dla matki to cios taki . Tak samo jak w pewnym momencie Sz nie chciał mnie jak wróciłam do pracy...na początku był chyba zły a potem ciągle tata. Ile ja przepłakałam ale to trzeba przyjąć na klatę
Mamcia dobrze że powtorzylas te wyniki.
Ojjj tak nadmiar kontaktów z tesciami jak i rodzicami to zdecydowanie dużo. My jesteśmy dorośli i potrzebujemy sami podejmować decyzję jak i mieć luz
U mnie pogoda kijowata i teraz przeszła szybka ulewa z grzmotami także spacer odpada. Za jakąś godz poloze mojego babla spać to chwilkę odsapne bo tylko mama i mama.
My dzisiaj na śniadanie jaglankę mieliśmy
1465470962-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mama czworki widzę ze masz tak jak my jak pada albo jest burza nie mamy telewizji, denerwuje mnie to strasznie, bo nie oglądam zbyt dużo ale zawsze jak na złość wtedy kiedy chce coś obejrzeć to nie ma. Wiedziałam ze wyniki ci się poprawia, moja mama zrobił tak samo i tez się denerwowała niepotrzebnie

Milagros super ze jesteś taka wyluzowana to bardzo ważne nie stresować się, my w tym roku mamy okrągła 10 rocznicę slubu, ten dzień wspominam bardzo dobrze, chociaa i tak mój najpiękniejszy dzień w życiu to jak się nasz niko urodził. Wszystko przed Tobą :)

Ivi córeczka zadowolona to i ty bądź, jak coś się bedxie działo to pani do Ciebie zadzwoni. Nie da jej płakać.

Aob66 bo nie ma jak z mamą i tatą :) ale dobrze ze macie te ciotkę

Linka zaraz przyjedzie nie denerwuj się

Do góry