reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

myslicie ,ze jak pojde na usg 31 marca czyli za rowne 3 tyg to juz bedzie widac serduszko? chodzi o to,że ciąże niby liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli u mnie to 6 luty
6.02- 1 tydzien 13.02- 2 tydz 20.02- 3 tydz 27 .02 -4 tydz 5.03-5 tydz , wiec teoretycznie według moich obliczeń i tych kalendarzy internetowych 12.03 powinnam zaczac 6 tydz. wiec 31 .03 powinnam byc w 8 (prawie 9 tyg) ale to tylko teoretycznie bo jak bylam 8.03 to jeszcze nie bylo widac nawet pecherzyka, cykle mam ponad 30dniowe ,a wiem,ze wczesniej niz 21.02 nie bylo mozliwosci zebym zaszła w ciąże . i nawet jesli owulacja mi sie przesuneła to chyba za te 3 tyg juz by mozna bylo zobaczyc serduszko? jak myslicie?

reklama
Marti myślę że 31 marca to serduszko zobaczysz ;-)

Katerineczka myślę że możesz mu powiedzieć że dziś tzn w dzień wizyty chciałas usg a badanie następnym razem, kiedy masz wizytę?

Dzisiaj już nie plamię, ale ginka będzie wściekła jak się dowie ... mam tylko 2 opakowania dupka,więc jakby coś <odpukać:> to nie wiem co to będzie .. chyba pójdę gdzieś indziej

Katerineczka u mnie samo usg aż gdzieś do ponad połowy ciąży, bo potem zacznie pewnie sprawdzać szyjke.

Marti ja ide dopiero 25.03 i też już licze na serduszko.

U nas zawsze jest i ginekologiczne i usg.. nawet cytologia jest na początku pobierana...

Dziś ja będę schizować.
Powtarzam testy ciążowe bo czekam na wyraźniejszą mocniejsza krechę.. a ona cały czas taka nijaka.. i boję się, że jednak z tego nic nie będzie.. bo ona jest na pewno wyraźniejsza niż w zeszły piątek gdy ledwo ledwo było w ogóle cokolwiek widać,ale na przestrzeni kolejnych dni (np ostatnie 2) niewiele się zmienia :( ja wiem że trzeba czekać, ale wolałabym wiedzieć już teraz zaraz czy jest ok czy nie :(

U nas noc była tragiczna, 3 długie pobudki.. w tym żyganko najmłodszej.. dziś bez spania w dzień się nie obędzie...

Zastanawiałam się też jak was ogarnąć.. dużo nas się robi (i bardzo dobrze:) ) tylko że trochę ciężko się połapać kto czeka na pierwsze, kto na kolejne, kto skąd itd.. .Może jakiś ogólny temat "bez komentarzy" gdzie każda w komentarzu by w paru zdaniach napisała coś o sobie?

Witam sie z rana :-)

Ivi Ty nasza oaza spokoju i panikujesz? :p bedzie dobrze zobaczysz...
A dla dziwciaczkow zyczw duzo zdrowka :-*

Witam nowa kolezanke :-)

Nessi dobrze, ze juz jest lepiej.. oby wiecej sie to nie powtarzalo..

Katerineczka u mnie tez zawsze i badanie i usg, ale powiedziec gin mozesz, ze nie chcesz, a on jak bedzie mial konkretne powody do zbadania to pewnie Ci to wytlumaczy :-)

Witam się i ja ;)

Ja teraz nie miałam badania bo ciąża za młoda. A w poprzedniej co wizytę ze względu na plamienia.

U mnie dziś z rana okropne zaparcia Ale to od siedzenia długo A jednej pozycji w aucie raczej bo już teraz jak pochodzilam to jest ok, ale tak mnie kulo koło jajnika ze wzięłam nospe żeby nie wariowac :)

A wy jak tam dziewuszki?

Katerineczka poproś może żeby Cię nie badała.

Nessi jak dziś ?

Ivi nie panikuj to ze kreska nie ciemnieje nie znacZy że jest źle. Nie każdy ma taki sam przyrost bety A tym bardziej nie książkowy. :)
Dlatego najlepiej zrobić jeden test Ale wiem jak ciężko bo sama zrobiłam ostatecznie 5 :D
Będzie dobrze :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Nie zauważyłam Twojego prosta Nessi dobrze że dziś już lepiej A lekarzem się nie przejmuj :)

Marti myślę że już będzie ok :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

dzięki :D fajnie że można na was liczyć :D
Ja zrobiłam jeszcze jeden... i tym razem krecha gruba i wyraźna, chociaż jeszcze nie tak ciemna jak mi się marzy ;) Ale już się biorę w garść i się uspokajam :D

Uciekam, dziś masę dalszego sprzątania mam :D

reklama
Ciezko zaczal sie dzisiejszy dzien..zmarla moja babcia..niestety nie zdazylam Jej powiedziec o ciazy:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry