reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Zależy, jeśli jest śpiący to chce zdjęcia z brzuszka, ale przeważnie tylko kładzie główkę i "smarka" w matę, jakbym go za wcześnie zdjęła to będzie wrzask:-)

tekst o smarkaniu w matę mnie rozwalił, siedzę i się śmieję, mój starszy syn sie na mnie patrzy jak na wariatkę i pyta czy "wariata udaję":-D

Wojtuś lubi leżeć na brzuszku i się rozglądać, czasem kładzie głowę na bok i ciumka rączki, a jak jest zły albo zmęczony to się pręży wierci i podnosi doopkę do góry jakby chciał wstać

reklama
margana w zasadzie problem rozwiazal sie sam bo teraz Kuba sie przemieszcza w lozeczku i kladzie sie w poprzek lozka aby widziec to co chail zobaczyc nad swoja glowa :)
A gdy ma dosc lezenia na brzuchu to sie przewraca na plecy. Za to Maciek (jako ze mial slabe napiecie miesniowe) to albo sie zloscil, albo kladl glowe i odpoczywal zamiast sie obrocic

Koleżanka to kupuje do mrożenia jedzonka dla małej takie małe pojemniczki jak na sosy w barach na wynos po 250 ml są różne wielkośći (tylko wieczka oddzielnie się kupuje) można je układać jeden na drugim więc mało miejsca zajmują w zamrażalniku można napisać co w nim jest markerem super rozwiązanie. Kupuje w sklepie z opakowaniami jednorazowymi.

alma ja już kiedyś pisałam że mroże ugotowane warzywa i mięsko w pojemnikach na lód i tak zamrożone kosteczki wrzucam do woreczków (każde warzywo do innego) ,jak chciałam dać Kubie obiadek to wyciągałam po jednej kostce danej rzeczy , rozmrażałam ,podgrzewałam , dodawałam łyżeczkę masła i gotowe :tak:
teraz częściej mroże gotowe np zupy bo Kuba je to co my (przeważnie) więc tylko odlewam do pojemniczka z aventu i jak mam pilną potrzebę to rozmrażam :tak:

myśmy zaliczyły w czwartek szczepienie które zakończyło się gorączką :-( , za miesiąc spotkanie z fizjoterapeutą

Margana POla do niedawna, nawet zmęczyć się nie zdążała i już był dziki WRZASK! A teraz krzyczy jak ma już dość :-D

nimfii właśnie połozenie głowy w takiej sytuacji jest właściwe. Natalka niestety nie potrafi w takiej sytuacji się zrelaksować i właśnie nad tym pracujemy. Ona w ogóle bardzo szybko zaczęła wysoko podnosić główkę leżąc na brzuszku i z tego zrobił sie problem:baffled:

A Maja różnie. Raz zaczyna plakać a raz położy główkę na boku i opowiada często jedząc przy tym rączkę. Jeśli jest śpiąca to zazwyczaj właśnie płacze:-(

onanana ale czemu ta smutna minka? Jak dziecko jest zmęczone to zawsze inaczej reaguje. Jak potrafi połozyć główkę to dobrze. Moja Natalka potrafi bardzo wysoko podnosic główke w pozycji na brzuszku, ale nie potrafi w ogóle jej położyć:-( Ta pozycja służy jej do ćwiczeń, a nie do relaksu.

reklama
Do góry