reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Margaryna moja Martynka tez zaczeła bardzo szybko podnosić główkę i nią obracać pamiętam jak z mężem się dziwiliśmy jak miała kilka dni a u mnie na brzuchu podnosiła wysoko głowę i nią obracała we wszystkie strony i to długo na coś się patrzyła...aż mówiłam że stara jestem i pewnie głowę bym szybko już dawno puściła ale do tej pory uwielbia na brzuszku nawet nad ranem jak się kreci kładę na brzuszek i pośpi jeszcze trochę w sumie dobrze że lubi bo przynajmniej bioderka też są dobre a i ćwiczy mieście...już jak ją wezmę za rączki to bez problemu żadnego oporu siada :-)

reklama
My po szczepieniu nie spodziewałam się, że Alan będzie tak dzielny i tak zareaguje, dostał szczepionke pierszą i nic jakby jej nie było, drugą zrobił dźwięk eee a trzecią płacz 10 sekund i cisza, a teraz śpi i nic nie płakał szok :szok: jakby wcale na szczpieniu nie był, a my mamy trzy na raz, bo na NFZ

Ostatnio edytowane przez moderatora:
my też dziś byliśmy na szczepieniu, teraz Lena odsypia, waży już 6500g (waga urodzeniowa 2900g), lekarka powiedziała, że dobrze, że jest na piersi, bo jakby ważyła tyle na MM to by trzeba jej zmniejszyć dawkę, a na piersi dziecko nigdy nie jest za grube, przytyła w ciągu 7 tygodni 2kg, nie wiem czy się cieszyć czy martwić;-)

pepsi tylko cieszyć:-)

Hehe... a ja dzis byłam z Natalką u neurologa żeby skontrolować ją i ocenic czy jeszcze trzeba rehabilitację przedłużać, a tu lekarka mówi, ze jej nic nie jest i po co my w ogóle chodzimy na rehabilitację:sorry: Asymetrii zadnej nie widzi, na brzuszku ładnie lezy i wszystko jest ok. Jak powiedziałam o moich wątpliwościach (a raczej pani rehabilitantki;-)) odnoście odginania sie do tyłu i niekładzenia główki w pozycji na brzuszku, to powiedziała, ze to nic złego, ale moge dla pewności przyjść do kontroli w kwietniu:eek: Ech Ci lekarze.

pepsi to mój wagę ur miał 4110 a jak wychodził 4050 teraz waży 6400kg to twoja naprawdę dużo przybrała na piersi tyle,że my zawaliliśmy 6 tyg, bo mały na piersi nic nie przybrał tylko 200gram i musiałam zacząć wtedy podawać MM, bo mi nic nie rósł :no:

Margana mój też na brzuchu nie podnosił główki, bo nawet nie próbował i nie wiedział,że tak może, spróbuj Natalkę wziąć w locie za brzuszek i przytrzymaj jakbyś samolot robiła i zobacz czy główkę uniesie my tak małemu zrobiliśmy i zobaczył,że może odtąd podnosi wysoko :tak:

andrzelika Natalka właśnie bardzo szybko podnosiła główkę na brzuszku i to bardzo wysoko;-)Problem jest w tym, ze nie potrafi tej główki położyć i lezeć sobie po prostu na brzuszku. Ta pozycja służy jej do ćwiczeń i aktywnosci, a nie do relaksu:baffled:

Pepsi tylko się cieszyć, mój Artur też miał takie przyrosty, widać mleczko się b.dobrze przyswaja :-)
Andrzelika fajnie, że Alan dobrze znosi szczepienia, bo niestety jeszcze będzie trochę tego kłucia
Margana dla niektórych to może być problem (własnie rehabilitanci często widzą takie rzeczy, niuanse) a widać lekarz nie dramatyzuje z tego powodu i mysle, ze dobrze. Dzis troche przesadza sie z ta rehabilitacją. Mój Artur też niezbyt chętnie leży na brzuchu, zaraz stęka, chyba ze położe go na poduszce od maty edukacyjnej i pokazuję zabawki :--)

Angun Natalka lubi pozycję na brzuszku, tylko nie potrafi w tej pozycji odpoczywać;-)

Ja tam chyba najbardziej ufam tej rehabilitantce. Ona jednak najlepiej zna Natalkę, najwiecej czasu z nią spędza(2 razy w tyg. po 40 min.) i zauważa wiele rzeczy. Co lekarz moze zobaczyć przez 2 minuty badania:cool:

Andrzelika gratuluje tak dzielnego Syna:tak:
pepsi Maja miała też taki przyrost wagi ( w 6 tyg 1,8 kg). Pięknie Ci przybiera!!
Margana kurde i kogo tu słuchać???

reklama
Wczoraj ważyliśmy się z Wojtkiem na naszej wadze i wyszło nam ze waży ok 7 i pół kilo:szok::szok::szok: w sumie by się zgadzało że przybiera ok 1 kg na miesiąc, zobaczymy w przyszły piątek szczepienie to zważymy go profesjonalnie:-D

Andrzelika szacun dla dzielnego Alanka:-)

Do góry