reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Zależy, jeśli jest śpiący to chce zdjęcia z brzuszka, ale przeważnie tylko kładzie główkę i "smarka" w matę, jakbym go za wcześnie zdjęła to będzie wrzask:-)

tekst o smarkaniu w matę mnie rozwalił, siedzę i się śmieję, mój starszy syn sie na mnie patrzy jak na wariatkę i pyta czy "wariata udaję":-D

Wojtuś lubi leżeć na brzuszku i się rozglądać, czasem kładzie głowę na bok i ciumka rączki, a jak jest zły albo zmęczony to się pręży wierci i podnosi doopkę do góry jakby chciał wstać

reklama
margana w zasadzie problem rozwiazal sie sam bo teraz Kuba sie przemieszcza w lozeczku i kladzie sie w poprzek lozka aby widziec to co chail zobaczyc nad swoja glowa :)
A gdy ma dosc lezenia na brzuchu to sie przewraca na plecy. Za to Maciek (jako ze mial slabe napiecie miesniowe) to albo sie zloscil, albo kladl glowe i odpoczywal zamiast sie obrocic

Koleżanka to kupuje do mrożenia jedzonka dla małej takie małe pojemniczki jak na sosy w barach na wynos po 250 ml są różne wielkośći (tylko wieczka oddzielnie się kupuje) można je układać jeden na drugim więc mało miejsca zajmują w zamrażalniku można napisać co w nim jest markerem super rozwiązanie. Kupuje w sklepie z opakowaniami jednorazowymi.

alma ja już kiedyś pisałam że mroże ugotowane warzywa i mięsko w pojemnikach na lód i tak zamrożone kosteczki wrzucam do woreczków (każde warzywo do innego) ,jak chciałam dać Kubie obiadek to wyciągałam po jednej kostce danej rzeczy , rozmrażałam ,podgrzewałam , dodawałam łyżeczkę masła i gotowe :tak:
teraz częściej mroże gotowe np zupy bo Kuba je to co my (przeważnie) więc tylko odlewam do pojemniczka z aventu i jak mam pilną potrzebę to rozmrażam :tak:

myśmy zaliczyły w czwartek szczepienie które zakończyło się gorączką :-( , za miesiąc spotkanie z fizjoterapeutą

Margana POla do niedawna, nawet zmęczyć się nie zdążała i już był dziki WRZASK! A teraz krzyczy jak ma już dość :-D

nimfii właśnie połozenie głowy w takiej sytuacji jest właściwe. Natalka niestety nie potrafi w takiej sytuacji się zrelaksować i właśnie nad tym pracujemy. Ona w ogóle bardzo szybko zaczęła wysoko podnosić główkę leżąc na brzuszku i z tego zrobił sie problem:baffled:

A Maja różnie. Raz zaczyna plakać a raz położy główkę na boku i opowiada często jedząc przy tym rączkę. Jeśli jest śpiąca to zazwyczaj właśnie płacze:-(

onanana ale czemu ta smutna minka? Jak dziecko jest zmęczone to zawsze inaczej reaguje. Jak potrafi połozyć główkę to dobrze. Moja Natalka potrafi bardzo wysoko podnosic główke w pozycji na brzuszku, ale nie potrafi w ogóle jej położyć:-( Ta pozycja służy jej do ćwiczeń, a nie do relaksu.

reklama
Do góry