Ja dzisiaj byłam u rodzinnej z moimi wynikami i zapytałam o rozszerzenie diety u młodego. Dała Lacidobaby i powiedziała, żeby najpierw z tydzień podawać ten probiotyk+prebiotyk i wtedy możemy zacząć po maleeeeeeńku podawać soczek, albo jabłuszko ze słoiczka.
reklama
I
inna_a
Gość
ja się cieszę,że już można powoli, bo MM strasznie drogie, a tak zawsze przy zupkach i obiadkach na dłużej no i zdrowiej dla maluszka..
asia jak karmisz piersią to od 6 miesiąca dopiero możesz zacząć, bo przy MM zalecają od 4
asia jak karmisz piersią to od 6 miesiąca dopiero możesz zacząć, bo przy MM zalecają od 4
ciekawe jak długo nasze forum listopad 2011 przetrwa,
Mamy ktore wracaja do pracy nie maja juz czasu na forumowanie i tak zbiegiem czasu coraz mniej osob pisze i coraz mniej postow, ale jakos do 2 latek zycia dziecka zazwyczaj bywa dosc aktywnie na forum
andrzelika a ty gotujesz sama? Bo te sloiczki tez strasznie drogie.
Zalecenia zaleceniami, ale przeciez Alan juz i tak probowal nowych smaczkow No a ile nasz emaluchy maja. 3,5msc? Nie trzeba sie trzymac tak sztywno tych regół.
I
inna_a
Gość
pediatra powiedział, że spokojnie można ... ja teraz zacznę więcej z tej stronki co ty korzystałaś i zupki itp... a ty blenderem robisz, bo ja tak , jaki masz?
anek mi rehabilitantka powiedziała, że jak moja nie trzyma zabawki to nie ma co się martwić, trzeba ćwiczyć i podawać do łapki coś :-) Lena też się nie przewraca z brzucha na plecy, ale z plecków potrafi na boczek się przewrócić jak chce coś z boku zobaczyć, ta babka mówiła aby szczególnie u dzieci z dużą wagą jak moja trzeba jak najczęściej układać na brzuch, bo to podobno bardzo pobudza rozwój i rozwija mięśnie :-)
Ja dziś też kupiłam nowe smaczki: ziemniaczek z marchewką i ziemniaczek z dynią :-)
Ja dziś też kupiłam nowe smaczki: ziemniaczek z marchewką i ziemniaczek z dynią :-)
Anek82
Fanka BB :)
Dziewczyny moje kochane, wczoraj zasiałam panikę, że Zośka lezy jak kłoda i nie chce się gibać na plecki z brzuszka a tu wieczorem mi księżniczka prezent zrobiła - leżałyśmy sobie na moim łóżku i nagle fryk - Zośka zrobiła przewrót z brzuszka na plecki i tak 3 razy!!! Jakaż ja szczęśliwa jestem
Co do wprowadzanie pokarmów - ja chcę dociągnąć do 6 mca życia Zosi na cycku tylko, potem z musu powrotu do pracy MM i słoiczki. Przerażają mnie tylko te koszta. Ja teraz podaję Zosi MM na "dopchanie" się po cycach na noc i zjada 170ml. Kupuję Enfamil 0-lac a ten za 400gr jest po 29pln. Starcza mi na tydzień. Zastanawiam się jednak nad zmianą mleczka na jakieś tańsze. Napiszecie którym mleczkiem karmicie i ile kosztuje? Bo co do słoiczków, to jest rozbój w biały dzien!!! Koszty ogromne. Mam jeszcze 2 miechy nad zastanowieniem się:
1/ BLW
2/ słoiczki kupne
3/ gotowanie w domu (chociaż tego to nie widzę, jak nie będzie mnie w domu po 10h dziennie )
Co do wprowadzanie pokarmów - ja chcę dociągnąć do 6 mca życia Zosi na cycku tylko, potem z musu powrotu do pracy MM i słoiczki. Przerażają mnie tylko te koszta. Ja teraz podaję Zosi MM na "dopchanie" się po cycach na noc i zjada 170ml. Kupuję Enfamil 0-lac a ten za 400gr jest po 29pln. Starcza mi na tydzień. Zastanawiam się jednak nad zmianą mleczka na jakieś tańsze. Napiszecie którym mleczkiem karmicie i ile kosztuje? Bo co do słoiczków, to jest rozbój w biały dzien!!! Koszty ogromne. Mam jeszcze 2 miechy nad zastanowieniem się:
1/ BLW
2/ słoiczki kupne
3/ gotowanie w domu (chociaż tego to nie widzę, jak nie będzie mnie w domu po 10h dziennie )
onanana
Fanka BB :)
Anek gratulacje gimnastyczki!! Moja jest chyba tak jak Nimfii pisała ociężała przez tą swoją wagę ciężką.. za to na basenie pan ją dziś pochwalił że bardzo silna jest
Słuchaj co do słoiczków i gotowania w domu jak będziesz szukała niani to pytaj o to. Może któraś będzie chciała gotować. nasza sama się zaoferowała że będzie robić Mai jedzenie. Z tym że ja tez myślę nad BLW, ale chyba łączone z papkami
Słuchaj co do słoiczków i gotowania w domu jak będziesz szukała niani to pytaj o to. Może któraś będzie chciała gotować. nasza sama się zaoferowała że będzie robić Mai jedzenie. Z tym że ja tez myślę nad BLW, ale chyba łączone z papkami
reklama