reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Ja dzisiaj byłam u rodzinnej z moimi wynikami i zapytałam o rozszerzenie diety u młodego. Dała Lacidobaby i powiedziała, żeby najpierw z tydzień podawać ten probiotyk+prebiotyk i wtedy możemy zacząć po maleeeeeeńku podawać soczek, albo jabłuszko ze słoiczka.

reklama
andrzelika trzymam kciuki żeby wyniki Alanka były ok:-)
Ja zacznę rozszerzać dietę dopiero jak Zuzia skonczy 4 miechy

ja się cieszę,że już można powoli, bo MM strasznie drogie, a tak zawsze przy zupkach i obiadkach na dłużej no i zdrowiej dla maluszka..

asia jak karmisz piersią to od 6 miesiąca dopiero możesz zacząć, bo przy MM zalecają od 4 :tak:

ciekawe jak długo nasze forum listopad 2011 przetrwa,:tak:

Mamy ktore wracaja do pracy nie maja juz czasu na forumowanie i tak zbiegiem czasu coraz mniej osob pisze i coraz mniej postow, ale jakos do 2 latek zycia dziecka zazwyczaj bywa dosc aktywnie na forum ;)

andrzelika a ty gotujesz sama? Bo te sloiczki tez strasznie drogie.
Zalecenia zaleceniami, ale przeciez Alan juz i tak probowal nowych smaczkow :) No a ile nasz emaluchy maja. 3,5msc? Nie trzeba sie trzymac tak sztywno tych regół.

Wojtuś miał szczepienie 27.01 i ważył 6500 a miał skończone 10 tyg, teraz idziemy 09.03 ciekawa jestem ile waży mój grubasek:-)

pediatra powiedział, że spokojnie można ... ja teraz zacznę więcej z tej stronki co ty korzystałaś i zupki itp... a ty blenderem robisz, bo ja tak , jaki masz?

anek mi rehabilitantka powiedziała, że jak moja nie trzyma zabawki to nie ma co się martwić, trzeba ćwiczyć i podawać do łapki coś :-) Lena też się nie przewraca z brzucha na plecy, ale z plecków potrafi na boczek się przewrócić jak chce coś z boku zobaczyć, ta babka mówiła aby szczególnie u dzieci z dużą wagą jak moja trzeba jak najczęściej układać na brzuch, bo to podobno bardzo pobudza rozwój i rozwija mięśnie :-)
Ja dziś też kupiłam nowe smaczki: ziemniaczek z marchewką i ziemniaczek z dynią :-)

Dziewczyny moje kochane, wczoraj zasiałam panikę, że Zośka lezy jak kłoda i nie chce się gibać na plecki z brzuszka a tu wieczorem mi księżniczka prezent zrobiła - leżałyśmy sobie na moim łóżku i nagle fryk - Zośka zrobiła przewrót z brzuszka na plecki i tak 3 razy!!! Jakaż ja szczęśliwa jestem:-D

Co do wprowadzanie pokarmów - ja chcę dociągnąć do 6 mca życia Zosi na cycku tylko, potem z musu powrotu do pracy MM i słoiczki. Przerażają mnie tylko te koszta. Ja teraz podaję Zosi MM na "dopchanie" się po cycach na noc i zjada 170ml. Kupuję Enfamil 0-lac a ten za 400gr jest po 29pln. Starcza mi na tydzień. Zastanawiam się jednak nad zmianą mleczka na jakieś tańsze. Napiszecie którym mleczkiem karmicie i ile kosztuje? Bo co do słoiczków, to jest rozbój w biały dzien!!! Koszty ogromne. Mam jeszcze 2 miechy nad zastanowieniem się:
1/ BLW
2/ słoiczki kupne
3/ gotowanie w domu (chociaż tego to nie widzę, jak nie będzie mnie w domu po 10h dziennie:( )

Anek gratulacje gimnastyczki!! Moja jest chyba tak jak Nimfii pisała ociężała przez tą swoją wagę ciężką.. za to na basenie pan ją dziś pochwalił że bardzo silna jest:-D

Słuchaj co do słoiczków i gotowania w domu jak będziesz szukała niani to pytaj o to. Może któraś będzie chciała gotować. nasza sama się zaoferowała że będzie robić Mai jedzenie. Z tym że ja tez myślę nad BLW, ale chyba łączone z papkami:tak:

reklama
Anek brawo dla Zosi!!!!:-)

onanana Pola waży 5800, mimo, że b. ruchliwa to też na boki, ani z brzuszka się nie przewraca - więc jak widać nie ma reguly ;-) Nio to mama i tata pękali z dumy jak tak Pan Majunię chwalił :):tak:

Do góry