reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Ale też trzeba hmm uważać, bo ja np. miałam tak że piękny mocny był w niedzielę albo w poniedziałek. Nawet apka się wahała, który oznaczyć jak peak, we wtorek już ewidentnie był bledszy. No i cóż w ciąże zaszłam, ale w sobotę. Biorąc pod uwagę potem inne czynniki jak beta, terminy z USG to owulacja raczej idealnie była w te niedzielę. Także niby przy moich cyklach, które są zwykle 50-100 dni, a rekordowo nawet co 270 dni :( czyli owulacja raz, dwa razy w roku to jednak też nie do końca się sprawdzają. Gdybym opierała się tylko na nich, raczej była by lipa (bo jak dobrze pamiętam zakładają że owu jest z 24h po peaku)
o matko :o a wcześniej jak robilas testy w piątek, sobotę to było chociaż widać po nich, że ten peak nadchodzi?

Ja dziś jestem 11 dpo od trzech dni boli mnie krzyż,w nocy nie mogłam się ułożyć ani zasnąć więc dziś chodzę jak zombi 🫣

A ja nie robię testów owu, bo mimo, że pięknie pokazują pik i seks był wiele razy w idealnym momencie to nigdy w ciążę nie zaszłam 😅
to tak jak u mnie.... gdyby nie to, że kupiłam wielką paczkę testów z Amazona, które muszę zużyć, to też bym się poddała już kilka miesięcy temu z ich robieniem 😁 więc sikam sobie na nie hobbystycznie.

Właśnie o tobie pomyślałam bo zrobiłam dziś owu. I szczerze to u mnie nic nie wskazywało na to, że dziś będzie pik, lub zaraz przed. Wrzucam kolejno zdjęcia testu z przedwczoraj, wczoraj i dziś, więc sama widzisz, że dość spontanicznie to wypada. Wrzucam też temp, jeśli jutro nie skoczy to już nie wim nic o biologii i cala moja nadzieja w monitoringu 🙈
A robiłaś testy raz dziennie, czy więcej? Ja jak jestem coraz bliżej owu to robię dwa razy dziennie, bo potrafi skoczyć tak naprawdę w ciągu kilku godzin. Wcześniej robiłam raz dziennie i raz mi się zdarzyło w sumie przegapić pik przez to

reklama
Dziewczyny, mam nadzieję że miałyście fajny weekend ❤️ Mi udało się odpocząć, nawet pojawiały się myśli "kurcze jak się to dziecko pojawi to już nie będzie tak fajnie, może nie ma co mieć takiego ciśnienia" 😆 Odbieram to jako objaw tego, że moja głowa dochodzi do ładu.

Do góry