reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

to prawda, ja np mam kontakt przez msg z wieloma dziewczynami, które nmawet się już tu nie udzielają na forum. Jestem też na prywatnych grupach, gdzie normalnie z dziewczynami wrzucamy foty ze swojego życia, mamy swoje instagramy i tak dalej :D
I to jest super ! Bo nie zawsze można liczyć na kogoś z otoczenia , znajomi koleżanki itd :)

reklama
Ja ogólnie na forum jestem chyba od zeszłego roku od marca .
To prawda że można nawiązać wiele znajomości.Co prawda na innym kiedyś forum w grupie ciążowej poznałam dziewczynę z moich okolic ,nasze córki urodziły się z 6 dniową różnicą i do tego mają tak samo na imię 😁…w tej chwili jest chrzestną mojego syna😉
Z pozostałymi dziewczynami od wielu lat mamy grupę na fb zrobiłyśmy nawet parę razy zlot z dzieciakami świetna sprawa

Rada do stareczek które już są tu długo a jeszcze nie robiły drożności : zróbcie koniecznie. Mi zrobili jak starałam się o pierwszą ciążę i dwa cykle później byłam w ciąży. Tak samo znajoma , która długo się starała, po drożności zaszła w ciążę też po dwóch cyklach. Nam nic nie wyszło w drożności tzn wszystko było ok ale widocznie coś się odetkało bo mamy dzieci :-) Sama z tym zwlekałam ze strachu i z nadzieja że się uda wkoncu.
U mnie badania są w normie. Trochę progesteron takie wahadło w kwietniu 16 a od lipca 8-12 ng i trochę testosteron podniesiony ale pewnie przez stres..
drożność robiona w październiku owulacja była ale nie pyklo. Czekam teraz na płodne i zaczęłam robić testy owu. Męża coś zbiera i trochę się martwię :/ testowanie przypada mi przed jego
Urodzinami i mam wielkie nadzieje 🙏

A jaka metoda robilyscie? HSG czy sono HSG? Ja sobie właśnie tak to w głowie ułożyłam, że najpierw badania potem drożność. 14.11 na wizycie gdzie będą omawiane wyniki, koniecznie będę o to wnioskować😁 no chyba że wizja gina bd inna🤔
Ja miałam laparoskopowo w znieczuleniu ogólnym. Było to 7 lat temu , teraz ponoć nie chcą robić laparoskopowo jak to jest tylko diagnostyczna laparoskopia.

Rada do stareczek które już są tu długo a jeszcze nie robiły drożności : zróbcie koniecznie. Mi zrobili jak starałam się o pierwszą ciążę i dwa cykle później byłam w ciąży. Tak samo znajoma , która długo się starała, po drożności zaszła w ciążę też po dwóch cyklach. Nam nic nie wyszło w drożności tzn wszystko było ok ale widocznie coś się odetkało bo mamy dzieci :-) Sama z tym zwlekałam ze strachu i z nadzieja że się uda wkoncu.
Popieram! ja co prawda po drożności nie zaszłam, ale dzięki niej zdiagnozowałam najbardziej prawdopodobną przyczynę niepowodzeń.

Robienie badań przez luxmed ma wady i zalety. Jest za darmo (w pakiecie), ale wyniki dużo później niż bezpośrednio w diagnostyce… we wtorek już 2h temu miałam wynik a dzisiaj o tej samej porze dopiero doszły do nich próbki 😁

reklama
Do góry