reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

wow😍 takie historie są budujące dla mnie, że mimo, iż każda ciąża bardzo „wystarana” to masz teraz aż trójkę dzieci. A od jak dawna się staracie o czwarte?
Pierwsza ciąża 24 cykle starań , były tam jakieś problemy z owulacja ale reszta badań wszystko ok i u mnie i u męża. Owulacja była czasem naturalnie potem też przy stymulacji a ciąży nie było.

Teraz dopiero w lipcu dostałam pierwszy okres po porodzie bo karmię nadal więc tak w sumie to od września się staramy czyli teraz drugi cykl będzie dopiero.

reklama
Rada do stareczek które już są tu długo a jeszcze nie robiły drożności : zróbcie koniecznie. Mi zrobili jak starałam się o pierwszą ciążę i dwa cykle później byłam w ciąży. Tak samo znajoma , która długo się starała, po drożności zaszła w ciążę też po dwóch cyklach. Nam nic nie wyszło w drożności tzn wszystko było ok ale widocznie coś się odetkało bo mamy dzieci :-) Sama z tym zwlekałam ze strachu i z nadzieja że się uda wkoncu.

Rada do stareczek które już są tu długo a jeszcze nie robiły drożności : zróbcie koniecznie. Mi zrobili jak starałam się o pierwszą ciążę i dwa cykle później byłam w ciąży. Tak samo znajoma , która długo się starała, po drożności zaszła w ciążę też po dwóch cyklach. Nam nic nie wyszło w drożności tzn wszystko było ok ale widocznie coś się odetkało bo mamy dzieci :-) Sama z tym zwlekałam ze strachu i z nadzieja że się uda wkoncu.
Amen. Robić drożność nic się nie bać
Ja nie zaszłam po drożności, ale uważam, ze to jedno z perwszych badań po podstawowych hormonach jakiie pownno się zrobić.

A jaka metoda robilyscie? HSG czy sono HSG? Ja sobie właśnie tak to w głowie ułożyłam, że najpierw badania potem drożność. 14.11 na wizycie gdzie będą omawiane wyniki, koniecznie będę o to wnioskować😁 no chyba że wizja gina bd inna🤔

Zatem ile lat już istnieją kreski/ staraczki?
Ja kiedyś byłam w 2013r. (ale pod innym nickiem) na wątku „Kto po invitro” 🙂 , później na „Ciąża po invitro” aż w końcu „Listopadówki 2013” i i z niektórymi osobami poznanymi na tych wątkach mam kontakt do dziś 🥹 Nawet osobiście ☺️
Kurcze ile nie wiem. Ja dołączyłam w 2020 a od 2019 czytałam :) . W każdym bądź razie, długo siedziałam na staraczkach :) .
No tak bo tutaj jest dużo dziewczyn co siebie znają osobiście , wspólne przejścia jednak jednoczą ludzi :) .

A jaka metoda robilyscie? HSG czy sono HSG? Ja sobie właśnie tak to w głowie ułożyłam, że najpierw badania potem drożność. 14.11 na wizycie gdzie będą omawiane wyniki, koniecznie będę o to wnioskować😁 no chyba że wizja gina bd inna🤔
ja miałam Sono HSG, niektórzy mówią, że mniej dokładne, a z koleii inni mówią, że zwykłe HSG to już przestarzała metoda. Różne są głosy. Mnie bolało tylko trochę, jak na słaby okres. A jak boli no to przez chwilę, więc do przeżycia to jest.

Kurcze ile nie wiem. Ja dołączyłam w 2020 a od 2019 czytałam :) . W każdym bądź razie, długo siedziałam na staraczkach :) .
No tak bo tutaj jest dużo dziewczyn co siebie znają osobiście , wspólne przejścia jednak jednoczą ludzi :) .
to prawda, ja np mam kontakt przez msg z wieloma dziewczynami, które nmawet się już tu nie udzielają na forum. Jestem też na prywatnych grupach, gdzie normalnie z dziewczynami wrzucamy foty ze swojego życia, mamy swoje instagramy i tak dalej :D

to prawda, ja np mam kontakt przez msg z wieloma dziewczynami, które nmawet się już tu nie udzielają na forum. Jestem też na prywatnych grupach, gdzie normalnie z dziewczynami wrzucamy foty ze swojego życia, mamy swoje instagramy i tak dalej :D
I to jest super ! Bo nie zawsze można liczyć na kogoś z otoczenia , znajomi koleżanki itd :)

reklama
Ja ogólnie na forum jestem chyba od zeszłego roku od marca .
To prawda że można nawiązać wiele znajomości.Co prawda na innym kiedyś forum w grupie ciążowej poznałam dziewczynę z moich okolic ,nasze córki urodziły się z 6 dniową różnicą i do tego mają tak samo na imię 😁…w tej chwili jest chrzestną mojego syna😉
Z pozostałymi dziewczynami od wielu lat mamy grupę na fb zrobiłyśmy nawet parę razy zlot z dzieciakami świetna sprawa

Do góry