reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Ja też lubię sobie „pochorować”, bez żadnych skrupułów biorę zawsze zwolnienie lekarskie, nawet na kilka dni 😁
Pytasz się o plany, no to w sobotę niestety pracuję, ale za to w niedzielę i poniedziałek odpoczywam. Wyskoczę w niedzielę na basen i saunę. Może coś ogarnę, wypakuję kolejny karton z przeprowadzki. Zmieniliśmy mieszkanie na większe i już brakuje miejsca. Jakim cudem ?!?!??? 🤦🏻‍♀️🙈 (w mniejszym wszystko pomieściłam 😜)
Hahaha. No my też się przeprowadzaliśmy w maju i aż nie mogłam uwierzyć gdzie ja pomieściłam te wszystkie rzeczy na 48 M2. Pomimo tego że bardzo dużo wyrzuciłam teraz na 140 M2 dalej nie ma miejsca 😂masakra

reklama
Dziękuję, zawsze marzyła mi się trójką dzieci, nie było łatwo bo każde długo wystarane. Najstarsze dziecko mam w zerówce a najmłodsze w żłobku także mam mala różnice między nimi. Miałam cichą nadzieję że z kolejnym pójdzie szybko ale coś mój organizm szaleje. Cykle 40 dniowe nie wiadomo kiedy owulacja. Śluz jak białko nawet trzy razy w miesiacu. W tym cyklu idę na monitoring to się dowiem co tam się odwala 😆

Trzymam kciuki za wszystkie kreski by bety pięknie rosły. Jeśli chodzi o wpadanie na forum z butami to od kiedy pamiętam czyli z kilka lat już tak jest że ktoś wpadnie z testem i myślę że to nie jest zła wola czy robienie komuś na złość. Nie czytają regulaminu i nie wiedzą że tu są inne zasady niż na zwykłych wątkach 😅
wow😍 takie historie są budujące dla mnie, że mimo, iż każda ciąża bardzo „wystarana” to masz teraz aż trójkę dzieci. A od jak dawna się staracie o czwarte?

wow😍 takie historie są budujące dla mnie, że mimo, iż każda ciąża bardzo „wystarana” to masz teraz aż trójkę dzieci. A od jak dawna się staracie o czwarte?
Pierwsza ciąża 24 cykle starań , były tam jakieś problemy z owulacja ale reszta badań wszystko ok i u mnie i u męża. Owulacja była czasem naturalnie potem też przy stymulacji a ciąży nie było.

Teraz dopiero w lipcu dostałam pierwszy okres po porodzie bo karmię nadal więc tak w sumie to od września się staramy czyli teraz drugi cykl będzie dopiero.

Rada do stareczek które już są tu długo a jeszcze nie robiły drożności : zróbcie koniecznie. Mi zrobili jak starałam się o pierwszą ciążę i dwa cykle później byłam w ciąży. Tak samo znajoma , która długo się starała, po drożności zaszła w ciążę też po dwóch cyklach. Nam nic nie wyszło w drożności tzn wszystko było ok ale widocznie coś się odetkało bo mamy dzieci :-) Sama z tym zwlekałam ze strachu i z nadzieja że się uda wkoncu.

Rada do stareczek które już są tu długo a jeszcze nie robiły drożności : zróbcie koniecznie. Mi zrobili jak starałam się o pierwszą ciążę i dwa cykle później byłam w ciąży. Tak samo znajoma , która długo się starała, po drożności zaszła w ciążę też po dwóch cyklach. Nam nic nie wyszło w drożności tzn wszystko było ok ale widocznie coś się odetkało bo mamy dzieci :-) Sama z tym zwlekałam ze strachu i z nadzieja że się uda wkoncu.
Amen. Robić drożność nic się nie bać
Ja nie zaszłam po drożności, ale uważam, ze to jedno z perwszych badań po podstawowych hormonach jakiie pownno się zrobić.

A jaka metoda robilyscie? HSG czy sono HSG? Ja sobie właśnie tak to w głowie ułożyłam, że najpierw badania potem drożność. 14.11 na wizycie gdzie będą omawiane wyniki, koniecznie będę o to wnioskować😁 no chyba że wizja gina bd inna🤔

Zatem ile lat już istnieją kreski/ staraczki?
Ja kiedyś byłam w 2013r. (ale pod innym nickiem) na wątku „Kto po invitro” 🙂 , później na „Ciąża po invitro” aż w końcu „Listopadówki 2013” i i z niektórymi osobami poznanymi na tych wątkach mam kontakt do dziś 🥹 Nawet osobiście ☺️
Kurcze ile nie wiem. Ja dołączyłam w 2020 a od 2019 czytałam :) . W każdym bądź razie, długo siedziałam na staraczkach :) .
No tak bo tutaj jest dużo dziewczyn co siebie znają osobiście , wspólne przejścia jednak jednoczą ludzi :) .

A jaka metoda robilyscie? HSG czy sono HSG? Ja sobie właśnie tak to w głowie ułożyłam, że najpierw badania potem drożność. 14.11 na wizycie gdzie będą omawiane wyniki, koniecznie będę o to wnioskować😁 no chyba że wizja gina bd inna🤔
ja miałam Sono HSG, niektórzy mówią, że mniej dokładne, a z koleii inni mówią, że zwykłe HSG to już przestarzała metoda. Różne są głosy. Mnie bolało tylko trochę, jak na słaby okres. A jak boli no to przez chwilę, więc do przeżycia to jest.

reklama
Kurcze ile nie wiem. Ja dołączyłam w 2020 a od 2019 czytałam :) . W każdym bądź razie, długo siedziałam na staraczkach :) .
No tak bo tutaj jest dużo dziewczyn co siebie znają osobiście , wspólne przejścia jednak jednoczą ludzi :) .
to prawda, ja np mam kontakt przez msg z wieloma dziewczynami, które nmawet się już tu nie udzielają na forum. Jestem też na prywatnych grupach, gdzie normalnie z dziewczynami wrzucamy foty ze swojego życia, mamy swoje instagramy i tak dalej :D

Do góry