reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Muszę przedzwonic do laboratorium czy robią oddechowy. Bo patrzę na cennik jest tylko helikobacter test i kal. Ile płaciłaś za oddechowy ?
dużo :/ ponad 300zl. Ja sprawdzałam na diagnostyce gdzie
Można zrobić (u mnie w mieście tylko w dwóch punktach) i wcześniej tam trzeba było zadzwonić i się upewnić, że mają zestaw testowy na miejscu.
Ja mam mieszane uczucia bo niby z jednej strony chcę wykluczyć różne rzeczy (pasozyty też) a z drugiej niby 80% dorosłych ludzi ma HP 😳 już nie wiem w co wierzyć

dużo :/ ponad 300zl. Ja sprawdzałam na diagnostyce gdzie
Można zrobić (u mnie w mieście tylko w dwóch punktach) i wcześniej tam trzeba było zadzwonić i się upewnić, że mają zestaw testowy na miejscu.
Ja mam mieszane uczucia bo niby z jednej strony chcę wykluczyć różne rzeczy (pasozyty też) a z drugiej niby 80% dorosłych ludzi ma HP 😳 już nie wiem w co wierzyć
HP czyli HPV ?

nie, helicobacter pyroli. Myślałam, że to
Od tego skrót
Aa ok źle zarejestrowałam 🫣 nie wiedziałam, że tyle osób to ma. Bo jeszcze mogę mieć na tle nerwowym, że kwasy żołądkowe mi się przedostają i dlatego mam refluks Ale to przy gastroskopi wyjdzie.. I boję się tego helicobacter

Dziewczyny, u mnie 36 DC dzisiaj. Pytanie do tych po stymulacji IVF - ile czekałyście na okres w kolejnym cyklu po stymulacji/punkcji? Już 7 dni po planowanym terminie @ i zupełnie się na nią nie zanosi 😞

Aa ok źle zarejestrowałam 🫣 nie wiedziałam, że tyle osób to ma. Bo jeszcze mogę mieć na tle nerwowym, że kwasy żołądkowe mi się przedostają i dlatego mam refluks Ale to przy gastroskopi wyjdzie.. I boję się tego helicobacter
z tego co i ja wiem to Helicobacter faktycznie ma sporo osób ale nieaktywne i bezobjawowe.

Ja bym na twoim miejscu zrobiła gastroskopię z wycinkiem na Helicobacter i od razu będziesz wiedzieć na czym stoisz :)
A dlaczego się boisz helicobacter?

Dziewczyny, u mnie 36 DC dzisiaj. Pytanie do tych po stymulacji IVF - ile czekałyście na okres w kolejnym cyklu po stymulacji/punkcji? Już 7 dni po planowanym terminie @ i zupełnie się na nią nie zanosi 😞
Mi w kolejnym cyklu po punkcji cykl wydłużył się o tyle, ile poprzedni skrócił - czyli około 2-3 dni.

z tego co i ja wiem to Helicobacter faktycznie ma sporo osób ale nieaktywne i bezobjawowe.

Ja bym na twoim miejscu zrobiła gastroskopię z wycinkiem na Helicobacter i od razu będziesz wiedzieć na czym stoisz :)
A dlaczego się boisz helicobacter?
2 koleżanki z pracy mają i co jakiś czas nawrot i od nowa leczą się antybiotykami. Tyle, że one mają silne zwijające bóle brzucha i straszne nudności. Podobno też może mieć to wpływ na płodność

reklama
2 koleżanki z pracy mają i co jakiś czas nawrot i od nowa leczą się antybiotykami. Tyle, że one mają silne zwijające bóle brzucha i straszne nudności. Podobno też może mieć to wpływ na płodność
tak słyszałam, że może mieć wpływ na płodność :) ja miałam kilka lat temu (przez dwa miesiące non stop mdłości i wymioty) dostałam kilka antybiotyków na raz i wyleczyłam :)

W sumie to bakteria i wiadomo jak ją leczyć. A to duży plus. Gorzej jak ci wyjdzie stan zapalny żołądka, nadzerki, wrzody czy tak jak mówisz od stresu wtedy leczenie objawów jest dużo gorsze

Do góry