reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
tak słyszałam, że może mieć wpływ na płodność :) ja miałam kilka lat temu (przez dwa miesiące non stop mdłości i wymioty) dostałam kilka antybiotyków na raz i wyleczyłam :)

W sumie to bakteria i wiadomo jak ją leczyć. A to duży plus. Gorzej jak ci wyjdzie stan zapalny żołądka, nadzerki, wrzody czy tak jak mówisz od stresu wtedy leczenie objawów jest dużo gorsze
Robilam końcem września markety CEA i wszytko wyszło dobrze a to chyba poniekąd wyklucza wrzody. Pozostaje zrobić helicobacter w tym tygodniu z krwi. Gastroskopie mam na 4luty…

Jestem po wizycie.
18 dzien cyklu przy cyklach 26 dni
Dwa pecherzyki 16mmi 17mm ,edometrium cienkie w tym cyklu bez owulacji .w czwartek jeszcze 1 wizyta zobaczyć co z tymi pecherzykami.i od nowego cyklu stymulacja plus ovi na pekniecie.
Mówiła że czasem jajnika potrzebne są 3 cykle stymulacji ,żeby się porządnie obudziły bo mam rozlegulowane .
Biorę od września euthyrox 50 bo tsh ponad 4 i prawdopodobnie hasimoto
Czy to przez euthyrox tsk się stało?
Wcześniej miałam ładne pecherzyki .
Teraz nie wiem co te moje jajniki odpierda... bo inaczej tego nazwać nie można.
Bynajmniej odpoczniemy sobie trochę od sexu .teraz tylko jak ochota będzie.
Mam nadzieję że do końca roku uda się zajść.
A jak nie będziemy żyć dalej

Robilam końcem września markety CEA i wszytko wyszło dobrze a to chyba poniekąd wyklucza wrzody. Pozostaje zrobić helicobacter w tym tygodniu z krwi. Gastroskopie mam na 4luty…
no jasne, jak chcesz wykluczyć to można zbadać :)
Mi na przykład wyszły niedomykające się dwie zastawki a tego już się nie wyleczy 🤪 plus nadzerki przy dwunastnicy i zapalenie błony śluzowej żołądka plus HP

Jestem po wizycie.
18 dzien cyklu przy cyklach 26 dni
Dwa pecherzyki 16mmi 17mm ,edometrium cienkie w tym cyklu bez owulacji .w czwartek jeszcze 1 wizyta zobaczyć co z tymi pecherzykami.i od nowego cyklu stymulacja plus ovi na pekniecie.
Mówiła że czasem jajnika potrzebne są 3 cykle stymulacji ,żeby się porządnie obudziły bo mam rozlegulowane .
Biorę od września euthyrox 50 bo tsh ponad 4 i prawdopodobnie hasimoto
Czy to przez euthyrox tsk się stało?
Wcześniej miałam ładne pecherzyki .
Teraz nie wiem co te moje jajniki odpierda... bo inaczej tego nazwać nie można.
Bynajmniej odpoczniemy sobie trochę od sexu .teraz tylko jak ochota będzie.
Mam nadzieję że do końca roku uda się zajść.
A jak nie będziemy żyć dalej
ale skąd wiadomo, że w tym syklu bez owulacji, skorą są pęcherzyki rokującej wielkości?
Endometrium 'cienkie' to jakie?

Są dwa pęcherzyki 16mm i 17mm w .każdy po jednej stronie .
Grubość edometrium kolo 7mm
.w czwartek idę jeszcze raz i zobaczymy co będzie. Powinnam być po owulacji już a się nie zanosi na nią.
Może w czwartek będzie ciałko żółte. Ale to wszystko za pozno .Trzeba cały cykl przejrzeć dobrze ze raz place 250 zł

.w czwartek idę jeszcze raz i zobaczymy co będzie. Powinnam być po owulacji już a się nie zanosi na nią.
Może w czwartek będzie ciałko żółte. Ale to wszystko za pozno .Trzeba cały cykl przejrzeć dobrze ze raz place 250 zł
ale jak za późno? Jesli będziesz miała później owulację to i okres przyjedzie opóźniony. Endometrium 7mm przed owulacją jest idealne..

no jasne, jak chcesz wykluczyć to można zbadać :)
Mi na przykład wyszły niedomykające się dwie zastawki a tego już się nie wyleczy 🤪 plus nadzerki przy dwunastnicy i zapalenie błony śluzowej żołądka plus HP
O rany 😱 a jakie miałaś objawy i jak wygląda refluks u Ciebie ? U mnie to rzadko się odbija kwasem (zazwyczaj na nocnej zmianie ) i czasem zapiecze za mostkiem i przestaje

reklama
ale co to znaczy "powinnam być po owulacji"? :D bo z kalendarza tak wychodzii? ;) możliwe, że będzesz mała późniejszą owulację to i cykl się wydłuży odpowiednio, nie będzie miał 26 dni. Endometrium 7mm to ne jest cienkie endometrium. Nie jest jakieś zawrotne, ale jest ok.

Do góry