reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

dużo :/ ponad 300zl. Ja sprawdzałam na diagnostyce gdzie
Można zrobić (u mnie w mieście tylko w dwóch punktach) i wcześniej tam trzeba było zadzwonić i się upewnić, że mają zestaw testowy na miejscu.
Ja mam mieszane uczucia bo niby z jednej strony chcę wykluczyć różne rzeczy (pasozyty też) a z drugiej niby 80% dorosłych ludzi ma HP 😳 już nie wiem w co wierzyć
HP czyli HPV ?

reklama
nie, helicobacter pyroli. Myślałam, że to
Od tego skrót
Aa ok źle zarejestrowałam 🫣 nie wiedziałam, że tyle osób to ma. Bo jeszcze mogę mieć na tle nerwowym, że kwasy żołądkowe mi się przedostają i dlatego mam refluks Ale to przy gastroskopi wyjdzie.. I boję się tego helicobacter

Dziewczyny, u mnie 36 DC dzisiaj. Pytanie do tych po stymulacji IVF - ile czekałyście na okres w kolejnym cyklu po stymulacji/punkcji? Już 7 dni po planowanym terminie @ i zupełnie się na nią nie zanosi 😞

Aa ok źle zarejestrowałam 🫣 nie wiedziałam, że tyle osób to ma. Bo jeszcze mogę mieć na tle nerwowym, że kwasy żołądkowe mi się przedostają i dlatego mam refluks Ale to przy gastroskopi wyjdzie.. I boję się tego helicobacter
z tego co i ja wiem to Helicobacter faktycznie ma sporo osób ale nieaktywne i bezobjawowe.

Ja bym na twoim miejscu zrobiła gastroskopię z wycinkiem na Helicobacter i od razu będziesz wiedzieć na czym stoisz :)
A dlaczego się boisz helicobacter?

Dziewczyny, u mnie 36 DC dzisiaj. Pytanie do tych po stymulacji IVF - ile czekałyście na okres w kolejnym cyklu po stymulacji/punkcji? Już 7 dni po planowanym terminie @ i zupełnie się na nią nie zanosi 😞
Mi w kolejnym cyklu po punkcji cykl wydłużył się o tyle, ile poprzedni skrócił - czyli około 2-3 dni.

z tego co i ja wiem to Helicobacter faktycznie ma sporo osób ale nieaktywne i bezobjawowe.

Ja bym na twoim miejscu zrobiła gastroskopię z wycinkiem na Helicobacter i od razu będziesz wiedzieć na czym stoisz :)
A dlaczego się boisz helicobacter?
2 koleżanki z pracy mają i co jakiś czas nawrot i od nowa leczą się antybiotykami. Tyle, że one mają silne zwijające bóle brzucha i straszne nudności. Podobno też może mieć to wpływ na płodność

2 koleżanki z pracy mają i co jakiś czas nawrot i od nowa leczą się antybiotykami. Tyle, że one mają silne zwijające bóle brzucha i straszne nudności. Podobno też może mieć to wpływ na płodność
tak słyszałam, że może mieć wpływ na płodność :) ja miałam kilka lat temu (przez dwa miesiące non stop mdłości i wymioty) dostałam kilka antybiotyków na raz i wyleczyłam :)

W sumie to bakteria i wiadomo jak ją leczyć. A to duży plus. Gorzej jak ci wyjdzie stan zapalny żołądka, nadzerki, wrzody czy tak jak mówisz od stresu wtedy leczenie objawów jest dużo gorsze

reklama
Do góry