reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

pierw miałam właśnie refluks i odbijanie kwasem, żadne leki nie działały. Na gastroskopii wyszło zapalenie błony śluzowej żołądka i niedomykająca się zastawka między żołądkiem a przełykiem. Po roku objawy się nasiliły doszły non stop mdłości (nawet w środku nocy jak się budziłam), wymioty i palący ból w okolicach żołądka. I wtedy gastroskopia wykazała znów zapalenie żołądka, niedomykająca się zastawkę tą co wcześniej plus między żołądkiem a dwunastnicą i nadzerki przy dwunastnicy plus HP. Wyleczyłam HP, trochę się jeszcze męczyłam z różnymi objawami ale od dłuższego czasu jest lepiej. Nauczyłam się co mi szkodzi a co nie ale już rzadko kiedy mam jakiekolwiek objawy żołądkowe.

Ważna rzecz, którą mi powiedział lekarz, przy bólu żołądka zakaz surowych warzyw i czekolady. No i oczywiście mięty bo ona pobudza kwasy żołądkowe.
myślę, że chyba na USG brzucha by widział czy zastawka jest niedomknięta 🤔 pieczenie mam teraz takie, że nie muszę tabletki brać… co za dziadostwo się takie przypląta … od jakiegoś czasu pijam herbatę z miętą może to nasiliło też te nudności. Ostatnio miałam atak paniki i po tym zaraz zgaga. Może to nawet nerwica żołądka być … ehh no nic pozostaje czekać na gastro o ile ciąży nie będzie a mam nadzieję, że będzie 🙏 i pogadać z psychoterapeutą bo mam za miesiąc.

reklama
myślę, że chyba na USG brzucha by widział czy zastawka jest niedomknięta 🤔 pieczenie mam teraz takie, że nie muszę tabletki brać… co za dziadostwo się takie przypląta … od jakiegoś czasu pijam herbatę z miętą może to nasiliło też te nudności. Ostatnio miałam atak paniki i po tym zaraz zgaga. Może to nawet nerwica żołądka być … ehh no nic pozostaje czekać na gastro o ile ciąży nie będzie a mam nadzieję, że będzie 🙏 i pogadać z psychoterapeutą bo mam za miesiąc.
może faktycznie masz na tle nerwowym :(
No i serio nie pij mięty :)
Co do zastawek myślę, że na usg tego nie widać, dopiero jak wprowadza rurę to widzi czy się domyka czy nie 🤔

ale jak za późno? Jesli będziesz miała później owulację to i okres przyjedzie opóźniony. Endometrium 7mm przed owulacją jest idealne..
No wychodzi ze owulacja będzie przed terminem miesiaczki i zobaczymy czy okres przyjdzie na czas czy nie .dowiem się w czwartek. Będę 3 dni przed miesiaczka

No wychodzi ze owulacja będzie przed terminem miesiaczki i zobaczymy czy okres przyjdzie na czas czy nie .dowiem się w czwartek. Będę 3 dni przed miesiaczka
wątpię, że będziesz miała owulację 3 dni przed miesiączką.. To niemożliwe.

Albo będziesz miała owulacji i okres przyjdzie za ok 2 tyg po owulacji.
Albo pęcherzyki nie pękną - wtedy nie wiadomo czy przyjdzie o czasie czy nie

No u nas próby o pierwsze dziecko dopiero. Mnie goni czas, bo młodsza nie będę. No ale on zapamiętał, że kiedyś powiedziałam, że starania potrwają pewnie miesiące jak nie lata i teraz uważa, że przesadzam, skoro dopiero 5 cykli nieudanych. Że nie trzeba się badać jeszcze…
Mam zajście w pierwszą ciążę trwało 21 cykli(gin nie zlecił żadnych badań"bo jesteśmy młodzi"-ciaza biochemiczna. 7 mc później zaszłam w kolejną ciążę i urodziłam córkę w maju 22r . W kolejną zaszłam w październiku 23r -biochem. I w grudniu 23r ektopowa. Mamy po 31 lat.
Szwagierka mojej siostry i jej mąż mają po 23 i 25 lata i pierwsze co zrobili po ślubie to zbadali się pod kątem płodności - facet miał 22 lata a nie miał problemu zbadać nasienia -co niejednej parze przyspieszyłoby cały proces. Nie wiem co te chłopy takie wstydliwe 🤷🏻‍♂️

wątpię, że będziesz miała owulację 3 dni przed miesiączką.. To niemożliwe.

Albo będziesz miała owulacji i okres przyjdzie za ok 2 tyg po owulacji.
Albo pęcherzyki nie pękną - wtedy nie wiadomo czy przyjdzie o czasie czy nie
Prawdopodobnie nie pękna tak twierdzi lekarz bo chodzę do niej i zawsze było już po .
Zobaczymy co powie w czwartek

Ja tylko dodam, że termin miesiączki oblicza się na podstawie owulacji. Jeśli owulacja jest później o 3 dni niż "w kalendarzu" to okres też będzie 3 dni później.

A czemu by miały nie pęknąć? Ja też teraz miałam owulacje później niż zwykle i pęcherzyk pękł.
Od początku cyklu za wolno rośnie pecherzyk zobaczymy w czwartek co wyjdzie.
Jeśli dojdzie do owulacji i okres spóźni się to ok .jeśli nie peknie to nie wiem co wtedy.
Ginekolog tłumaczył mi trochę kiepskiej jakości te pęcherzyki bo w 12 dniu cyklu miał 12 teraz 17 mm po 6 dniach to słabo rośnie

reklama
Od początku cyklu za wolno rośnie pecherzyk zobaczymy w czwartek co wyjdzie.
Jeśli dojdzie do owulacji i okres spóźni się to ok .jeśli nie peknie to nie wiem co wtedy.
Ginekolog tłumaczył mi trochę kiepskiej jakości te pęcherzyki bo w 12 dniu cyklu miał 12 teraz 17 mm po 6 dniach to słabo rośnie

Rozumiem :( to miejmy nadzieję, że popęka.

Do góry