reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

O rany 😱 a jakie miałaś objawy i jak wygląda refluks u Ciebie ? U mnie to rzadko się odbija kwasem (zazwyczaj na nocnej zmianie ) i czasem zapiecze za mostkiem i przestaje
pierw miałam właśnie refluks i odbijanie kwasem, żadne leki nie działały. Na gastroskopii wyszło zapalenie błony śluzowej żołądka i niedomykająca się zastawka między żołądkiem a przełykiem. Po roku objawy się nasiliły doszły non stop mdłości (nawet w środku nocy jak się budziłam), wymioty i palący ból w okolicach żołądka. I wtedy gastroskopia wykazała znów zapalenie żołądka, niedomykająca się zastawkę tą co wcześniej plus między żołądkiem a dwunastnicą i nadzerki przy dwunastnicy plus HP. Wyleczyłam HP, trochę się jeszcze męczyłam z różnymi objawami ale od dłuższego czasu jest lepiej. Nauczyłam się co mi szkodzi a co nie ale już rzadko kiedy mam jakiekolwiek objawy żołądkowe.

Ważna rzecz, którą mi powiedział lekarz, przy bólu żołądka zakaz surowych warzyw i czekolady. No i oczywiście mięty bo ona pobudza kwasy żołądkowe.

reklama
pierw miałam właśnie refluks i odbijanie kwasem, żadne leki nie działały. Na gastroskopii wyszło zapalenie błony śluzowej żołądka i niedomykająca się zastawka między żołądkiem a przełykiem. Po roku objawy się nasiliły doszły non stop mdłości (nawet w środku nocy jak się budziłam), wymioty i palący ból w okolicach żołądka. I wtedy gastroskopia wykazała znów zapalenie żołądka, niedomykająca się zastawkę tą co wcześniej plus między żołądkiem a dwunastnicą i nadzerki przy dwunastnicy plus HP. Wyleczyłam HP, trochę się jeszcze męczyłam z różnymi objawami ale od dłuższego czasu jest lepiej. Nauczyłam się co mi szkodzi a co nie ale już rzadko kiedy mam jakiekolwiek objawy żołądkowe.

Ważna rzecz, którą mi powiedział lekarz, przy bólu żołądka zakaz surowych warzyw i czekolady. No i oczywiście mięty bo ona pobudza kwasy żołądkowe.
myślę, że chyba na USG brzucha by widział czy zastawka jest niedomknięta 🤔 pieczenie mam teraz takie, że nie muszę tabletki brać… co za dziadostwo się takie przypląta … od jakiegoś czasu pijam herbatę z miętą może to nasiliło też te nudności. Ostatnio miałam atak paniki i po tym zaraz zgaga. Może to nawet nerwica żołądka być … ehh no nic pozostaje czekać na gastro o ile ciąży nie będzie a mam nadzieję, że będzie 🙏 i pogadać z psychoterapeutą bo mam za miesiąc.

myślę, że chyba na USG brzucha by widział czy zastawka jest niedomknięta 🤔 pieczenie mam teraz takie, że nie muszę tabletki brać… co za dziadostwo się takie przypląta … od jakiegoś czasu pijam herbatę z miętą może to nasiliło też te nudności. Ostatnio miałam atak paniki i po tym zaraz zgaga. Może to nawet nerwica żołądka być … ehh no nic pozostaje czekać na gastro o ile ciąży nie będzie a mam nadzieję, że będzie 🙏 i pogadać z psychoterapeutą bo mam za miesiąc.
może faktycznie masz na tle nerwowym :(
No i serio nie pij mięty :)
Co do zastawek myślę, że na usg tego nie widać, dopiero jak wprowadza rurę to widzi czy się domyka czy nie 🤔

No wychodzi ze owulacja będzie przed terminem miesiaczki i zobaczymy czy okres przyjdzie na czas czy nie .dowiem się w czwartek. Będę 3 dni przed miesiaczka
wątpię, że będziesz miała owulację 3 dni przed miesiączką.. To niemożliwe.

Albo będziesz miała owulacji i okres przyjdzie za ok 2 tyg po owulacji.
Albo pęcherzyki nie pękną - wtedy nie wiadomo czy przyjdzie o czasie czy nie

No u nas próby o pierwsze dziecko dopiero. Mnie goni czas, bo młodsza nie będę. No ale on zapamiętał, że kiedyś powiedziałam, że starania potrwają pewnie miesiące jak nie lata i teraz uważa, że przesadzam, skoro dopiero 5 cykli nieudanych. Że nie trzeba się badać jeszcze…
Mam zajście w pierwszą ciążę trwało 21 cykli(gin nie zlecił żadnych badań"bo jesteśmy młodzi"-ciaza biochemiczna. 7 mc później zaszłam w kolejną ciążę i urodziłam córkę w maju 22r . W kolejną zaszłam w październiku 23r -biochem. I w grudniu 23r ektopowa. Mamy po 31 lat.
Szwagierka mojej siostry i jej mąż mają po 23 i 25 lata i pierwsze co zrobili po ślubie to zbadali się pod kątem płodności - facet miał 22 lata a nie miał problemu zbadać nasienia -co niejednej parze przyspieszyłoby cały proces. Nie wiem co te chłopy takie wstydliwe 🤷🏻‍♂️

wątpię, że będziesz miała owulację 3 dni przed miesiączką.. To niemożliwe.

Albo będziesz miała owulacji i okres przyjdzie za ok 2 tyg po owulacji.
Albo pęcherzyki nie pękną - wtedy nie wiadomo czy przyjdzie o czasie czy nie
Prawdopodobnie nie pękna tak twierdzi lekarz bo chodzę do niej i zawsze było już po .
Zobaczymy co powie w czwartek

No wychodzi ze owulacja będzie przed terminem miesiaczki i zobaczymy czy okres przyjdzie na czas czy nie .dowiem się w czwartek. Będę 3 dni przed miesiaczka

Ja tylko dodam, że termin miesiączki oblicza się na podstawie owulacji. Jeśli owulacja jest później o 3 dni niż "w kalendarzu" to okres też będzie 3 dni później.

reklama
Do góry