MyszkaMiki30
Fanka BB :)
pierw miałam właśnie refluks i odbijanie kwasem, żadne leki nie działały. Na gastroskopii wyszło zapalenie błony śluzowej żołądka i niedomykająca się zastawka między żołądkiem a przełykiem. Po roku objawy się nasiliły doszły non stop mdłości (nawet w środku nocy jak się budziłam), wymioty i palący ból w okolicach żołądka. I wtedy gastroskopia wykazała znów zapalenie żołądka, niedomykająca się zastawkę tą co wcześniej plus między żołądkiem a dwunastnicą i nadzerki przy dwunastnicy plus HP. Wyleczyłam HP, trochę się jeszcze męczyłam z różnymi objawami ale od dłuższego czasu jest lepiej. Nauczyłam się co mi szkodzi a co nie ale już rzadko kiedy mam jakiekolwiek objawy żołądkowe.O rany a jakie miałaś objawy i jak wygląda refluks u Ciebie ? U mnie to rzadko się odbija kwasem (zazwyczaj na nocnej zmianie ) i czasem zapiecze za mostkiem i przestaje
Ważna rzecz, którą mi powiedział lekarz, przy bólu żołądka zakaz surowych warzyw i czekolady. No i oczywiście mięty bo ona pobudza kwasy żołądkowe.