reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Ja byłam na becie przy okazji bo robiłam hormony i to był błąd, robiłam badania w sobotę i tak strasznie się niecierpliwiłam do poniedziałku, i brak ciąży oczywiście. Gina powiedziała, ze nie potrzebnie to robiłam i dopiero po pozytywnym teście jest większy sens robić, ja akurat byłam przy okazji, ale no, wiesz jednak czeka się z 1 dzień w tygodniu na wyniki nie 3-5 minut jak test i taka nadzieja, która potem opada. Ale moze bardziej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą co i jak 😁 a robiłaś test jeszcze dzisiaj? Bo tylko kojarzę ten cień ale to chyba było we wtorek? 🌸
nie robiłam,im bliżej okresu tym większy lęk przed robieniem testu… boje się ze się zawiodę,dlatego jutro chciałam przy okazji zrobić hcg bo myśle ze to już by było pewne i nie zostawiło by mi żadnych złudzeń, tak jak te cienie na testach.. zostały mi 2 dni do okresu dzisiaj już nie czułam żadnego dyskomfortu z powodu jajnika tak jak wczoraj i w poprzednich dniach, jakoś 6/7 dni po owulacji zaczęło się straszne kłucie w jajniku i dziwne skurcze i dziś tego już nie było i czuje jakby temperatura mi spadła bo wcześniej miałam podwyższoną… zobaczymy jak będzie już dużo nie zostało do tego okresu i z jednej strony się cieszę bo jestem mega nie cierpliwa nie potrafię czekać 🙈 strasznie się męcze jak muszę na coś czekać tyle czasu

gdzieś czytałam, ale nie wiem czy to prawda, że u niektórych wyrzut LH trwa znacznie dłużej, nawet kilka dni, zanim dojrzeje komórka jajowa 🤔 skoro okres nie przyszedł na czas, to owulacja musiała być później. Idziesz na jakieś usg ?
Jeśli miesiączka lub pozytywny test nie pojawią się do poniedziałku, to zamierzam umówić się do lekarza i sprawdzić, co się dzieje.

Póki co spokojnie podchodzę do tematu.
I nie zamierzam panikować.

To ja żyję ze swoim ciałem prawie 33 lata i można śmiało stwierdzić, że znakomicie znam swój organizm🙂.

czekam właśnie na wizytę u gina, jeszcze 3 osoby przede mną plus jedna w środku. Powiem Wam, że strasznie dzisiaj mnie boli jajnik. Ćmi mnie cały dzień, ale często właśnie kłuje i naprawdę boli. Wiem, że to może znaczyć wszystko i nic, niczemu tego bólu nie przypisuje. Zaraz się dowiem, czy mi się pecherzyk nie zapada... czuje jakoś podskórnie, że nic z tej owulacji nie będzie

Jeśli miesiączka lub pozytywny test nie pojawią się do poniedziałku, to zamierzam umówić się do lekarza i sprawdzić, co się dzieje.

Póki co spokojnie podchodzę do tematu.
I nie zamierzam panikować.

To ja żyję ze swoim ciałem prawie 33 lata i można śmiało stwierdzić, że znakomicie znam swój organizm🙂.
pewnie dostaniesz na wywołanie dupka 😜 tylko czy nie przedłużysz sobie wtedy sztucznie tego cyklu ? 🤔
no jak nie przyjdzie to idź zobacz, co tam się dzieje z macica

reklama
Do góry