reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Ja byłam na becie przy okazji bo robiłam hormony i to był błąd, robiłam badania w sobotę i tak strasznie się niecierpliwiłam do poniedziałku, i brak ciąży oczywiście. Gina powiedziała, ze nie potrzebnie to robiłam i dopiero po pozytywnym teście jest większy sens robić, ja akurat byłam przy okazji, ale no, wiesz jednak czeka się z 1 dzień w tygodniu na wyniki nie 3-5 minut jak test i taka nadzieja, która potem opada. Ale moze bardziej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą co i jak 😁 a robiłaś test jeszcze dzisiaj? Bo tylko kojarzę ten cień ale to chyba było we wtorek? 🌸
nie robiłam,im bliżej okresu tym większy lęk przed robieniem testu… boje się ze się zawiodę,dlatego jutro chciałam przy okazji zrobić hcg bo myśle ze to już by było pewne i nie zostawiło by mi żadnych złudzeń, tak jak te cienie na testach.. zostały mi 2 dni do okresu dzisiaj już nie czułam żadnego dyskomfortu z powodu jajnika tak jak wczoraj i w poprzednich dniach, jakoś 6/7 dni po owulacji zaczęło się straszne kłucie w jajniku i dziwne skurcze i dziś tego już nie było i czuje jakby temperatura mi spadła bo wcześniej miałam podwyższoną… zobaczymy jak będzie już dużo nie zostało do tego okresu i z jednej strony się cieszę bo jestem mega nie cierpliwa nie potrafię czekać 🙈 strasznie się męcze jak muszę na coś czekać tyle czasu

gdzieś czytałam, ale nie wiem czy to prawda, że u niektórych wyrzut LH trwa znacznie dłużej, nawet kilka dni, zanim dojrzeje komórka jajowa 🤔 skoro okres nie przyszedł na czas, to owulacja musiała być później. Idziesz na jakieś usg ?
Jeśli miesiączka lub pozytywny test nie pojawią się do poniedziałku, to zamierzam umówić się do lekarza i sprawdzić, co się dzieje.

Póki co spokojnie podchodzę do tematu.
I nie zamierzam panikować.

To ja żyję ze swoim ciałem prawie 33 lata i można śmiało stwierdzić, że znakomicie znam swój organizm🙂.

czekam właśnie na wizytę u gina, jeszcze 3 osoby przede mną plus jedna w środku. Powiem Wam, że strasznie dzisiaj mnie boli jajnik. Ćmi mnie cały dzień, ale często właśnie kłuje i naprawdę boli. Wiem, że to może znaczyć wszystko i nic, niczemu tego bólu nie przypisuje. Zaraz się dowiem, czy mi się pecherzyk nie zapada... czuje jakoś podskórnie, że nic z tej owulacji nie będzie

Jeśli miesiączka lub pozytywny test nie pojawią się do poniedziałku, to zamierzam umówić się do lekarza i sprawdzić, co się dzieje.

Póki co spokojnie podchodzę do tematu.
I nie zamierzam panikować.

To ja żyję ze swoim ciałem prawie 33 lata i można śmiało stwierdzić, że znakomicie znam swój organizm🙂.
pewnie dostaniesz na wywołanie dupka 😜 tylko czy nie przedłużysz sobie wtedy sztucznie tego cyklu ? 🤔
no jak nie przyjdzie to idź zobacz, co tam się dzieje z macica

reklama
Do góry