reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
no właśnie miałam pisać czy już wstałaś i jak test... a wiesz kiedy mialas owulacje ?
Wedle wszystkich znaków na niebie i ziemi owu była 17 lub 18.10. Potem tydzień później też miałam ciemny test owu.

Wiesz- nie monitorowałam tego na USG, robiłam tylko testy. Nie wykluczam przesunięć, to raz.
A dwa- późne zagnieżdżenie też wchodzi w grę.

W każdym razie: zen🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♀️.

Mój kot musi wejść wszędzie. Co otworzę jakąś szafkę to on nawet nie wiem kiedy tam włazi. Nie zliczę ile razy go zamknęłam w szafie albo gdzieś. Porządków nie robi, ale wszystko musi być powąchane, liźnięte i nadgryzione. Jak Stary składał szafkę to każdy kołek oblizał
Zobacz załącznik 1459834
Czyli widzę klasyka. Jakie piękne umaszczenie jest i jaki chudziutki przy mojej, która posiada talię bąka 😂😂😂

@Emka_27 jak tam u Ciebie klaruje się wykres? Bo u mnie 21dc i mi temperatura w dół idzie, dziś rano czuje się okresowo, lekkie kłócie w prawym jajniku, podbrzusze lekko ciągnie, także @ się zbliża, więc zobaczę co mi powie ginekolog oraz progesteron dziś mam do zbadania 🤷‍♀️, jestem ciekawa 🙈.

Załączniki

• Screenshot_20221103_061756_org.iggymedia.periodtracker_edit_90471717838276.jpg
    Screenshot_20221103_061756_org.iggymedia.periodtracker_edit_90471717838276.jpg
    109,2 KB · Wyświetleń: 43
Hej dziewczyny, siknęłam dziś i biało, bielusieńko. Jestem 11 lub 12 dpo więc na nic już nie liczę, czekam na okres. Zrobiłam też wczoraj test owulacyjny :D bo tak mnie ten jajnik ciągnie, że myślałam, że jakimś cudem mam owulację ponowną. Jest w ogóle coś takiego możliwe? :D
Jeszcze jeden czy dwa cykle i kończę niestety przygodę ze staraniami. Starość :(

Wedle wszystkich znaków na niebie i ziemi owu była 17 lub 18.10. Potem tydzień później też miałam ciemny test owu.

Wiesz- nie monitorowałam tego na USG, robiłam tylko testy. Nie wykluczam przesunięć, to raz.
A dwa- późne zagnieżdżenie też wchodzi w grę.

W każdym razie: zen🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♀️.
gdzieś czytałam, ale nie wiem czy to prawda, że u niektórych wyrzut LH trwa znacznie dłużej, nawet kilka dni, zanim dojrzeje komórka jajowa 🤔 skoro okres nie przyszedł na czas, to owulacja musiała być później. Idziesz na jakieś usg ?

reklama
@Karola3092 może ten spadek to zagnieżdżenie??? 21dc to chyba jeszcze za wcześnie na spadek temperatury świadczący o zbliżającym się okresie. Daj znać co powie ginekolog :)
Ja dziś 12dc i rano temperatura 36.84... wykres wygląda tak
Screenshot_20221103-075448_Flo.jpg

Czyli podsumowując 10dc był pik i seks, 11dc był ból w podbrzuszu, ból w czasie siadania, krew w obfitym śluzie i seks. Dziś rano kolejny wzrost temperatury i duzy ból przy siadaniu. Oby ta owu była wczoraj i oby to wystarczyło, bo dziś seksu nie będzie...

@black_angel wydaje mi się, że 26dc to jeszcze za wcześnie na przekreślenie szans.. :)

Ostatnia edycja:
Do góry