reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Ooo, mocne otwarcie, @Ewi12 !!! Jak się czujesz?

Dobrze zrozumiałam lekarza, że proga pod kątem owulacji mam oznaczyć po 8 dniach od owu, nie od wizyty?

ze względu na wcześniejsze poronienie, biorę acard w tym cyklu. Jakoś parę dni po okresie zaczęłam. I właśnie boli mnie brzuch tak lekko okresowo 🤔 możliwe, że od tego? Że niby lepsze ukrwienie narządów itp ?

byłam pewna, że w weekend nie wstanę. Myślałam, że stwierdze, że mi się nie chce i pójdę spać, jednak miło się sobą zaskoczyłam 😁
no i lubię sobie potem patrzec na ten wykresik, choć narazie średnio go ogarniam 😜
Dokładnie :D ja codziennie patrzę na ten wykres.. Porównuję z poprzednimi miesiącami, no jaram się tym i jestem z siebie dumna, że tyle już wiem o swoim cyklu.
No i fajnie, że możemy tutaj o tym pogadać ;)

Ale w tym miesiącu chyba nie mijacie się z seksem ? 😁
zrobiłam wieczorem jeszcze jednego owulaka i wyglądał tak samo. Dzisiaj pójdę jeszcze na usg i dokupie owulakow, bo tamten był ostatni i będę patrzeć czy to się pokrywa z monitoringiem. Jeszcze mierze tempke, a myślałam, że nie ma szans, żebym wstawala codziennie i to robiła, a nawet tak źle nie idzie 😜
Ułóż te owulaki razem i cyknij foto :) super, że idziesz do ginekologa i sprawdzicie co się tam dzieje. Jak wyglada wykres temperatury?
Mnie akurat u mnie nic nie zdziwi 😂😂, moje cykle to ciągle jedna nie wiadoma potrafię mieć 7 dni okresu 2 dni przerwy i znów okres 😂🤷‍♀️
U Ciebie pięknie ta temperatura rośnie ✊✊
No ja miesiączkuje od 11 roku życia... I o dziwo nigdy nie miałam żadnych problemów. Nie brałam żadnych hormonów, wyniki super i jak tylko postanowiliśmy postarać się o dziecko to pierwszy raz w życiu mi się cykl rozjechał. Także no :)
Mam nadzieję, że daliśmy wczoraj radę coś zdziałać. Nawet po wszystkim leżałam godzinkę i odpoczywałam, a Stary mówił "trzymaj ich tam, żeby nie wypłynęli"😆 on nie rozumie, że zawsze coś wypłynie 😀 jeszcze przed seksem zadzwonił mój promotor, żeby powiedzieć, że przyszły recenzje mojego doktoratu, a moja pierwsza myśl "nie mogę o tym myśleć, żeby się nie stresować, bo mam owulacje!!" 😅
Rano wsypałam staremu do herbaty mace... ale się przyznałam, bo zrobiła sie mętna i miała orzechowy posmak😆😆😆

ze względu na wcześniejsze poronienie, biorę acard w tym cyklu. Jakoś parę dni po okresie zaczęłam. I właśnie boli mnie brzuch tak lekko okresowo 🤔 możliwe, że od tego? Że niby lepsze ukrwienie narządów itp ?
Myślę, że nie, przynajmniej ja nie zauważyłam po acardzie żadnych zmian.
Jedyne co to polecam coś osłonowego np pić siemię lniane, bo czytałam, że acard może podrażniać żołądek. Pamiętać trzeba, żeby nie pić go przed lekami, bo może zaburzać ich wchłanianie.

reklama
Dziewczyny aktualizacja:)
Dziś 33dc
Wczoraj pojechałam zrobić betę dla spokoju i niestety ujemna. Chyba muszę przyjąć, że moje cykle będą teraz 40 dniowe skoro wciąż czekam i poprzedni też 40 trwał. Co za tym idzie owulacja mogła się przesunąć i być na koniec listopada, wtedy czułam się kiepsko i już myślałam że dostanę @. Niestety przytulanko było w 24dc i 31dc, więc tak jakby nie trafiliśmy w tą późną owulacje zapewne jeśli w ogóle była. Cóż, czekam z niecierpliwością na grudzień i trzymam za Was wszystkie kciuki:)))

Załączniki

• Zrzut ekranu 2022-11-3 o 08.42.39.png
    Zrzut ekranu 2022-11-3 o 08.42.39.png
    2,2 KB · Wyświetleń: 60
Do góry