reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

A to przypadkiem nie jest tak, że przeciwciała przeciw plemnikowe w naszej krwi nie wiedzą komu uchylamy Bożeny i po prostu mamy je my niezależnie od partnera?

Uchylanie Bożeny zrobiło mi dzień :D

make love sexo GIF by Refinery29

reklama
Fajnie, ja od 2 lat mam plamienia 7dpo a proga mam wspanialego...
ja np dostałam proga, bo miałam długie cykle i lekarz przepisał mi na wyregulowanie i skrócenie cyklu 🤷‍♀️
U mnie to była jednorazowa akcja, mówiłam, że miałam zabieg chirurgiczny, że podróż zagraniczna itd. Jeszcze tego samego dnia byłam na wynikach, które przyszły dopiero po wizycie u gina I w 37dc progesteron wynosił 8.62. Może wtedy owulka była późno... :) bo zwykle cykle 28-30dniowe.

@Brownie1992 a to w terminie miesiączki też czasem zaczynam od plamienia a to w ostatnim cyklu to było dużo wcześniej niż spodziewana @. Całe szczęście że w tym cyklu jednak owu była:)

A co Ty Bridget Jones? 😁😆

- Pani doktor bo ja muszę wiedzieć czy zaszłam 07.11 w rocznicę znajomości czy 10.11 w urodziny męża? :D

@olka11135 nie umiem znaleźć tego pytania o to czy rozróżni kiedy była owulacja, ale teoretycznie jest to realne. Inaczej może wyglądać ciałko żółte, które ma 7 dni a inaczej takie co ma 2, ale nie pokładałabym dużych nadziei 😂
Lepiej zrób dziś proga i on powie więcej

Już za późno bo jestem dzisiaj w pracy xD

A jak zrobię przed USG w sobotę bo jutro to ja nie wychodzę z domu i wątpię aby coś gdzieś blisko było otwarte xD ? Tylko znowu jeżeli owulacja była to rozumiem, że ten progesteron rośnie powoli?

l
Bardzo nieładny 🥺
Mi się dla odmiany i śniło ze mam pozytywny może ten ze snu wystarczy?
O to a propo snów, może Was rozbawię 🤣Mi się dzisiaj śniło, że ni z gruchy ni z pietruchy, w jakimś hotelu na wakacjach urodziłam dziecko. Nawet nie wiedziałam, że byłam w ciąży 🙈 I to nie byle jakie, bo małego azjatę z pięknymi skośnymi oczętami 🤣 Nawet nie zwracałam uwagi, że nie jest podobne do nas, bo miałam większe zmartwienie. Mianowicie nie miałam... WÓZKA 😅 To nic, że dzidziuś był nagi, bez pampersa itd., ja potrzebowałam WÓZEK! I latałam po tym hotelu jak wariatka, z dzieckiem na rękach i szukałam tego pie*dolonego wózka. Wiecie jaka ja się zmęczona obudziłam!? 🤣🤣

- Pani doktor bo ja muszę wiedzieć czy zaszłam 07.11 w rocznicę znajomości czy 10.11 w urodziny męża? :D
Ja jak kiedyś zapytałam kiedy ta owulacja mogła być to się mnie gin zapytał co to za różnica i czy potrzebuję tej informacji do ewentualnych alimentów gdyby była z tego ciąża. 😂 oczywiście zrobił to tak w formie żartu a nie, że tak na poważnie.

reklama
Do góry