reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Cytologię generalnie lekarz powinien zlecić na jednej z pierwszych wizyt ... ale jak nie robiłaś to powinnaś najwyżej będziesz miała po tym delikatne plamienie ...

reklama
Popieram Kasie, mi ginka zrobila cytologie na pierwszej wizycie czyli w 5 tyg ciąży i tez powiedziala ze moge miec lekkie krwawienie ale nie mialam. A teraz to nie wiem czy Ci zrobią. Ale warto zapytac swojego ginekologa.

ania_ch0 juz bym byla w sadzie dawno w zwiazku ze sprawa twojej mamy...

Kasia_B tak tak, na pewno zostawie na po porodzie w razie co, i nie zostawie na nich suchej nitki, jak mnie tak urzadza.

Cytologię robią z innego miejsca w pochwie, z tego co pamiętam. Właśnie po to żeby nie uszkodzić dziecka.

A jeśli chodzi o latanie samolotem to trzeba jeść 2 razy więcej magnezu - tak mi gin doradzał jak go pytałam.

aniu najpierw powiedz mezowi ze nie jest oplacalnesprowadzanie z anglii bo przekladka wiecej kosztuje cos o tym wiem moja mama sprowadzila sobie i kasa jej poleciala w sumie tyle samo by w polsce zaplacila za ten samochod bez przekladki moze by jej jeszcze zostalo a co do latania samolotem to pogadaj z lekarzem swoim i sprawdz cisnienie czy masz w normie bo mnie np w samolocie na poczatku ciazy glowa bolala uszy i ogolnie zle sie czulam pozniej przez 3dni chodzilam chora pozdrawiam trzymaj sie zdrowo ;)

mglaczek pytalas o polozną ...to ja bede miala 'prywatna' polożną, znajomą zaprzyjaźnionej rodziny, ktora zajmie sie tylko mna przez caly porod od początku do konca...bo czesto jest tak ze polozne sie zmieniaja i kreci sie wokol Ciebie duzo ludzi...ogolnie jest to fajna opcja a dzieki temu bede sie czujla bardziej komfortowo...
ja ta polozną zalatwialam wlasnie przez znajomych i niestety nie wiem czy sa jakies ogloszenia czy tez 'agencje' gdzie mozna wynając taką prywatna polozna...

anbar mi sie zdarzają casemtakie bole w kroczu ale tak jakby mi ktos cos wbijał szpilką w jakiś miesien...

ja nic nie slyszalam o zadnym planie porodu ale brzmi super...
a moze to tylko w anglii dziala? tak jak Elzu pisze

kasia z tego co ja wiem to zaswiadczenia wolaja nie zaleznie w ktorym miesiacu jestes jak widza po brzusiu mi polozna sie nie zgodzila na powrot do polski :wściekła/y:bo 2godz z liverpool do bydgoszczy albo do lodzi ponad 2 to dla niej dlugo i ja mam za wysokie cisnienie zeby latac ale jesli ktos moze niech sprawdzi w liniach lotniczych rayanel sa tanie i dobre mysle ze bez problemow mozna latac nimi

elzu z tego co wiem w polsce nie maczegos takiego jak tu w angli z tym ze wiem na 100%ze sa szpitale ktore za darmo w polsce wpuszczaja mezow czy tez partnerow na porodowke a ty juz mialas rozmowe z polozna elzu na temat porodu??ja dopiero w przyszlym tygodniu 28 i sie obawiam ze moj partner zwieje z porodowki chociaz wiem ze chce byc przy porodzie i nawet pepowine przeciac myslalam tez o porodzie w wodzie podoba mi sie czytalam wiele opinii na ten temat i raczej dziewczyny polecaja takie porody ale ja mam wachania

Cytologię robią z innego miejsca w pochwie, z tego co pamiętam. Właśnie po to żeby nie uszkodzić dziecka.

Chyba nie zrozumiałam Twojego postu...
Jak z innego miejsca? Cytologia służy tylko i wyłącznie do zbadania szyjki macicy, to z jakiego miejsca mieli by pobierać wymaz, jak nie z szyjki?
I jaki ma to związek z dzieckiem i uszkodzeniem go?!

reklama
hej dziewczynki :-)
ja dzisiaj po wielkich zaprawach, zaprawiałam ogóreczki konserwowe i w carry. moje ulubione. dziś też zaliczyliśmy jeziorko. sama przyjemność.
Modlisiu dobrze że z Tobą wszystko ok. widzę że medycznie się przeszkolisz hehe. Mam nadzieję że te żylaki Ci biedaku się wchłoną.
Oleńka bardzo Ci dziękuję za wsparcie, no ja w pierwszej też miałam a teraz jest bardziej uciążliwe i jestem na zastrzykach z witaminą b. już trochę pomaga :)
Agrafka współczuję przeżyć, ale trzymaj się dzielnie i oszczędzaj się, wiem że grzybica to uciążliwa sprawa.

a u nas dalej gorąco, ale to i tak nie zraża naszej Małgosi ona ma energie za wszystkich hehe
pozdrawiam

Do góry