reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Elzu u mnie tak samo....oddychanie tez nic nie wywoluje:) maly smiga kiedy tylko mu sie podoba:p

co do lezenia na plecach, to tez czytalam ze nie powinno bo wtedy macica naciska na zylę głowną... ale zdarza mi sie ze leżę na plecach lub jestem ułożona tak jakby w połleżeniu...
i tak jak Elzu tez mam to ciagle w glowie ze nie powinnam;/

Ale ja nie rozumiem po co wam słodkie przed USG. Przecież lekarz będzie wiedział tak czy siak czy z dzieckiem wszystko w porządku czy są jakieś problemy a ruszające się ciężej jest ocenić i wymierzyć... To lekarz wam kazał zjeść to słodkie?

to mialo sens chyba tylko wtedy jak chcialysmy poznac plec:p

reklama
No z tym spaniem to jest problem, zwłaszcza jak ktoś spał na brzuchu wcześniej. Mnie kręgosłup boli o tego leżenia tylko na boczkach, ale kręcę się jak zalgol raz jeden, raz drugi bok raz plecki.
Jeszcze zamieniłam się z meżęm miejscem, żeby lepiej mi było wstawać na siku w nocy i za nic nie mogę się przyzwyczaić - przez co nie śpię pół nocy.

A te obawy o poród, o opiekę nad maleństwem mam takie jak i wy:( czasem smutnieję przez to strasznie, zamiast się cieszyć ciążą i przyszłością we troje..

Witam serdecznie :)
u nas nadal ciepło, chociaż powietrze jest przyjemniejsze.
a ja jutro na wizytę :) Tylko niestety moja noga odmawia mi posłuszeństwa codziennie odzywa się ta wredna rwa kulszowa. po prostu koszmar!!
Pozdrawiam

a jeszcze jedno mam pytanie nie wiecie dziewczyny co się dzieje z Modlisią?? dawno jej nie widziałam albo gdzieś jej posty mi umknęły??

z tym spaniem na plecach to chyba dopiero w 3 trymestrze jak maluch juz nie ma moejsca w brzuszku na fikolki, narazie mysle ze mozna po trochu w kazdej pozycji.

Skorpionica...Dziękuję za zainteresowanie moją nieobecnością :-(...Jestem, czasami zaglądam, ale mało czasu na wszystko, tym bardziej , że mamy remont w domku, poza tym jezdzimy dosc często do domku nad jeziorko...
Poza tym jest inny mały powód, ale nie chciałabym o nim wspominać...:zawstydzona/y:
U nas ok, Zuzia kopie jak szalona :-), chyba znów trafi mi się żywe sreberko ;). W czwartek wizyta, teraz mam co dwa tyg. ze wzgledu na żylaki :(. Zastrzyki opanowałam do perfekcji, ich robienie już nawet nie boli :tak:

Pozdrawiam Wasze cudne dzieciaczki , pogłaszczcie ode mnie swoje brzusie :)

A jutro suwak pokaże mi 22t i czasem chce mi się pogryźć komputer bo piszą takie rzeczy że sto lat minie zanim mnie będą dotyczyc

A jesteś pewna, że Twoja ciąża nie jest młodsza niż tygodnie, które pokazuje suwaczek (zapewne ustawiony wg OM)? Jak Ci wychodziło na USG? Wiek zgodny czy nieco młodszy? Moze to ma znaczenie.

reklama
Do góry