reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Ja im dłużej jestem w ciąży tym bardziej chcę już urodzić. Coraz gorzej się czuje, jest mi już ciężko chodzić, nadal męczą mnie mdłości i wymioty, do tego doszły skurcze łydek i inne "Ciążowe przyjemności" więc marze tak naprawdę o tym żeby Leon był już z nami :)

A mi lekarka zabroniła tylko leżeć na brzuszku, na pleckach i boczku można :)

reklama
powiem Wam że dołuje mnie ten opis przy suwaczku........... moim
bo ja dalej nic nie czuję :(, :-(

Jola, a próbowałaś zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach z dłońmi lekko przyciśniętymi do brzucha i robić głębokie równomierne oddechy? Poleż tak z 15-30 minut i powinnas poczuc ruchy. Poza tym, czy masz nadwagę? Kobiety z nadwagą, ale taką konkretną, mogą bardzo długo nie odczuwać ruchów.
No i kiedy wizyta u lekarza?

nadwagi ani troszeczkę....
wizyta na szczęście jutro a usg we czwartek
Słodkiego jem dużo, ale nie próbowałam tego co napisałaś anbar. czy wtedy te ruchy będą wyraźne?

U mnie oddychanie glebokie i slodkie nie dziala.. tzn nie wtedy kiedy chce zeby sie ruszal, poprostu rusza sie kiedy mu pasuje i tyle :/

U mnie oddychanie glebokie i slodkie nie dziala.. tzn nie wtedy kiedy chce zeby sie ruszal, poprostu rusza sie kiedy mu pasuje i tyle :/

To tak jak u mnie, zupełnie nie ma znaczenia co zjem i w jakiej pozycji jestem, ale na wszelki wypadek kupiłam mleczko w tubce na dzisiejszą wizytę u lekarza ;-)

Witam w nowym tygodniu ;-)
Witam też nowe mamusie - miło że jest nas coraz więcej.
U mnie też na początku leżenie na plecach po słodkim nie działało:-D, ale teraz po słodkim działa jak najbardziej - i wiecie jeszcze kiedy jak jadę samochodem mój maluszek bryka jak szalony :szok: - może chce być kierowcą :-D

Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia :tak:

Ja jak zjem slodkie albo lody, albo cos w ogole, to zwykle za chwilke sie rusza (jak sobie spokojnie siedze albo leze), ale nie dziala to jak chce zeby sie ruszal.. np jednego dnia jak nie czulam nic od rana.. i zaczelam sie martwic wiec probowalam wszelkich "sztuczek" ale nic nie dzialalo i zaczal sie ruszac calkiem niespodziewanie dlugo po ostatniej przekąsce :/

Ja na USG zjadlam batonika lion i maluch sie ruszal ale nie wiem czy dlatego, czy ruszalby sie i tak :)

Ale ja nie rozumiem po co wam słodkie przed USG. Przecież lekarz będzie wiedział tak czy siak czy z dzieckiem wszystko w porządku czy są jakieś problemy a ruszające się ciężej jest ocenić i wymierzyć... To lekarz wam kazał zjeść to słodkie?

Co do ruchów, ja na początku czułam je tylko w pozycji leżącej na plecach ale bez jedzenia słodkiego przed tym. U mnie wyciszenie się i poleżenie minimum 20 minut przyniosło efekty w 20 tygodniu.

Ostatnia edycja:
No właśnie anbar ma rację, lekarz i tak będzie dzieciątko widział. A sami mają sposoby żeby je "poprzekręcać" i obejrzeć z każdej strony.

U mnie od rana sala gimnastyczna w brzuszku:) No i synek dał się tacie "poczuć". Ale jak za długo mąż rękę trzyma na brzuchu to kopniaki ustają.

Tofiś - u mnie to samo z jazdą samochodem. Ale ja podejrzewam że pas może uciskać i się buntuje ;)

Ale słodkości, lody u mnie działają na małego pobudzająco i jeszcze frappe:)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak mialam USG polowkowe w 20tyg na ktorym trzeba bylo wszystko zmierzyc itd to nie jadlam nic slodkiego, tylko jak szlam na USG 4d, z ktorego mialam miec filmik pamiatke - chcialam zeby dzidzia sie ruszala, a ze to byl 22 tydzien to ten polski lekarz i tak wszystko pomierzyl (jeszcze raz) jakby to bylo polowkowe, a wiercenie malucha nie przeszkadzalo (chociaz dwa razy kopnal ta maszynke do USG) :)

Do góry