reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2010

Jak tu pusto...
U nas wszystko dobrze. Mała śpi, Oluś rozeabia czyli dzień jak codzień. Pogoda taka beznadziejna, zimno, wiatr i deszcz, więc siedzimy w domu.
Tygrysek Olek już od dawna jada z nami normalne obiady. On wogóle je normalne posiłki kanapki, płatki na mleku itp.

reklama
Witajcie :-) taki wiatr, że chyba wszystkich wywiało z tego forum...
u nas nastąpiła zmiana ze spaniem. Krzyś się przestawił i śpi teraz już tyko raz dziennie, zasypia coś koło godz. 13.30. Wieczorem chodzi spać coś koło 21 a rano śpi uwaga szok do 9.30-10.00 :tak: jedyny minus to taki, że jeszcze mamy w nocy pobudki na cyca.

Tygrysek moja jużdawno je z nami, jedynie co nie dawałam to kapuśniak i barszcz (bo nie gotowałam :p) i zupa na kwasie, je poza tym wszystko.
85asia czyli cozłote dziecko masz w domu? Grzeczna?

my po obiadku, teraz ja żelazko, a Wiki może zajmie się książkami. choć ostatnio to przegląda moje krzyżówki :p

Trusia żeby nie zapeszyć.... ale tak mam drugie złote dziecko. Choć mówili, że drugi raz się nie uda :-).
Olek nie jadł jeszcze bigosu, cebuli, po pekińskiej ma straszne gazy więc też mu nie daje. Tak to je wzystko.

To fajnie masz, grzeczna mama to i dzieci grzeczne. U mnie nie ma po kim :p
Ja spadam spać, cieżki dzień. Sytuacja rodzinna Z nie jest ciekawa, nie chcę pisać tu o tym, może później. Ogólnie do bani i sa zamiary ze musimy zmienić prace i zamieszkanie...

Tygrysku ja gotuję dla wszystkich, z tym że zmieniłam menu nasze no i tak nie przyprawiam. Z tym że Leoś je 2 dania na obiad. Na 1 jest zawsze zupa jarzynowa bez mięsa (bo ja mięsa nie jem) a na 2 chłopaki mają ziemniaczki z mięskiem, sosikiem i jakąś sałateczkę. Leoś nie jadł kapusty, maku, jak chce mu dać wędlinę to sama mu gotuję kawał mięska i potem kroję. Nie jadł też jeszcze fasoli chyba żadnej.....

Witajcie :-) Krzyś też je z nami tylko jest mały problem bo mały nie chce jeść drugiego dania wiec zaczęłam mu siekać trochę mięska do zupy. Z zup to już większość jadł oprócz fasoli. Wczoraj nawet zjadł troszkę kapuśniaku i nic mu nie było. Ogólnie to uwielbia takie kwaśne zupy (ogórkową, pomidorową). mam jeszcze jedno pytanie ile razy w ciągu dnia wasze dzieciaczki piją mleko? Pytam z ciekawości bo mój ma cyca i teraz go chce jak mu się chce pić bo nie przepada za piciem z butelki i innych wynalazków.

reklama
tygrysek ja nadal karmie piersią i moja córa dostaje cyca 3-4 razy na dobę czasami rano zamiast piersi dostaje butle z mlekiem ale tylko 100ml. No i rozpuszczam jej sok z malin domowej roboty tak 2-3 butle po 150 ml

Do góry