reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

Jak tu pusto...
U nas wszystko dobrze. Mała śpi, Oluś rozeabia czyli dzień jak codzień. Pogoda taka beznadziejna, zimno, wiatr i deszcz, więc siedzimy w domu.
Tygrysek Olek już od dawna jada z nami normalne obiady. On wogóle je normalne posiłki kanapki, płatki na mleku itp.

reklama
Witajcie :-) taki wiatr, że chyba wszystkich wywiało z tego forum...
u nas nastąpiła zmiana ze spaniem. Krzyś się przestawił i śpi teraz już tyko raz dziennie, zasypia coś koło godz. 13.30. Wieczorem chodzi spać coś koło 21 a rano śpi uwaga szok do 9.30-10.00 :tak: jedyny minus to taki, że jeszcze mamy w nocy pobudki na cyca.

Tygrysek moja jużdawno je z nami, jedynie co nie dawałam to kapuśniak i barszcz (bo nie gotowałam :p) i zupa na kwasie, je poza tym wszystko.
85asia czyli cozłote dziecko masz w domu? Grzeczna?

my po obiadku, teraz ja żelazko, a Wiki może zajmie się książkami. choć ostatnio to przegląda moje krzyżówki :p

Trusia żeby nie zapeszyć.... ale tak mam drugie złote dziecko. Choć mówili, że drugi raz się nie uda :-).
Olek nie jadł jeszcze bigosu, cebuli, po pekińskiej ma straszne gazy więc też mu nie daje. Tak to je wzystko.

To fajnie masz, grzeczna mama to i dzieci grzeczne. U mnie nie ma po kim :p
Ja spadam spać, cieżki dzień. Sytuacja rodzinna Z nie jest ciekawa, nie chcę pisać tu o tym, może później. Ogólnie do bani i sa zamiary ze musimy zmienić prace i zamieszkanie...

Tygrysku ja gotuję dla wszystkich, z tym że zmieniłam menu nasze no i tak nie przyprawiam. Z tym że Leoś je 2 dania na obiad. Na 1 jest zawsze zupa jarzynowa bez mięsa (bo ja mięsa nie jem) a na 2 chłopaki mają ziemniaczki z mięskiem, sosikiem i jakąś sałateczkę. Leoś nie jadł kapusty, maku, jak chce mu dać wędlinę to sama mu gotuję kawał mięska i potem kroję. Nie jadł też jeszcze fasoli chyba żadnej.....

Witajcie :-) Krzyś też je z nami tylko jest mały problem bo mały nie chce jeść drugiego dania wiec zaczęłam mu siekać trochę mięska do zupy. Z zup to już większość jadł oprócz fasoli. Wczoraj nawet zjadł troszkę kapuśniaku i nic mu nie było. Ogólnie to uwielbia takie kwaśne zupy (ogórkową, pomidorową). mam jeszcze jedno pytanie ile razy w ciągu dnia wasze dzieciaczki piją mleko? Pytam z ciekawości bo mój ma cyca i teraz go chce jak mu się chce pić bo nie przepada za piciem z butelki i innych wynalazków.

reklama
tygrysek ja nadal karmie piersią i moja córa dostaje cyca 3-4 razy na dobę czasami rano zamiast piersi dostaje butle z mlekiem ale tylko 100ml. No i rozpuszczam jej sok z malin domowej roboty tak 2-3 butle po 150 ml

Do góry