reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

reklama
tygrysek-gratulacje 3 kroczków..ech ja czekam z utęsknieniem..zagłosowałam
lasotka- dobrze to ujełaś :-)
amerie- ja też poproszę, chętnie poczytam i poprawie swoje podejście, przecież jesteśmy w trakcie kształtowania człowieka i dużej mierze od nas zależy jakim/jaką będzie w przyszłości.. wyśle @ na priv
asia-dziś też postanowiłam, że zamiast się wściekać to zainteresuję go czymś, mianowicie zamiast sprzataći wsciekać się, że mi przeszkadza
zajęłam go czymś i mi pomagał, w kuchni otworzyłam mu szufladę, zanim zapoznał się (poraz kolejny)ze wszystkimi garnkami i miskami to ja uprzątnęłam kuchnie i wstawiłam ziemniaki. odkurzaliśmy razem-Damian jest mega zainteresowany odkurzaczem, jak odkurzam jest najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie, do puki nie próbuję go oderwać od niego, a dziś po prostu zostawiłam mu odkurzacz do zabawy, to ponad pół gdz. było "spokoju"
MonikaO. nie martw się, wszystko będzie dobrze.. wiesz ostatnio u mnie w gronie najbliższych na topie są kamienie na woreczku żółciowym(min. ja, jestem po laparoskopii), ogromny ból objawia się zawsze w innych miejscach niż on się znajduje , może warto by było zwrócić na to uwagę.

Tygrysek poszło. Brawo za kroczki.Moja też nieudarnie przjezie ale jak ją wypoziomuje i puszczę, dziś cała kuchnię, chwieje się jak kaczka :)
85asia moją wystarczy czymś zając, mam w kuchni doniczkę z dekielkami od słoików i ta mse rzązi. Ale fakt dziś cały dzięn aaaa nosz kurcze, ale to że chciała siębawić a ja nie miałąma czasu... :(

Dziękuję dziewczyny za każdy oddany głos :-) u nas dziś już było lepiej, Krzyś miał dobry humor i nie robił problemów przy zasypianiu.
Agrafka Krzyś też uwielbia odkurzacz i wszystkie sprzęty, które robią "buuuu" jak już nie chce się niczym zainteresować to wyjmuję mu odkurzacz, lubi się też bawić starym radiem bo jest dużo guziczków oraz uwielbia kable :-) wszyscy się śmieją, że rośnie nam elektryk :laugh2:

Proszę głosujcie na Krzysia WIELKI FINA�

Amerie dzięki doszło.
Trusia Olek w kuchni ma swoją szafkę z plastikowymi miskami i pudełkami oraz dwie szuflady jedna z drewnianymi łyżkami, a druga ze zmywakami i ściereczkami. Uwielbia to. Fakt sprzątam te rzeczy milion razy dziennie, ale mogę spokojnie ugotować obiad. U nas problem polega na zrozumieniu słowa "nie wolno", jednak pracujemy nad tym.

Amerie - doszło, dzięki :-)

Co do zabaw w kuchni - Hania jest typowym roczniakiem, ma swoją ulubioną szufladę i szafkę z których wszystko wyciąga. Ma też spory kartonik, chyba po sałacie ;) w którym sobie przesiaduje (nauczyłam ją, żeby w pupę nie marzła od kafli) i przekłada różne najciekawsze gadżety (płyty,okładki płyt, stare pocztówki) z pudełka do pudełka:-)

Nie wiem, czy już pisałam, że mamy już 10 zębów! Poza tym Hania nie chodzi - ona pędzi. Dużo mówi po swojemu, chyba nie używa polskiego ;) Na jedzenie mówi "mam", jak jest dobre mówi "mamba", jak coś jest fajne to jest "ku" a reszta brzmi jak portugalski

reklama
Czesc dziewczynki!
My wreszcie po urodzinach dzieciakow. Co prawda byly one w sobote, ale nie mialam czasu zasiasc do kompa, bo imprezie dzien sprzatania, a we wtorek bylam z dzieciakami w Swidnicy u szwagierki. Bylo 5-cioro dzieciaczkow, sasiad przebrany za Mikolaja, prezenty, wiec dzieciaki sie cieszyly. chyba wszystkie mamy juz imprezy urodzinowe za soba, kolejne dopiero za rok, ale to juz chyba mniej huczne:tak:

Tygrysku gratuluje pierwszych kroczkow:tak: I Trusiu Wam tez:tak: Tzn Waszym dzieciaczkom;-) Juz chyba tylko moja Zuzia zostala niechodzaca. Ale czuje, ze jeszcze nie. Owszem za raczki, przy meblach, scianie, ale musi sie jeszcze trzymac, sama sie boi.
Tygrysku zaglosowane. Karmisz jeszcze Krzysia piersia?

Ahhh mi tez czasem brakuje cierpliwosci, ale raczej do Fifka niz do Zuzi. A z zachowaniem u nas bardzo roznie, Sa dni, ze Zuzia pol dnia bawi sie sama, a sa ze lazi za mna caly czas, wola mama, lapie za nogi, stoi i placze tak dlugo az ja wezme. Piszecie o buntach dzieciakow. Uwierzcie mi bunt roczniaka to nic w porownaniu z tym co bedzie pozniej:tak: Mowi sie, ze najgorszy to bunt dwulatka, ale ja patrzac na mojego 3-letniego syna mam wrazenie, ze niewiele sie w tym temacie zmienilo, bunt jak byl tak jest. Chyba z tymi buntami dzieciakow bedziemy sie juz zmagac do konca zycia;-)

Do góry