reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2010

basia, trzymaj się dzielnie. :)
Co do tv - uważam że dziecko jest jeszcze za małe. Tylko do kolacji właczam jej z płyty pocoyo - kocha tę bajkę. Ost kupiłam jej w związku z tym gumowe zabawki do kapieli z bohaterami tej bajki, jest zachwycna :)
zazwyczaj kiedy jesteśmy w domu włączam radio, albo jakieś płyty - roisin murphy bardzo się podoba :) a do snu od paru miesięcy jedna płyta - fasolki z piosenkami których wcześniej nawet nie znałam, a fajne

reklama
jestem:tak:

Asia ciężko ci pewnie juz bardzo...:-( Mam nadzieje że niedługo urodzisz.
Trusia co u was?

Krzyś nie ogląda tv ale czasami siada ze mną przy laptopie i słuchamy piosenek dla dzieci i ogląda teledyski...

Nauczyłąm Krzysia wysmarkać nosek...no mówie wam jak fajnie to robi:-D

Ostatnia edycja:
Witamy się :)
U nas słonko się przebija, więc chyba dziś będzie ładny dzień.
Ja to uważam, że wszystko jest dla ludzi ( jeśli chodzi o tv). Jednak nie chciałabym żeby Olek oglądał bajki na okrągło żebym miała chwile dla siebie, a ponoć często mamy tak robią i łatwo się do tego przyzwyczaić.
Olek nauczył się otwierać szafkę ( ze słodyczami i alkoholem). Zabespieczona była taśmą ( mamy takie szafki, że żadne zabezpieczenia nie pasują) i nauczył się ją odklejać. Otwiera mimo, że wie iż nie wolno i prosi o biszkopta. Mówi "da" i pokazuje. Albo otworzy, stoi patrzy się głęboko w oczy i pyta "nie? nie? nie?". Eh co raz bardziejj rezplutny ten mój bobas i komunikatywny. Już potrafi pokazać o co mu chodzi i co chce.
Jak go usypiam i nie pozwalam zejść z łóżka to wywala mi smoczek. Ja się piekle, że z brzuszkiem muszę nurkować za łóżko, a on w tym czasie daje noge.
A wasze dzieciaczki jakie Wam robią numery?
Lasotka za mną ostatnio chodzi Maja. Nawet Olkowi mówie, że to Majeczka. M. się nie podoba, ale znając życie to go urobie :-).
Trusia dzięki :-).

Witam się i ja :-) Krzyś właśnie zasnął więc mam chwilkę żeby coś napisać.
W sprawie oglądania tv to Krzyś bardzo lubi bajkę Myszka Miki normalnie aż się trzęsie jak słyszy piosenkę rozpoczynającą bajkę :-D ponadto bardzo lubi teledyski. oczywiście nie wykorzystuję telewizji żeby mieć święty spokój i czas dla siebie.
85asia Krzyś też tak robi, ze mówi nie nie a i tak coś zbroi choć wie, że nie wolno. Oj ciężką masz tę końcówkę ciąży. Życzę ci dużo wytrwałości i cierpliwości przecież mała kiedyś musi wyjść na świat:-)

Czesc Dziewczynki!
Co do ogladania TV napisze tak. U nas telewizor jest wlaczony prawie caly dzien, zeswirowalabym gdybym miala caly dzien siedziec w ciszy, bo jestem na okraglo sama z dzieciakami, a i teraz ze spacerkami ubozej, bo jesli wychodzimy to na maks godz ale czesto nie wychodzimy w ogole, bo teraz wyjscie z dwojka dzieci to cala wyprawa i generalnie mam dosc juz na samym starcie. Z tym, ze mojego syna kompletnie nie intresuje TV, bajek w ogole nie oglada, za to caly dzien moglby sluchac muzyki. Zuzia podobnie.

Asiu a gdzies kiedys obilo mi sie o uszy, ze miala byc Basia? dobrze kojarze? Maja bardzo ladnie:tak:

Amerie gratulujemy zabka. Domyslam sie jak bardzo sie cieszysz. Tak dlugo czekaliscie;-)

Tygrysku bardzo fajny wozeczek:tak:

Odnosnie chodzenia oczywiscie dziewczyny, ze nie ma sie czym przejmowac. Tak pytalam z ciekawosci po prostu. Moj starszy zaczal chodzic tak calkowicie w wieku 16msc, dluuugo raczkowal, wiec pozniej sie juz chyba nie da:tak:
A z kumaniem i mowieniem u nas tez coraz lepiej. Mowimy mama, tata, baba, da, nie, am, jak cos upadnie lub czegos nie ma ba i generalnie jak czegos nie moze to kiwa glowa i mowi nie, a swoje i tak robi.
I tak sobie mysle jak to bedzie z Zuzia, w sensie z mowieniem, bo Fifi mimo iz za chwile konczy 3 lata nadal normalnie nie mowi, tzn mowi weicej niz Zuzia, laczy slowa w zdania, ale to i tak malo jak na ten wiek. Zastanawiam sie czy Zuzia go nie dogoni:-D

Ostatnia edycja:
Jeżeli chodzi o mówienie to u nas jest całkiem nieźle. Krzyś już mówi: mama, tata, baba, dada, papa, daj, tam, nie, bam, bumbum, miał (na kota), hał hał (na psa), muu na krowę. Potrafi też pokazać palcem co chce.

reklama
85asia moja np rano jak nie mogę oczu otworzyć to rzuca smoczek za łóżeczku między naszym łóżkiem i krzyczy strasznie że mus isę podnieść, albo ja mówię no no a on patrzy a bokiem broi. Albo mi grozi paluszkiem. Jak dorwie się do lapka i go zamknię to mówi niema i kiwa głową śmieszne to jest
Monika fajnie że jesteś :))) dmucha serio? moja to też dmuchnie ale słabo
Amerie gratki raz jeszcze, brawo też dla ciebie, wytrwałaś! Czyli lekarz co miał rację od kilkunastu miesięcy jak mówił idą ząbki :D teraz to śmieszne
Tygrysek podobnie jak u nas, fajny wózek

to spadam na podłogę siębawić. Acha do tv to samo, aj nie lubię ciszy, moja zerka a jak jej się spodoba rekalma to się patrzy ale zazwyczaj bawi się o teraz nakrętkami do słoików, wkłąda do doniczki :p

Do góry