reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

jasne ze beda grzeczne... ;-)ja juz to czuje w brzuchu jak cwiczy sobie nozki przed bieganiem po mieszkanku ;-)

reklama
Moja córcia dzisiaj rano zaczęłam mamę kopać dobitnie a jak wstałam o 5.00 na siusiu to mnie tak zabolało podbrzusze
jakby jajniki nie wiem czy dobrze to opisuje ale jak sie powoli wyprostowałam to było ok
Czytałam gdzies że to jakieś wiązadła sie rozciagają w nas bo macica rosnie w 19-20ty jej góra jest na wysokości pępka :D
a potem idzie sobie wyżej i wyżej aż do 36 tyg podchodzi pod żebra!!! ;D

ło matko żoladek pod gardlem bedzie a serce czytalam ze sie nie dosc ze powieksza to jeszcze jakos przemieszcza....mnie dzisiaj cos bardzo bola wiazadla chyba a dzidzie czuje juz prawie na rowni z pepkiem....moja kocha kopac mnie po pecherzu albo w brzuchol w gore ;-)

A ja dostaje kopniaki najczęsciej po lewej stronie i koło pępka !! Już zaczęłam do niej ładnie mowic bo ponoc lada dzien dzidzie beda nas slyszec
moj maż sobie rano śpiewał to go poprosiłam by nie robił dziecku krzywdy tym głosem i fałszem bo mnie uszy bolały a co dopoero maleństwo :D

:) Mój mężuś jak zacznie śpiewać to wybucham śmiechem. Fakt nasze dzieci dadzą nam znać jak reagują na nasze glosy może zaczną tańczyć w rytm tatusiów

Oj żeby tylko moje maleństwo nie słyszalo tego co mówią moi koledzy w pracy
bo często nerwy ich ponoszą i posługują sie łacina ale nie tą historyczną :D już
nie mam na nich siły!

Ja najczęściej dostaję w środek, centralnie, albo w lewą stronę brzuszka. Mówię wam, cudne uczucie.. pomijając, kiedy maleństwo wdepnie na pęcherz ;D

A ja właśnie dostalam na lewo od pepka, ale generalnie (ulubione słowo mojego synia) centralnie pod pępuszkiem.

hehe dzidzia jakby wiedziała o czy, pisze ;)

Wróciłam właśnie od lekarza :( Z dyskami Serevent i Flixotide i z tabletkami Singulair 15mg.. nie zaszkodzą maluszkowi? Bo pytałam lekarza, ale jakoś nie chciał mnie uświadomic :(

reklama
Z tym kłującym bólem po bokach brzucha też miałam doczynienia. Strasznie się na poczatku przestraszyłam bo nic mnie nie bolało od poczatku aż tu nagle... Już panikowałam że na pewno cos sie dzieje źle ale koleżanka pożyczyła mi rewelacyjną książkę " W oczekiwaniu na dziecko", w której są odpowiedzi na wiele nurtujących ciężarne pytań. Poszperałam i przeczytałam to co Karola - rozciągnięcie mięśni i więzadeł podtrzymujących powiększającą się macice.

Do góry