reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
Wow dziewczyny,ale fajne listy cech. :laugh: :laugh JA CHCIAŁABYM,ŻEBY MOJA DZIDZIA WYGLĄD ZEWNĘTRZNY ODZIEDZICZYŁA PO MAMUSI,ALE CHARAKTER PO TATUSIU.JA JESTEM RACZEJ TYPEM SPOKOJNYM I BEZKONFLIKTOWYM,A W DZISIAJ LEPIEJ BYĆ BEZWZGLĘDNYM ,UPARTM ..... :) :)

A ja bym bardzo chciała, aby moja córcia była jak najbardziej podobna do mnie, oprócz wzrostu- bo należę do mikrusów. Mam już w domu jednego damskiego klona męża. Pierwsza córa po mnie odziedziczyła tylko rzęsy(no może oczy, ale nie kolor) - uff- tyle dobrago, bo oczy to chyba najładniejsza część w mojej osobie  ;D.

Więc druga córcia:  ;) :laugh:
wzrost- po tacie
oczy- po mamie
nos, zęby- po tacie
rozsądek i nie panikowanie- po tacie
intelekt- średnia z nas obojga.

A ja co do cech zewnętrznych to dzidziuni to fajnie by było gdyby:
- oczy po tatusiu bo mamusia "ślepawa" no chyba, że sam wygląd,
- ząbki po tatusiu równiutkie pod linijeczkę i bialutkie,
- figura po mamusi,
- włoski po obojgu - mąż na kręcone wiec fajnie by było,
- wzrost po mamusi,
- uroda po mamusi,
Cechy charakteru:
- trochę po mamusi i trochę po tatusiu: uprata, wytrwała, cierpliwa, spokojna itd, itp. ;D ;D

skonsultowalam wczoraj moje problemy zabkowe.... mam jednak na razie zostawic tak, jak jest i przemeczyc sie do konca ciazy ze zlamanym zabkiem. Mam jednak dobrze obserwowac co i jak i w razie czego leciec od razu po pomoc.
Ja taka liste dziedziczenia tez mam :-)
IQ- po mamusi ( ;-) )
charakterek, podejscie do ludzi i spraw zawodowych- po tatusiu
oczka- po mamusi...... to jest najwazniejsze (nie napisze dlaczego :p )
figurka- po mamusiu, ale juz nozki to chyba raczej po tatusiu
wloski- po mamusi, a najlepiej po dziadkach od strony mamusi (naturalny kruczoczarny kolor po babci i piekne grube fale i loki po dziadku)
zabki- koniecznie po tatusiu- sliczne, proste, sniezno biale
uszka i nosek- wszystko jedno..., ale raczej po tatusiu
a zdrowie to po kimkolwiek innym, tylko nie po nas :-) - oboje jestesmy "zdechlaki", ale z dwojga zlego i tak lepiej po tatusiu
a wzrost..... mhm.... jesli bedzie dziewczynka, to moze lepiej ciut nizsza, niz my ;-)

Fajne macie preferencje dziewczynki
no to ja sobie też ułożę takie puzzle
wzrost - może być po mamusi lub tatusiu oboje jesteśmy raczej wysocy 170/186
włosy - po tatusiu chociaz taz ma blond ja mama, ale grube i z tendencją do kręcenia
oczy- po mamusi - piwne
góra sylwetki - po mamusi bo drobna - no chyba że bedzie chłopak to góra po tacie - muskularna
dół sylwetki - po tatusiu - fajne nogi
zawzietość - po mamusi
opanowanie - po tatusiu
łatwość nauki jezyków obcych - :D po tatusiu - zna ich 5 !! ;)
ach fajna taka składaneczka!!

Moje maleństwo mogłoby odziedziczyć :
sylwetke po mamusi, wzrost w sumie  obojetne  bo podobnie jak Karolla jestesmy wysocy :-) 172/186 :-)
intelekt po obojgu,
ząbki tatusia
karnacje ciemna po tatusiu
oczka tatusia.....
upartość po obojgu
nóżki po mamie :-)
jeśli bedzie chłopiec to cały tatuś moze byc :-) a charakterek mieszany :-)

W dyskusji  co do dziedziczenia i po kim padło:  :) :) :) :)
wzrost - po tatusiu 190 jeśli to będzie synuś
figurka- mieszana (na pewno nogi po tatusiu)
cera - po mamusi
oczka- po mamusi
nosek- po mamusi
ząbki-  po mamusi
włoski najlepiej - po dziadku od strony tatusia gęste mocne i nie jest łysy po mimo wieku
zdrowie to bardzo ważne - po mamusi
charakterek, podejście do ludzi - po tatusiu

:)

hi,hi,hi a ja - jeżlei bedzie córcia to marzę żeby miała nogi mojego męża - szczupłe, proste i długie.............. bo moje... pożal sie Boże ;) hi,hi,hi

reklama
:)
No to teraz ja spróbuję:
wzrost - gdzieś pomiędzy mamą a tatą - jeśli dziewczynka,a jeśli chłopczyk to wyzszy od taty;
nóżki,rączki i przede wszystkim paluszki - zdecydowanie po tacie;
włosy musi mieć po mamusi (bo są kręcone)
oczy-mogą być po tatusiu,ale z mamusiowymi rzęsami;
cera i ząbki - koniecznie po tatusiu (ząbki super,a cera wychwytuje każdy promyk słońca,a ja latem wyglądam,jak gotowany skorupiak :) );
zdrowie po mamusi zdecydowanie;
spokój i cierpliwość i intelekt też po mamusi; ;)
a po tatusiu podejście do ludzi,zdolności organizacyjne i szybkość w podejmowaniu decyzji.
I gdyby to się spełniło to byłoby suuuuupeeeerrrr!!!! ;)

Do góry