reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

Mam malutki problem, czy ktoras z was miala moze bakterie w moczu? wlasnie odebralam wyniki, mam nablonki, leukocyty i bakterie, a tych ostatnich nigdy nie mialam!

W dodatku hemoglob. tylko 11,1(co miesiac nizsza).
Mam od tygodnia ogromnie bolesne klucia w podbrzuszu, ale tylko jak chodze, jak usiade mijaja. Boje sie ze cos moze sie stac dzidzi.
Dzis wieczorem ide do gina, choc wizyte mam dopiero za kilka dni. Cale szczescie ze facet jest fajny gosc i mnie przyjmie.

reklama
Mika a ile masz tyhc leukocytów? bo do 5 to norma, wiec sie nie przejmuj. A na bakterie i inne świństwa to zakwaszanie moczu witaminką C. Może byc też urosept - bakteriobójczy

Karola,leukocyty 3-4 w plu widz.-wiec chyba norma uff.
z tymi bakteriami to musze sie podpytac doktorka, ale i tak najbardziej niepokojace sa bole w podbrzuszu. Caly czas mam nadzieje ze to te wiazadla

MIKA ja tez miałam liczne bakterie w moczu i mój gin zapisał mi Furaginum, co mi bardz pomogło bo przestał mnie boleć brzuch.co do hemoglobiny to przepisał mi zelazo i witaminy Maternę .
Super sie czuję po tym zestawie ;D
Furaginum jest mocniejszy niż Urosept i można go brać powyżej 3 miesiąca ciąży i jest na receptę.
Całuski

Ida, a czy Ciebie bolal brzuch w formie kolek czy od tych bakterii w moczu(bol pecherza)?

Moze moj gin tez mi cos zaproponuje.

Mika, ja tez mam bakterie w moczu.... urosept 3 razy dziennie po dwie tabletki i duuuuuuzo pic (nawet na sile, to sie wszystko przepluka)
Co do klucia, to zapytaj lekarza... moze byc od tych bakterii (mnie nie klulo, ale ja jestem zaprawiona w bojach nerkowo-pecherzowo-cewkowych), albo kluke od rozciagajacej sie macicy, a to jest normalne... Ach te uroki ciazy :-)

mnie bolał brzuch właśnie dlatego że miałam stan zapalny pęcherza spowodowany bakteriami w moczu ,
były bardzo liczne pozatym czułam pieczenie przy oddawaniu moczu.
A co do kłucia w brzuchu to często je mam po serii kopniaczków mojej dzidzi i gdy się przewracam z boku na bok , jest to objaw rozciągania więzadeł i jet to normalne gdy nie trwa długo.
Pozatym kłucia mam tez gdy mam kłopoyy z obstrukcją wtedy mnie kłuje po lewej stronie w dole brzucha.
Całuski

Nam sie może wydaje, że nasze historie są banalne, proste. Ale wg mnie w każdej jest barrrrrrrrrrrrrdzo duuuuuuuuuuuuużo romantyzmu, :D.

reklama
Chyb aDytek masz rację bo jak zakochanie może nie być romantyczne. No i ten pierwszy pocałunek, czy pierwsze spojrzenie w oczy ::) ::) ::)

Do góry