reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Maju - współczuję ci i wiem,co czujesz. Jeszcze pięć miesięcy temu leżałam obolała na szpitalnym łóźku i błagałam Boga o ocalenie dla Żabeńki. Nie udało się, poroniłam.. też zaczęłam krwawić. Wczoraj równiez krwawiłam, byłam natychmiast u lekarza. Od tej pory każdą, nawet najmniejszą kropelkę krwi mamy zgłaszać ginkowi. Na razie wzięłam ślub cywilny ;D Pół roku temu. A w przyszłym roku planujemy się ożenić. Termin chcemy na 4 lipca, a dzidzię planujemy ochrzcić przy dobrych układach już w Stanach, żeby być razem. I nasz wyjazd do Stanów się przez to opóźni. Najchętniej to bym w ogóle została w Berlinie, lub jeszcze lepiej - w Polsce. Ale wiecie - praca, narodziny dziecka, ślub itd nie pozwalają.. :(

reklama
Ja też się chcę pochwalić moją dzidzią na zdjęciu to 7 tydzień USG zrobione 23-06-2005 r. maleństwo miało wtedy 10 mm  ;D ;D

Rybka gratulacje  :p ja sie rowniez pochwale , tylko najpierw musze na USG isc ;) .... pewnie zrobie to po powrocie z wakacji, czyli gdzies kolo 8 sierpnia .. niom chyba ze moja gin. skieruje mnie wczesniej :)

A ja gniję przy komputerze już od dziewiątej rano i czekam, aż któraś z was coś ciekawego napisze. Co tam u was?

U nas ok, tylko pogoda nie dopisuje. Zaczęło chyba nawet mżyć, w każdym bądź razie jest zimno, nieprzyjemnie, wieje wiatr. A ja już miałam nadzieję, że sobie posiedzę na ławeczce w parku i poczytam książeczki czy coś w tym stylu. Już za osiem dni na usg! Pękam pękam!@

Dziękuję MoniQa - zmieniłam suwaczek, ponieważ gin powiedział, że mam termin na 11 lutego ;D.

Izzabela u mnie pogpda w kratkę, w miarę ciepło, ale upąłów to dzisiaj nie ma i chyba weekend też taki będzie :laugh: Słonko co chwila chowa się za chmurki. A ja zamiast pracować siedzę na BB ;D ;D

Dobra uciekam bo zaległości coraz większe mi się robią :D :D :D

Cześć dziewczynki, za pół godziny kończę pracę, do domku, obiadek, ostatnie przygotowania i wieczorkiem wyjeżdżamy do Zabrza na wesele. Na miejscu będziemy pewnie prawie nad ranem, no ale cóż. Życzę Wam miłego weekendu, wracam w w nocy z niedzieli na poniedziałek i rano do pracki. :(

Majka - życzę szalonej zabawy na weselu. Co to za smutna mina? Uszy do góry, w tej chwili! Hallo, co to ma oznaczać ;D Uśmiech uśmiech ;D

Ja byłam na spacerku w warzywniaku, zakupiłam sobie warzywka na obiadek i właśnie spożywam pyyyszny rosołek domowej roboty. Mmm... ciekawe, że Zabce smakuje :)

Majeczko wysmienitej zabawy i po powrocie prosimy o streszczenie :)

Rybko mam nadzieje ze moja niunia rowniez bedzie tak pieknie widoczna jak twoja i szybko bede mogla pokazac jej zdjecie :)

Izzabelo w koncu my mamusie najlepiej wiemy co smakuje naszym malenstwom ;)

A u mnie dzisiaj pogoda w kratke, raz sloneczko, a jakis czas temu lało ( lubie patrzec jak pada deszcz :) - to takie moje male zboczenie chyba  ;D ).... moj mezczyzna zycia juz wrocil z pracki, za chwile zjemy obiadek (placki ziemniaczane ze smiatanka  ;D ) a pozniej spacerek , po drodzr zakupy ... lody ...film ... kapiel i do wyrka  ;D ;D ;D ;D - krotkie streszczenie dnia  ::)

coś mnie gardziołko pobolewa. Oby nie rozwinęło się w coś więcej, w tym okresie przecież najłatwiej stracić maleństwo. wcale mi się nie śpieszy do wylotu.. chcę jak najdłużej zostać w Niemczech, tu jest mój dom. Czuję, że za Oceanem będę się czuła wyobcowana, że po prostu nie będę się tam czuła dobrze.. co gorsza dziecko. Ale na szczęście będzie wtedy b.mała i nawet nie będzie tego chyba pamiętać.

Zjadłam sobie przed chwilą kolejną małą miseczkę rosołku, a na kolację sobie zjem pasztecika roboty mojej mamy :> Mam do nich szaloną słabość i mogłabym je jeść chyba... na kilogramy. :)

reklama
Kurcze ...olsnienie jakies czy co ??  ;D ..... niecierpie rosolu a tu .... po slowach Izzabeli bardzo bardzo mi sie go zachcialo  ::) .... zachcianki jakies??  ;D :D :laugh: ;)

Izzabelko chuchaj na zimne, wypij herbatke z miodem na to gardelko i nawet jakby mialo sie nic nie rozwinac, zadne chorobsko....herbata z miodem jest zdrowa i smaczna  ;D buziaki  :-*

Do góry