reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

piję, ssam nawet cholinex, bo pani w aptece stwierdziła, że nie szkodzi dzidzi we wczesnej ciąży, więc sobie go ssam i cucam na okrągło. Ale nie tak, aby się uzależnić oczywiście. Piję herbatkę z miodem, z twego polecenia.

MoniQa, to szoruj jutro na targ, bazarek czy do warzywniaka po włoszczyznę i kurę i gotuj ile wlezie ;D

reklama
Ja mam od paru dni następującą dolegliwość: śpię przy otwartym oknie, bo inaczej bym umarła z gorąca i rano budzę się z zawalonym gardłem i zapchanym noskiem. Idę pod prysznic, myję się pod naprawdę cieplutkim prysznicem i wystarczy lekko wydmuchać nos i już jest dobrze :)

ale mi dzisiaj niedobrze po kolacji :(

Izzabelko Ty wedle mojego "polecenia" herbatka z miodem , ja wedle Twojego , pedze jutro z samego rana po zakupki i rosolek na dwa dni gotuje  ;D ... niom ale kuruj sie slonko co bys byla zdrowa i silna uniesc brzuchol z dzidzia ;) ... buziaczki  :-*

A ja teraz mykam do wyrka ... pies wygrzal  ;D  .... dobranoc i do jutra do uslyszenia :)  :-*

Dzisiaj już lepiej. Gardło tak bardzo nie boli, ale katarzysko się jakieś zerwało, więc poducha skropiona olejkiem Olbas, bo dobrze działa, nie ma też ostrego zapachu, czyli jest super ;D Zapuściłam sobie także kropelki, bo rano to nie do wytrzymania było. Ja dziś zrobię pomidorową, tym bardziej, że okres wymiotów już przeszedł. Za tydzień idę na usg, jupiii! Wreszcie zobaczę serduszko Żabeńki...

Pozdrawiam lutowo. MoniQa jedz rosołek na zdrowie :) :laugh:

Nie wiem jak u was dziewczynki, ale ja od paru dni jak są upały to mam delikatne zawroty tzn. słabo mi się robi :mad: a w weekend to nawet spałam w dziń no i wieczorkiem godz. 21-22 padam ;D Nie mówiąc, że w pracy nie mogę się pozbierać, nic mi się nie chce. :D

Rybka ja mam tak samo, a najgorsze ze nawet rano z wyrka ciezko mi wstac spala bym i spala do tego te nudnosci :-(

Niom te upaly sa okrutne ..... aczkolwiek nie czuje sie najgorzej, jedynie to sennosc , ktora dopada mnie w poludnie, a wieczorami znowu zasnac nie moge :( ... wczoraj meczylam sie do 1 w nocy a o 6 musze wstawac(do pracy)....ciekawe jak to dzisiaj bedzie ;)

ja chce juz urlop  ;D ... jeszcze tylko 3 tygodnie i mnie nie ma  ;D

Ja jeszcze miesiąc do urlopiku, ale za to biore całe 3 tygodnie - a co w końcu odeśpię się za wszystkie czasy ;D ;D ;D

To chyba tylko mi tak dobrze i mam urlop od samego początku ciąży, ale dlatego, że miałam na samym począteczku problemy, krwawienia, brzuch, który nie dawał wysiedzieć na krześle.. masakrycznie bolało :( I to właśnie dlatego dali mi urlop już na samym początku. Ze studiów wzięłam sobie urlop dziekański. Zresztą i tak pracuję na popołudnia, a na razie mogę się byczyć. Na studia wracam dopiero pod koniec kwietnia 2006. Mogłabym już nie wracać na studia, ale będę się uczyć wraz z koleżanką u mnie w domu... w końcu szkoda mi tego ostatniego roczku, czyż nie ;)

reklama
Pewnie Izzabela mi się też nie chce wracać na uczelnię, ale to już tylko roczek, nawet nie cały bo obronę będę miałą w czerwcu. A naukę zaczynam w październiku, więc jakoś zleci ;D

Do góry