reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Dzień dobry :-)

Dziś pobudka o 6 i tylko dlatego, że mężowy budzik zadzwonił grrrrr. Za to teraz już drzemie słodko, a matka zamiast pospać z córcią po necie buszuje ;-)

Skończyła się plucha, dziś lekki mrozek u nas - może śnieg spadnie, ech.... Ale fajnie jest :-)

Ale co tam spanie, na 10 idę na pogadankę z panią przedszkolanką - koniec półrocza, Mati idzie do zerówki i takie tam. Mam nadzieję, że za bardzo nie będzie mi na niego skarżyć :-p

Taaaak... 30 ton! Wiecej hitow przez 20 min, niz na dobe w dzisiejszym mtv ;)

Kupilam wczoraj pomaranczowe pampersy na probe. Ciagle kupuje lidlowe, dady i babydream. Za lidlowe zaplacilam ostatnio 58 gr szt. w makro za pomaranczowe pampki dalam 60 gr szt, za to zielone kosztowaly 94 gr szt :o

94?? :o jak kupowalam ostatnia partie zielonych w promocji musialam placic cos 60 gr. Ponioslo ich z ta cena... Musze obczaic te superpharmowe jeszcze.

Kupilam tez sloiczki z miesem. Te wychodzily po mniej wiecej 3,50 zl szt, a w auchanie ok 5 - to byl dobry zakup :p

Inna kwestia. Mleko bebilon. W rossmannie 60 zl, w makro 45...

Taki z tego moral, ze warto przeliczac i sprawdzac jezeli chce sie zaoszczedzic :p

Dzis idziemy z Dasiem po sloiki owocowe i wiejskie jajka :p a od wiosny gotuje sama...

Noc jak zwykle, choc ostatnio smoczek zastepuje cyc. Troche mnie denerwuje, ze Adas praktycznie ciagle domaga sie smoka w nocy :/ w dzien tylko do spania

Milego dnia

Makota, ja właśnie testuje pampy z super pharm i myślę że spokojnie mogę polecić. Zwłaszcza w cenie promocyjnej.

Emyly, u mnie wczorajsza nocka taka była.

A dzisiejsza.... dramat. Cyc częściej niż co godzinę. Jestem zombie dziś.
Tłumaczę sobie ze to MUSI być ząb bo już go prawie widać. Pokładam całą nadzieję w tym że jak już ząb wyjdzie to będzie choć chwila spokoju.

Dziś Tymek kończy 7 m-cy.

sto lat da Tymka!!!

dzień dobry !!
nie było mnie kilka dni, ale mamy urwanie głowy i jeszcze na wekendy wyjechaliśmy do babć...

ja zaoszczędzam kupując w niemczech, wszystko tam jest o wiele tańsze, ale to trzeba mieć możliwość.. dobra jakość, wszystko bio, kaszki, mleka, jedzonka, owocki, o połowę prawie tańsze.

z małym mam problem bo mało je w dzień. wieczorem wciąga butle 200ml gęstej kaszki i po 7-8godzinach mleko 160ml. a w dzień ledwo an śniadanie 140ml mleka - wmuszanie, po 3h owocek, po 2h ledwo mleko 120ml, potem obiadek 150g jakoś zje, i tyle.... nie chce więcej. zapytam lekarza czy można już druga kaszke na śniadanie. ale mam same z glutenem, bez glutenu to tylko ryzowe, a synek cierpi na zaparcia więc odpada. no i nie chce pić!!!! nic. nawet slodkiego soczku...

zastanawiam się nad podaniem słodzonej herbatki - cokolwiek aby pił. a kiedy mozna dać cytrynę? mojej siostry synek uwielbia rumienk z cytryną i miodkiem, ale starszy jest o rok. i miód chyba po roku można. dałabym cukier i cytrynkę. ostatnio dałam mu kiwi aby trochę na kupę zadziałać... takie bobiszcza strzelał że pewnie go pupka bolała..

no i budzi się w nocy z krzykiem. jak zaśnie, to w ciągu 2h godzin budzi sie czasem i z 8 razy, potem chwila spokoju, i znów, trzeba lulać, smoka dawać. zaśnie i wypluwa.. u moim rodziców całą noc budził sie co godzinę, dałam mu jak zawsze jedną butlę ok 3 nad ranem, a i tak obudził się po 4 i po 5 i po 6... i wstał o 7. ja juz po 5 dałam sobie spokój ze spaniem... może to jakiś skok?? żebów ni widu nie słychu.... ale za to od 4 dni zaczął się przemieszczać, takie coś pomiędzy raczkowanie a pełzaniem.

Pola najlepszego dla Tymka :thumbup::) Zawsze o Was pamiętam, bo Szymek zapoczątkował serię. Dzień po mnie rodziła Gosia i Makota i Ty kolejnego dnia:)

Kum cytrusy i miód to jedne z najczęstszych alergenów. Ja bym ani jednego ani drugiego przed skończeniem roku nie podała. No i czarna herbata też nie bardzo. Może spróbuj z ziołowymi? Albo sok z jakiegoś owocu, który Mały lubi?

reklama
Ja pamietam, ze Szymek dzien przed, Tymek dzien po, a Olek to blizniak ;)

Najlepszego dla Tymka ;)

Cos bym porobila, ale Adas ma cholernie plytki sen. Wole nie draznic lwa :/

Kum - ja tez odradzam cytryne i miod

Do góry