reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

U nas też nie jest to standard. Taka premia świąteczna jest po to by zamknąć nam buzie o brak podwyżek.
To wszystko Lilla są strategie biznesowe. Jak utrzymać pracowników na kolejny rok za marne grosze? Rzucić im coś na koniec roku.

reklama
Mąż wrócił. Teraz będzie TATOOO we wszystkich możliwych kombinacjach se se se :p :p

Elifit dzięki za pocieszenie :p :-D już się nie mogę doczekać kiedy Nati pójdzie do przedszkola... Tymczasem jutro idę z nią do kontroli. Jak dobrze pójdzie to moooże w poniedziałek puszczę ją do przedszkola ale to.nic pewnego.

Lilla mąż jako szofer czy doradca?? ;-)

Kornela podejście twojej siostry arcyciekawe ;-) jeszcze tego nie słyszałam.

Kum w jakiej branży pracujesz??

Tusiaczku a krokiety??? :-D

Makota skarpety?? Jak stare małżeństwo :p :-D

M robi zakupy świąteczne. Dla mnie gofrownica dla niego parowar. Widać jak się kto odżywia buahaha :D

Sąsiadka Arusia non stop chora. Dziewczyny wcale nie żałuję że Aru nie posłalam do przedszkola.

Zdrówka dla wszystkich chorych. Mnóstwo tam was teraz :/

elifit to dobrze ze jestes zadowolona z takiego wyboru.

katka wymęczyły cię panny dzisiaj. oby dzisiaj dzieciuszki nam ładnie spały!! a ja pracuję w branży naukowej- strefa budżetowa

zaraz będzie kąpiel i kolacja i usypianko.. i znów noc.........

Ekifit masz racje,ze w przedszkolu dzieci czesto cos od siebie lapia. Moj siostrzeniec jak tylko poszedl to co vhwile jakies choroby i zlapal pneumokoki. Bylo nawet podejrzenie sepsy pneumokokoerj,ale falszywe na szczescie. Zarazil sie od niego jego 4 miesueczny wtedy braciszek i wyladowal w szlitalu z ciezkim zapaleniem pluc jako powiklanie pneumokokowe i teraz ma 2 lata i mial juz 5 czy 6 razy zapalenie pluc i kilka razy oskrzeli. Ten mlodszy ciale zaraza sie od starszego..... Ale wiadome,ze moze tez cos zlapac gdziekolwiek indziej...

A no jasne że to nie reguła. Aru pójdzie w przyszłym roku to też będzie chorował i pewnie Zuzia za nim. Ale ona wtedy będzie rocznym dzieckiem więc już nie będzie konieczny szpital w razie w.

Katko - Ł. miał jechać jako szofer bo teściowa bez prawa jazdy (ale lepiej zna się ode mnie: mieliśmy VW polo bez wspomagania i parkowałam tyłem równolegle to usłyszałam, że za wolno kręcę kierownicą :szok: ).

My szczepienie na pneumo już miałyśmy 3 razy :)

sterylizacja miarki od mleka?! :szok: ja czasami zastanawiam się dlaczego mi jeszcze dzieci nie odebrali? To ze mnie prawdziwy niechluj jest skoro nawet na to nie wpadłam! A tak poważnie, to nie popadajmy w skrajności. Ja rozumiem zachowanie zasad higieny itp, ale bez przegięć. Za chwilę dzieci zaczną raczkować i co będziemy na mopie latać centralnie przed nosem, żeby dziecko miało sterylnie?

U nas prezenty mikołajkowe tylko dla dzieci i to tez skromne. Pod choinką już bardziej konkretne. A ja i tak mężowi mikołaja z czekolady jak co roku kupię, bo to straszny łasuch więc zawsze się cieszy, że o Nim pamiętałam.

Lilla co to są te punkty nadprogramowe z nfz? pierwszy raz się z czymś takim spotkałam.
I uwaga chwalę się: też dostałam premię świąteczną :-)

U mnie już cisza i błogi spokój od 15 minut więc korzystam z tego błogostanu i idę sobie inhalacje zrobić.

reklama
Sokoja z tego co się orientuję to NFZ płaci np. za 100 wizyt lekarskich miesięcznie i jeśli lekarz przyjmie 115 osób to z 15 osób nie będzie zapłacone (stąd kolejki do specjalistów mimo, że fizycznie siedzą w gabinecie bez pacjenta), ale czasami pod koniec roku fundusz pisał do nas, że płacą za wszystko i była stąd ekstra kasa :)

Do góry