reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

ale ładnie odpisujecie na posty :)

Graza też mi sie wydaje że to takie gadanie... pewnie czasem się niektórym sprawdzi..
kiedy byś chciała zacząć odstawiać??

ja juz być chciała.. nie wiem jak to będzie bo młody pała ogromna miłością do cyca i do kimania na nim. naczytałam się że można wywołac w dziecku jakis straszny stres odstawiając go jak nie ejst gotowy... nie wiem jak mam stwierdzic czy jest gotowy, nie chce karmić do 2roku.. chcę już przejść na butle.
jutro idziemy do lekarza... i kończę to karmienie

elifit zazdraszczam że ci młoda przestała spać na cycu.. czasami mam straszny wewnętrzny bunt z tego powodu... z drugiej strony myślę że nie powinnam świrować, on jest jeszcze malutki i może potrzebować cyca. eh.

strasznie dziś marudzę. przepraszam... popisałabym o czym innym ale mam doła.

a co do pracy - u mnie są premie świąteczne w grudniu a w styczniu 13tka.. ciekawa czy jak jestem na macierzyńskim to czy obejmą mnie te benefity.

reklama
U mnie też premia świąteczna jest. W sumie razem z konkursem to 1500 zł do budżetu :)
To jedyny czas w roku gdy cieszę się że tu pracuje.

Graza ja jak wróciłam do pracy to po tygodniu moje piersi się przystosowały. Nawet laktatora nie potrzebowałam. Ale ja bezproblemowe piersi mam.
Kum powiem ci że czasami wole żeby usnęła przy cycu a nie jeczala ze zmęczenia. Często jest tak że ona zmęczona ja ją do cyca ta się szarpie więc bujak a potem i tak do cyca.

Graza konkurs polegał na odpowiedzi na pytania i jedno zadanie otwarte co mogę na swoim stanowisku zrobić dla środowiska. I pewnie im się spodobały moje wypociny ;)

Nadchodzą pierwsze święta mamasprzeda.pl dlatego chcemy świętować je w sposób szczególny i podarować coś od siebie innym dlatego zapraszamy wszystkich do zakupu na mamasprzeda.pl Fotogadżetów ze zdjęciem waszych maluszków. Dochód z tej akcji przeznaczymy dla dzieci, którym wsparcie na święta jest szczególnie potrzebne, przekażemy je Fundacji Dobrej Woli, która prowadzi ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci.

Zapraszmy na Świąteczny Bazarek
MamaSprzeda.pl - Świąteczny Bazarek / Moje Pierwsze Święta

Dla starszych dzieci gadzety z napisem "Wesołych Świąt" ... naprawde fajnie jest na Boze narodzenie zrobic cos dobrego dla innych, którym troche mniej się w życiu poszcześciło.

1897909_380687202107117_3000868947318714483_n.jpg

Nastawilam pranie,posprzatalam i chrzesnica zrobila mi armagedon pokojach..... masakra jakas.
U nas bylo slonce ale wialo niemilosiernie wiec spwdzilusmy dzien w domu....nic mi sie nie chce....
A moja siostra widzac jak wsypuje malemu mleko a miarki to nie wyparzasz? What?? Robicie takie cuda?

Tusiaczpku dokladnie o taka... Mnie tez to zaskoczylo i bylam ciekawa czy niby naprawde trzeba bo ja tego nie robilam i nie robie.
Dzieki Tobie ubralam choinke;-)

Moje dzieci testują dziś moją anielską cierpliwość..... Co za dzień. Obie się drą. Jedna po francusko-japońsku a druga:
Maaaamoooo
Mamooooo
Mamaaaa
Mamusiuuuu
Maaaamuuuusiuuuu

Aaaa!!!!

Chwilowo opanowałam towarzystwo.

Chwilo trwaj...

Niby nie duża produkcja postów a i tak nie pamiętam co komu :(

Katka poliglotka z twojej córuchny :)

Kornela a puszkę z mleka wyparzyłaś? Trzeba mleko przesypac do innej (uprzednio wyparzonej miski), wygotowac puszkę i spowrotem przesypać mleko. Tak słyszałam :)

Elifit dobry social masz. Mąż w tej samej firmie pracuje?

Kum powodzenia przy odstawieniu od piersi.

Mąż jedzie dzisiaj z mamuśka po jakis kozuch dla niej, a ja będę prezent pakować :)

Lilla social dobry. Premie kolonie .. wczasy pod gruszą .. nieopodatkowane pożyczki .. zapomogi. Mąż w tej samej bo się nasze firmy połączyły.

Kornela no siostra sterylna chorobliwie ;)

Katka pociesze cię że wszystkie mamy takie dni. A poczekaj jak obie będą cię wołać ;)

reklama
tez mialam taką firmę, ale nie zawsze były premie. tylko jak na koniec roku okazywało się np ze nfz zapłaci za wszystkie punkty nadprogramowe. Ja wtedy pracowalam praktycznie na 1,5 etatu to zdarzały się premie X, XI i XII po 2 tyś brutto :D, wczasy co 2 lata, co roku ekwiwalent za pranie i na nowe obuwie, bony żywnościowe i okolicznościowe na BN i Wielkanoc. Było ok, ale zarobki bez dodatkow słabe.

Do góry