reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Cześć dziewczyny

Mąż w pracy więc mam luz. Komputer do dyspozycji i swiety spokój.
Spacer zaliczony. Z dwójką to zupełnie "nowa jakość";-)
Zebralismy sie we trójkę zanim tatus zwlókł się z łóżka żeby przed upałem zdążyć.
Na placu, pod drzewkiem chłodno, przyjemnie więc posiedzielismy 2h.

Co do ubierania to moja mama też by na zawał zeszła widząc małego w rampersie tylko. Ona nas ( dzieci sierpniowe) wychowała w beciku puchowym!!!!!!!!!!!
Cud że żyjemy ale ponoć taki był trend.

moja mama przy Oli też mi przywoziła czapeczki, teraz już się nie czepia, bo wie, że ja i tak zrobię po swojemu :p moje dziecię dziś w body na, hmmm, krótki to to nie jest, ale bez rękaw to też jeszcze nie jest, taki króciutki rękawek i jak usnęła, to tetrówką przykryłam, bo niespokojna była. kapelusik tylko jak wyciągam z wózka w słońcu

poszłam do biedry, zgubiłam po drodze gąbkę, mam nadzieję, że tylko gąbkę... nie no chyba resztę przyniosłam zakupów do domu...

Mika moja mama z tego samego trendu. Na szczęście ja byłam z lutego, ale siostra z lipca już nie miała tyle szczęścia:eek:

Małgorzatkar moja mama też wie, że zrobię po swojemu, ale próbuje:p
Co do suwaka to chwilowo nie mam dostępu do kompa, jak tylko go odzyskam to zmienię.

witam sie z wami moje kochane, tak sadziłam ze chociaz nadrobie nocna zmiane, ale ku mojej uciesze nieeeee....... przesypiam całe nocki, moja panna wstaje o 1 w nocy na cycusia i zaraz zasypia, kolejne karmienie juz kolo 5 wiec naleze do wyspanych i wypoczetych. jezeli chodzi o spacerki we mnie tez sie gotuje jak widze tak poubierane maluszki..... ech szkoda gadac, my teraz tylko rampersy a i tak w te najwieksze upaly siedzimy w domu, bo tu miły chlodek....
wczoraj zrobilismy sobie dzien relaksu, starszak w basenie, ja wyszlam na sloneczko pomoczyc nogi, Kornelka bite 3h spała w wozku, i pewni by spala dluzej ale juz tak mi sie nazbieralo pokarmu ze musialam swoj mały laktator budzic.... :tak:
kochane brzuchatki zycze wam jak najszybszego porodu, oczywiscie jak najmniej bolesnego, a rozpakowanym duuuuzo snu

Hej:)
U mnie też nadrobienie forum jest obecnie nie możliwe, kiedy mam chwilę wolnego to staram się ogarnąć coś w domu, albzo spię :tak:

Babcie z reguły są przewrażliwione :tak: ja w taki upał też nie zakładam czapki, ubieram ją w bodziaki z krótkim rekawem, albo rampersy, jak śpi to okrywam ją tetrą, jedynie na noc zakładam pajaca, bo się rozkopuje, a śpimy przy otwartym oknie.

Ceratki pod materac narazie nie mam, na przescieradlo rozkładam tetre pod glowke w razie gdyby ulała :tak:

Ja tam mojego tak od razu nie rozbierałam. Po tym jak dostałam bure w szpitalu że dziecko wychłodzone.
Poza tym 3 doby pod lampami w temp 37 wiec dałam mu czas na przestawienie sie.
Teraz jak przybrał juz prawie 700 gr to lepiej trzyma temp i już mozna sobie pozwolić.

Czy karmiace też macie taki wilczy apetyt?
Ciągle głodna jestem, chyba słodyczy w dużych ilościach mi brakuje

hej dziewczyny !!! upał męczy cały czas już chyba wszystkich..masakra

ja karmie - ale apetyt mam słaby.. w pierwszym tygodniu musiałam sie zmuszać do jedzenia. teraz lepiej ale słabo.

mam pytanko do pępka. nie jest to na cito więc zapytam tu. mam wątpliwość. w szpitalu kazali trzymac na sucho, nic nie robić. położna co do ans przychodzi mówi żeby myć i suszyć po umyciu.

teraz odpadł mu kikut, troche leci krew i robi się strupek. wszystko jest w porządku. położna mói żeby go myć. zmyc tą krew i patyczkiem wymyć w środku, na koniec odkazić.

czy wy po odpadnięciu kikuta myjecie/myłyście pępek w środku?

wiadomo w środku taki biały jest, i położna mówi że tam taka wydzielina jasna ale nie ropa i żeby to wyczyścić.

reklama
Kum ja przemywałam spirytusem od początku i nie tylko z wierzchu ale podważałam delikatnie. Odpadł po tygodniu. Po tym przemywałam dalej też grzebiąc tam w środku i po kilku dniach nie było już nic.

Mika ja nigdy w życiu tak dużo nie jadłam:what: ale może właśnie zapychaczy brakuje, ale głodna jestem non stop

Do góry