reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Sorry Brzuchatki, nie chciałam straszyć. Pocieszę, że tyle razy już przez to przeszłam i pierwszy raz taka reakcja:sorry:

reklama
Elza niestety dziecka nie upilnujemy na każdym kroku, ale dobrze, że tak się to skończyło...

Jagódka na małe pocieszenie powiem Ci, że ja dzisiaj rano bez picia glukozy wylądowałam twarzą w kibelku :baffled:, może jakiś taki zły dzień jest.

hej :)
kurcze naprawde zmartwiłyście mnie tą glukozą, ja ostatnio źle się czułam po pobieraniu krwi, więc nie wiem co będzie :no:

makota89 - u nas też malutka będzie spała u nas w sypialni, jak podrośnie to będziemy się martwić, póki co wynajmujemy mieszkanie

dziś na 16 wizyta, bez usg więc samo badanie, ewentualnie serduszka posłuchamy :tak: idę się szykować

miłego dnia mamuśki :-)

Ja po glukozie gdybym nie miała 5 kroków do domu i się nie położyła to pewnie też by była masakra. Nienawidzę rano nic słodkiego jeść, nawet płatków na mleku nie daję rady bo za słodko:(, więc po tej glukozie to meksyk w żołądku:(

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa, pisałam właśnie w wątku "Poznajmy się" o sobie. Nazywam się Magda, mam prawie 25 lat i to będzie nasze pierwsza dzidzia :) Jestem w 23 tc, więc też niebawem czeka mnie glukoza. Ja mam ten problem, że wciąż nie przeszły mi mdłości i codziennie walczę, żeby nie wylądować w kibelku, dlatego sama myśl, żeby pić to na czczo i jeszcze 2 godziny czekać na powtórne pobranie krwi przyprawia mnie o dreszcze. Pani gin mi powiedziała, że mogę skonsultować się z dietetykiem w celu dobrania posiłku o zawartości 75g glukozy, który zjem zamiast picia tej papki. Niestety terminy do dietetyków są bardzo odległe... I w ogóle zastanawiam się czy na to pójdę, bo jak zacznę wymiotować, a przy tych mdłościach jest duża szansa, to nie przestanę (cierpię na niepowściągliwe wymioty ciążowe :(). Powiedzcie mi jakie są skutki nieleczonej cukrzycy ciążowej? No i jak się ją leczy jeśli już by się miało? Mam cykora przez tym badaniem strasznego, ale nie chcę, żeby coś zaszkodziło małej, więc szukam za i przeciw... Bo kolejne kilkudniowe wymiotowanie i leki przeciwwymiotne na pewno jej nie służą :/
W ogóle któraś z mam jest z Krakowa? :)

Magdale mimo wszystko badanie powinnaś wykonać, bo jest bardzo ważne. Skutki nieleczonej cukrzycy ciężarnych są różne - najbardziej spotykany to dziecko o dużej masie urodzeniowej (dzieciaki cukrzycowych mam są jakby nadmuchane). U potomstwa matek z cukrzycą mogą występować liczne wady rozwojowe, w tym: wady serca, nerek, układu nerwowego, przewodu pokarmowego i zaburzenia rozwojowe kończyn. Nierozpoznana cukrzyca ciężarnych niesie też ze sobą zagrożenie wystąpieniem powikłań położniczych: wielowodzia, obrzęków, zakażeń dróg moczowych, odmiedniczkowego zapalenia nerek i zatrucia ciążowego. Cukrzycę ciążową zazwyczaj początkowo leczy się dietą - niskie indeksy glikemiczne, dieta Montignaca jest tutaj odpowiednia - lub w bardziej zaawansowanych przypadkach insuliną

Kopacz weź sobie może jakieś rennie, manti, gaviscon, może akurat pomoże?

Jadę po Młodą. Dalej czuję posmak tej cholernej glukozy fuuuj

Dziewczyny znowu mam ataki bolu zoladka :( to jakas masakra :( nie wiek czemu tak mam :(

Mnie w szpitalu faszerowali ranigastem. Dostalam przez 3 dni i nawet zgaga mi przeszla, ale oczywiscie jezeli chcesz brac jakies tabletki skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta :p ------ ja robie porzadki... Troche miejsca sie zrobilo...

reklama
kopacz albo no spę - mi pomagała na ból przy wrzodach żołądka i zawsze mi zapisywali. Ale to tylko na skutek, przyczynę musi zbadać lekarz

Do góry