reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Jagódka, dziękuję za informacje. Przeraziły mnie nieco... W piątek idę do gina to go dopytam o szczegóły, zobaczymy co powie. Póki co staram się nie myśleć, bo jeszcze mam trochę czasu, ale jednak ze wszystkich opinii jakie czytałam to widzę, że wyjątkowo paskudne badanie to jest :/

Kopacz, bardzo współczuję. Mi też co jakiś czas się pojawiają. Dobrze robi siemie lniane, ale wypadałoby je pić codziennie, żeby ochronić żołądek na stałe, a nie tylko doraźnie. A tak to na początku ciąży zażywałam polprazol, bo przy wymiotowaniu dostałam znowu zapalenia żołądka. Mi bardzo polprazol pomaga, ale musisz się skonsultować z lekarzem co do możliwości brania. Współczuję bardzo :( Spróbuj sobie to siemie i może ser biały jedz, bo też neutralizuje kwasy.

reklama
o kurcze a ja taka pewna jestem tej glukozy.... ostatnio jak robiłam to poszło gładko i to 2 razy bo najpierw miałam 50 ale słabo wyszła i kazali mi zrobić 75... ale teraz to zacznę się obawiać swojej reakcji....
a dzisiaj moja mama wróciła od lekarza z wynikiem właśnie krzywej cukrowej i okazało się że ma cukrzyce.... juz się boję swoich wyników..

kopacz spróbuj wodę zuber. jest świetna na zgagę i dolegliwości żołądkowe. Ale smakuje przeochydnie!!!! Możesz ją dostać na pewno w auchan i inter marche na dziale z wodą. Taka mała butelka brązowa 0,5l.

Jagódka współczuję poranku :/ Ja pocieszam sie tym że w UK pije się jakiś napój, który ponoć nie jest najgorszy w smaku:) Zobaczymy jeszcze mam jakies 3-4 tygodnie do tego.
Kopacz mnie też czasami boli żołądek ale napewno nie tak jak ciebie ja raczej nic nie stosuje po chwili samo jakoś przechodzi. Nie trwa to długo u mnie ale czasem bardzo intensywnie.
Elza współczyję wizyty na izbie dobrze że skończyło sie tylko na plastrach:)

Odnośnie sypialni to maluszek też będzie spał z nami. Później się zobaczy, Jak dla mnie to w dużej mierze wygoda bo teoretycznie będziemy mieli wolny pokój ale to później sie zastanowimy nad jego aranżacją bo tez wynajmujemy mieszkanie i nie chcemy jakichś dużych inwestycji czynić.
Mnie dzisiaj jakoś głowa boli ciągle:/ już mnie to wkurza chyba będę musiała się położyć bo czuje że ból się nasila.

Miłego dnia i udanych wizyt:):)

To chyba dziewczyny nie zgaga.nie wiem co to.jak w lutym bylam z takim atakiem to mowil ze moge miec wrzody ;(

Wydaje mi się, że te leki co Ci podałam na wrzody też pomagają, przynajmniej częściowo powinny.

o kurcze a ja taka pewna jestem tej glukozy.... ostatnio jak robiłam to poszło gładko i to 2 razy bo najpierw miałam 50 ale słabo wyszła i kazali mi zrobić 75... ale teraz to zacznę się obawiać swojej reakcji....
a dzisiaj moja mama wróciła od lekarza z wynikiem właśnie krzywej cukrowej i okazało się że ma cukrzyce.... juz się boję swoich wyników..

Może nie dostałaś nic w spadku po mamie? Ja u siebie wykryłam hipoglikemię reaktywną i powiedziałam mamie jakie mam objawy, poszła na krzywą za moją namową i co? Cukrzyca:baffled: U mnie z tego też prędzej, czy później zrobi się cukrzyca. Normalnie biorę leki, ale w ciąży nie mogę ich brać:-(Babcia też ma cukrzycę - już na insulinie od dłuższego czasu.

SZMARAGD!!! Znalazłam wózek głęboko-spacerowy za 200zł (do negocjacji), chcesz namiary?
szmaragd.jpg

Dodam, że ja finansowo jakoś mogę trochę pomóc, jeśli Wy możecie to też proszę o odzew, wystarczy, że 10 osób się zgłosi, wpłacimy po 20zł i Szmaragd będzie miała wózek (jeśli oczywiście wózek będzie jej pasować), a my tego nawet nie odczujemy. Czy ktoś jest ze mną?

Załączniki

• szmaragd.jpg
    szmaragd.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry